Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

12 reguli pentru start-up-uri

de Alexandra Popescu 30 Apr. 2014 2331
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Fiecare antreprenor incepe o afacere cu propriile sale reguli. Pentru asta, Mark Cuban, co-fondatorul si presedintele Denver, baza independenta de retele de cablu HDNet si proprietarul echipei de baschet Dallas Mavericks, a creat cateva reguli utile pentru fiecare antreprenor, indiferent ca este fondatorul unei companii mari sau are o afacere pe cont propriu. Acestea pot fi un reper sau chiar un crez pentru incepatori, mai ales ca ii ajuta sa reduca costurile si sa isi creeze o afacere care sa il pasioneze si o echipa care sa il motiveze.

1. Prima regula pe care o propune si care este una de baza pentru un start-up este sa porneasca o companie doar daca este o obsesie si ceva de care este indragostit. Sa iti placa ceea ce faci este cel mai important, iar daca ai devenit obsedat de o idee si vrei sa o pui in practica neaparat, s-ar putea sa iti iasa.
 
2. A doua regula spune ca daca ai deja o strategie de iesire, deja nu mai este o obsesie proiectia ta pentru o afacere.
 
3. Angajeaza-ti oameni in compania carora iti va placea sa lucrezi. Oamenii care nu au chef de munca si nu sunt pasionati nu au ce cauta in jurul tau. Angajatii tai trebuie sa iti impartaseasca acelasi sentiment de pasiune in ceea ce fac.
 
4. Vanzarile vindeca totul. Stii deja cum va face compania ta bani si cum faci vanzari actualmente. Iti trebuie sa ai o strategie care sa iti aduca profit.
 
5. Cunoaste-ti competentele de baza si focuseaza-te pe a le imbunatati. 
 
6. Regula numarul sase nu se concentreaza pe proiecte, ci pe masa de pranz. Mark spune ca masa de pranz este o modalitate prin care sa iesi din birou si sa socializezi. La masa vin cele mai bune idei.
 
7. Fara birouri. Intr-un start-up nu exista birouri private, pentru ca nu exista nimic privat aici. Lipsa birourilor individuale te va ajuta sa cooperezi, sa mentii o atmosfera dinamica. Feriti-va cat puteti de oamenii care isi doresc sa construiasca un imperiu, cei care isi doresc totul personal si va cresc costurile.
 
8. Cand vine vorba de tehnologie, Cuban ne sfatuieste sa mergem cu ceea ce stim si sa nu ne complicam. Tehnologia a avansat si avanseaza de la luna la luna si e greu sa tii pasul. Daca tie iti place si lucrezi bine pe un laptop ASUS sau cu Windows 7, ramai cu ele. Iti fluidizeaza munca. Nu vei avea multi angajati intr-un start-up, asa ca fiecare foloseste ceea ce stie.
 
9. Pastreaza o organizare uniforma. 
 
10. Nu cumpara niciodata swag-uri. Daca ai nevoie pentru angajatii tai de niste tricouri cu logo-uri pentru anumite evenimente, acestia nu trebuie sa se gandeasca ca vor anumite marci la tricou, ci la eveniment si firma in sine. 
 
11. Nu angaja o firma de PR. Firmle de PR se folosesc de companii pentru a-si face lor publicitate. Daca vrei neaparat un PR, angajeaza tu unul propriu, care sa se ocupe doar de firma ta. 
 
12. Ultima regula propusa de Mark este sa faci locul de munca distractiv pentru angajati. Glume, petreceri, iesiri, totul este binevenit pentru a-i binedispune pe angajatii tai si a-i convinge tot timpul ca le place la nebunie ceea ce fac.
 


Tags: start-upantreprenoriafacerisfaturi

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
08 Mai 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
09 Iul 2024
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Antreprenoriat la inceput de drum. Carti utile despre business

de Bianca Tila
17 Feb 2023
Suntem in 2023, iar acum modul de lucru s-a schimbat. Multi tineri doresc sa-si schimbe viata sau locul de munca incepand o mica afacere. Viitorul...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]