Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
10 sfaturi pentru un inceput puternic
Asigura-te ca ai o viziune clara si un plan bine pus la punct - si apoi ca le urmezi cu sfintenie. Ca cineva care a fost numit un antreprenor in serie, am facut mai mult decat sa impartasesc experienta celor care isi incep afaceri, reusind sa schimb in bine cursul intreprinderilor care nu functioneaza sau sa reconcep anumite operatiuni.
In acea perioada, am invatat cateva lucruri despre factorii critici pe care ai neaparata nevoie sa ii stii inainte sa te arunci in vartejul antreprenoriatului.
Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
In majoritatea cazurilor, succesul sau esecul start-up-urilor tine foarte mult de cum raspunzi la intrebarile "cum" si "de ce" atunci cand vine vorba de luarea deciziilor si de cat de concis esti atunci cand trebuie sa faci urmatorul pas.
Pentru a te ajuta in acest proces, iata 10 lucruri esentiale de care ai nevoie atunci cand vrei sa conduci o afacere de succes. Foloseste o lista de verificat pentru a fi sigur ca gandirea si planul afacerii tale sunt pe drumul cel bun, sau daca ai nevoie sa obtii mai multa informatie, gandeste-te la educarea strategica, la claritatea viziunii tale, pietei, produsului si serviciului tau.
1. Ofera ceea ce vor oamenii sa cumpere, nu ceea ce vrei tu sa vinzi. Adesea, oamenii intra intr-o afacere construita in jurul unui produs sau al unui serviciu despre care cred ca va avea succes, mai degraba decat sa aleaga unul pentru care este dovedit faptul care are deja o piata.
Ce vreau sa spun?
In loc sa creezi si sa vinzi un nou tip de pantofi sport cu cel mai in trend model si material, ai face mai bine sa adopti o perspectiva de afacere concentrandu-te pe o categorie de pantofi in general (o categorie din care oamenii cumpara pantofi in fiecare zi) si apoi sa te focusezi pe o nisa a pantofilor sport de foarte buna calitate.
Este mai bine sa ai o bucatica dintr-o categorie imensa decat o mare categorie care nu are niciun fel de piata.
2. Obtine cash flow cat mai repede posibil. Cash flow-ul este sangele unei afaceri si este absolut esential pentru profit. Asa ca este nevoie sa afli cum generezi cash flow imediat cum pornesti afacerea.
Cum faci asta? Intr-un sistem de afaceri profesionist, poti cere depozite in avans. Poti face acelasi lucru in zona de comert, in special in zona obiectelor de lux, pozitionand acest lucru ca pe o valoare adaugata si o siguranta ca vei livra produsul la o anumita data.
Poti adauga totodata valoare obiectelor generale creand etichele speciale si dezvoltand programe continue in care clientii platesc o taxa in fiecare luna pentru a se asigura ca produsele pe care le cumpara cu regularitate sunt disponibile oricand si vor fi livrate la ei acasa. Desigur, cheia este sa fii sigur ca nu sunt intarzieri de plata. Ideal este sa gasesti modalitati de a obtine bani in avans, iar cash-ul nu va mai fi o problema pentru tine.
3. Gaseste mereu noi metode de a reduce costurile. Tot cash flow-ul din lume este fara valoare daca nu este cash flow pozitiv, ceea ce inseamna ca trebuie sa aduci mai mult cash decat cheltui.
Pentru a face asta, trebuie sa iti tii costurile si cheltuielile jos. Am mai spus-o si inainte, asta este valabil mai ales in cazul start-up-urilor. Ideea principala este sa platesti furnizorii, de exemplu, decat sa schimbi mobila putin uzata de la birou sau din spatiile de depozitare.
Daca platesti furnizorii in avans, vei obtine mereu preturi mai bune la negocieri. In special in acest context economic, cand cash-ul este ceva premium, furnizorii isi doresc din ce in ce mai mult sa gaseasca metode cretive de a finanta tranzactiile, iar acest este un trend care va rezista cu siguranta si pe viitor.
Asadar, fa ceva munca in plus si afla cum proprietarii si furnizorii gasesc metode de rezolvare a deal-urilor, fiind asa foarte aproape de a gasi cai noi de a face afaceri.
4. Cand faci planuri, supraestimeaza mereu cheltuielile si subestimeaza veniturile. Am fost educata precum un contabil, asa ca partea cu cifrele afacerii este una familiara mie.
Acestea fiind spuse, nu am vazut niciodata o afacere la inceput de drum ale carei cheltuieli sa fie cu cel putin 30% mai mari decat cele planuite si anticipate, iar veniturile cu cel putin atat mai putin.
Fiind rezervat cu numerele nu inseamna ca esti dispus sa accepti acele numere, ci doar inseamna ca te pui "la adapost" cu informatiile cu care lucrezi. Inseamna ca poti masura eforturile si activitatile pe care le faci in vanzari si marketing.
5. Concentreaza-te pe vanzari si marketing. In afaceri, trebuie sa gasesti metode bune de a obtine lead-uri, ca apoi sa le transformi in vanzari si asigura-te ca obtii vanzari repetate de la clientii tai.
Modul prin care poti face asta este sa gasesti sau sa creezi un sistem de marketing si vanzari cu care poti lucra, testa si masura. Unul pe care oricine din compania ta il poate utiliza.
Foarte multi antreprenori se focuseaza sa isi construiasca un brand imediat inainte sa inceapa sa genereze lead-uri. Acesta este drumul gresit pe care merg multe afaceri. Lead-urile sunt intotdeauna mai importante decat brandul, asa ca nu irosi bani pe obtinerea brandului, bani pe care ai putea sa ii folosesti pentru a obtine noi clienti.
Curand, vei descoperi ca iti poti construi brandul printr-o crestere organica, in loc sa iti pierzi ani si mii de dolari construindu-ti-l din sus in jos. Nu presupune ca vei rezista oricum asa mult, deoarece fara lead-uri nu vei putea!
Articole conexe
Softuri de automatizare a vanzarilor - mai multe tranzactii?
de Florin AmarieiDeschiderea unei afaceri la tara - in ce trebuie investiti banii. Lista de cheltuieli
de Stanciu IoanaNu supraestimati cheltuielile afacerii! Cum sa estimati corect pentru a obtine finantare
de Dragos CraciunTop 5 cheltuieli pe care afacerea ta nu le poate evita
de Andrioae RuxandraAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit