Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 intrebari la care orice nou antreprenor ar trebui sa raspunda

de Marian Curelaru 16 Ian. 2014 4061
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Drumul spre concretizarea unei idei de afaceri nu este, cu siguranta, unul drept si batatorit, nici macar atunci cand e vorba de lansarea unei francize. Iar cel mai important element in aceasta ecuatie initiala sunteti chiar dumneavoastra, initiatorul si creierul afacerii. De aceea, gandurile care va vor asalta pana la "taierea panglicii" sunt vitale pentru viitoarea evolutie a intreprinderii. Printre ele, urmatoarele 10 intrebari sunt de neocolit:

  • De ce imi doresc sa initiez aceasta afacere? Cu cat raspunsul dumneavoastra va fi mai convingator, cu atat este mai mare probabilitatea ca intreprinderea sa cunoasca succesul.
     
  • Sunt capabil sa fac fata esecurilor? Nu toate intreprinderile se confrunta neaparat cu esecul, dar acesta poate aparea pe drumul spre succes pentru o mare parte dintre ele. Unele persoane resping total ideea esecului si nu isi mai revin daca acesta survine, in vreme ce altele profita de el pentru a se relansa si pentru a invata din greseli.
     
  • De ce este o idee buna? Este important sa comunicati viziunea dumneavoastra intr-un mod argumentat pentru a convinge clientii, investitorii si echipa dumneavoastra in legatura cu importanta produsului sau serviciului pe care il veti oferi pe piata.
     
  • Cati bani vreau sa castig? O idee buna nu este suficienta, trebuie de asemenea ca noua intreprindere sa fie profitabila. Este nevoie sa stiti in ce moment veti ajunge pe castig, in ce mod si cu ce anume produs.
     
  • Stiu oare de ce fel de persoane am nevoie alaturi? Bunii conducatori de intreprinderi stiu ce persoane ii pot ajuta sa-si concretizeze ideile si mai stiu cum sa-i aduca alaturi de ei.
     
  • Sunt gata sa-i dedic urmatorii 5 ani din viata mea acestei intreprinderi? Putine afaceri obtin rezultatele vizate de azi pe maine si este nevoie adeseori sa consacri un anumit timp, care poate fi de mai multi ani, inainte de a realiza primele beneficii. Trebuie sa fiti gata sa faceti acest sacrificiu.
     
  • Cine sunt clientii mei? Sa stii cine sunt oamenii care vor cumpara ceea ce vei produce sau serviciile pe care le vei oferi este esential pentru a va adapta strategia si a va pozitiona corect pe piata.
     
  • Care este scopul meu final? Nu este nimic rau in a porni o mica intreprindere avand vise mari, din moment ce ramaneti realist. Marile vise va vor permite sa stiti unde vreti sa ajungeti si sa va adaptati strategia in consecinta.
     
  • Care va fi strategia mea de iesire? Poate va veti vinde partea de actiuni pentru a va elibera in vederea unui nou proiect sau veti dori sa lasati mostenire afacerea familiei dumneavoastra. Ceea ce conteaza este sa nu pierdeti niciodata din vedere obiectivele dumneavoastra primordiale si motivatiile care v-au condus la crearea intreprinderii.
     
  • Sunt pregatit sa fiu patron? A fi patron nu este la indemana oricui. Este o mare diferenta intre a face totul de unul singur si a delega unele sarcini altor persoane, iar acest lucru nu este neaparat legat de capacitatea dumneavoastra de a dezvolta si de a concretiza idei. In plus, va trebui sa luati in calcul celelalte responsabilitati ale conducerii unei intreprinderi, precum lucrarile administrative, pe care antreprenorii le subestimeaza adeseori.


Tags: antreprenoridei de afaceriintrebariafacerebani

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Afacere cu microplante. Cum poti obtine profit dintr-un spatiu mic

de Bianca Tila
05 Iul 2024
Cultivarea microplantelor este o afacere simpla, cu o piata imensa. De asemenea, puteti testa aceasta idee pe balconul apartamentului, veti obtine in...

Cum sa alegi senzorul de temperatura potrivit pentru afacerea ta - ghid complet

de Idei de afaceri
04 Apr 2024
In domeniul industrial, monitorizarea si controlul temperaturii sunt aspecte esentiale pentru asigurarea functionarii eficiente si sigure a...

3 recomandari pentru a-ti incepe cu dreptul propria afacere

de Bianca Tila
20 Mar 2024
De la inceput afacerea ta trebuie structurata intr-un mod care va avea sanse sa produca bani, nu sa inregistreze pierderi. Principalul tau atunci...

Deschiderea unei berarii. Ce ai nevoie pentru o afacere profitabila?

de Idei de afaceri
17 Apr 2024
In lista cheltuielilor cu instalatii si echipamente necesare pentru productia de bere artizanala se numara rezervoarele de maturare. Rezervoare de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








[x]