Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

105 milioane de euro pentru antreprenori prin programul Romania Start-Up Plus

de Alina Constantinescu 06 Sep. 2016 3416
4.25 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a publicat ghidul final al apelului de proiecte „Romania Start-Up Plus”, in valoare de 105 milioane euro din alocarea aferenta Programului Operational Capital Uman (POCU) 2014-2020, avand ca obiective stimularea antreprenoriatului si crearea de locuri de munca.

Continutul "Ghidului Solicitantului" reflecta propunerile preluate in urma consultarilor si a sugestiilor primite din partea potentialilor beneficiari si a publicului interesat.

Astfel, pot primi finantare autoritati publice locale, camere de comert, furnizori de servicii de formare profesionala continua (FPC), universitati si ONG-uri cu activitate relevanta in domeniu, singure sau in parteneriat. Acestea vor avea calitatea de administratori de scheme de antreprenoriat si vor acorda sprijin tehnic si ajutoare de minimis viitorilor antreprenori si intreprinderilor nou create.

Finantarea nerambursabila va avea o valoare de maximum 5.000.000 euro/ proiect si va acoperi, pe langa ajutorul de minimis, cheltuielile aferente programului de formare antreprenoriala si costurile de administrare a schemei de antreprenoriat.

Mecanismul de finantare a initiativelor antreprenoriale este urmatorul: in urma unei perioade de formare specifica, viitorii antreprenori, selectati printr-un proces competitiv si transparent in cadrul fiecarui proiect, semneaza un contract cu administratorul schemei de antreprenoriat si primesc o subventie in valoare de maximum 30.000 euro, reprezentand finantarea planului lor de afaceri. Daca in primul an de functionare a noii intreprinderi, antreprenorul realizeaza venituri echivalente cu 30% din valoarea finantarii initiale, acesta va mai putea primi o a doua transa de finantare, de pana la 10.000 euro.

Ministerul Fondurilor Europene estimeaza ca prin proiectele de antreprenoriat finantate din „Romania Start-Up Plus” vor fi create peste 2.000 de locuri de munca, vor fi infiintate peste 1.500 de intreprinderi si mai mult de 10.000 de persoane vor fi formate in domeniul educatiei antreprenoriale.

Depunerea proiectelor, prin intermediul sistemului informatic My SMIS 2014, se poate face incepand cu data publicarii in Monitorul Oficial a Ordinului de Ministru privind aprobarea Ghidului Solicitantului Conditii Specifice „Romania Start Up Plus”, aferent Programului Operational Capital Uman 2014-2020, Axa prioritara 3 – Locuri de munca pentru toti, Obiectivul specific 3.7. Cresterea ocuparii prin sustinerea intreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbana si se incheie in data de 30 octombrie 2016.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene


Tags: start-upfonduri europeneeducatie antreprenorialafonduri europene

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.25 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Estimarea corecta a costurilor unui start-up

de Idei de afaceri
30 Nov 2022
Pentru a-ti da seama exact de cati bani vei avea nevoie, va trebui sa faci o estimare a costurilor pe care afacerea ta le implica in cel putin...

Ministrul Finantelor anunta continuarea Start-Up Nation, desi a taiat bani de la MMACA

de Florin Amariei
06 Aug 2019
Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, anunta ca Start-Up Nation va continua, in ciuda taierilor de fonduri de la Ministerul pentru Mediul...

5 Reguli de aur pentru succesul unui start-up

de Camelia Diaconu
30 Apr 2021
In ceea ce priveste antreprenoriatul, posibiliatile sunt multiple si nu se cunosc limite. Insa, dupa cum bine stiti deja, antreprenoriatul nu este...

Reguli importante pentru orice start-up in relatia cu clientii

de Camelia Diaconu
02 Aug 2019
Intreg efortul de a incepe si a dezolta o afacere poate fi inutil daca nu dezvolti de la bun inceput o relatie buna cu clientul. Daca ai clienti...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]