Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
105 milioane de euro pentru antreprenori prin programul Romania Start-Up Plus
Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a publicat ghidul final al apelului de proiecte „Romania Start-Up Plus”, in valoare de 105 milioane euro din alocarea aferenta Programului Operational Capital Uman (POCU) 2014-2020, avand ca obiective stimularea antreprenoriatului si crearea de locuri de munca.
Continutul "Ghidului Solicitantului" reflecta propunerile preluate in urma consultarilor si a sugestiilor primite din partea potentialilor beneficiari si a publicului interesat.Cresterea prepelitelor japoneze
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Astfel, pot primi finantare autoritati publice locale, camere de comert, furnizori de servicii de formare profesionala continua (FPC), universitati si ONG-uri cu activitate relevanta in domeniu, singure sau in parteneriat. Acestea vor avea calitatea de administratori de scheme de antreprenoriat si vor acorda sprijin tehnic si ajutoare de minimis viitorilor antreprenori si intreprinderilor nou create.
Finantarea nerambursabila va avea o valoare de maximum 5.000.000 euro/ proiect si va acoperi, pe langa ajutorul de minimis, cheltuielile aferente programului de formare antreprenoriala si costurile de administrare a schemei de antreprenoriat.
Mecanismul de finantare a initiativelor antreprenoriale este urmatorul: in urma unei perioade de formare specifica, viitorii antreprenori, selectati printr-un proces competitiv si transparent in cadrul fiecarui proiect, semneaza un contract cu administratorul schemei de antreprenoriat si primesc o subventie in valoare de maximum 30.000 euro, reprezentand finantarea planului lor de afaceri. Daca in primul an de functionare a noii intreprinderi, antreprenorul realizeaza venituri echivalente cu 30% din valoarea finantarii initiale, acesta va mai putea primi o a doua transa de finantare, de pana la 10.000 euro.
Ministerul Fondurilor Europene estimeaza ca prin proiectele de antreprenoriat finantate din „Romania Start-Up Plus” vor fi create peste 2.000 de locuri de munca, vor fi infiintate peste 1.500 de intreprinderi si mai mult de 10.000 de persoane vor fi formate in domeniul educatiei antreprenoriale.
Depunerea proiectelor, prin intermediul sistemului informatic My SMIS 2014, se poate face incepand cu data publicarii in Monitorul Oficial a Ordinului de Ministru privind aprobarea Ghidului Solicitantului Conditii Specifice „Romania Start Up Plus”, aferent Programului Operational Capital Uman 2014-2020, Axa prioritara 3 – Locuri de munca pentru toti, Obiectivul specific 3.7. Cresterea ocuparii prin sustinerea intreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbana si se incheie in data de 30 octombrie 2016.
Sursa: Ministerul Fondurilor Europene
Articole conexe
Estimarea corecta a costurilor unui start-up
de Idei de afaceriMinistrul Finantelor anunta continuarea Start-Up Nation, desi a taiat bani de la MMACA
de Florin Amariei5 Reguli de aur pentru succesul unui start-up
de Camelia DiaconuReguli importante pentru orice start-up in relatia cu clientii
de Camelia DiaconuAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit