Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

13 secrete pentru a-ti transforma curatatoria intr-o afacere de succes

de Alexandra Popescu 18 Apr. 2014 2246
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Daca tocmai ti-ai deschis o curatatorie sau iti doresti sa o faci pe viitor, specialistii si oamenii cu experienta in domeniu au cateva sfaturi in legatura cu aceasta afacere. Avem 13 secrete oferite de acestia pentru a-ti spune cum au obtinut succesul, dar si cum poti ajunge sa esuezi intr-o astfel de afacere.

1. Nu inceta niciodata sa inveti! Nu o fi o curatatorie cea mai complexa si cea mai sic afacere, insa vei avea tot timpul ceva de invatat, mai ales ca proprietar. Tehnologia este intr-o rapida dezvoltare, asa ca echipamentele pe care le ai s-ar putea sa nu mai fie compatibile, asa ca trebuie sa achizitionezi altele noi, in tendinta. Si mai ales, oricand este un moment bun sa iti mai imbunatatesti abilitatile manageriale, pentru ca tot timpul va aparea ceva nou. 
 
2. Intercepteaza toate resursele tale. Sunt multe organizatii care servesc diferite aspect legate de industria curateniei, putand sa te ajute cu probleme operationale, de marketing si de management. Sunt multe agentii de stat care ofera sprijin informational pentru afacerile mici.
 
3. Curata ca si cum a-i face-o pentru tine. Indiferent de ceea ce cureti si de cum faci curatenia acasa, munca de intretinere sau furnizarea serviciilor de specialitate trebuie sa fie facute ca si cum le-ai face pentru tine, adica bine si calitativ.
 
4. Dezvolta sistemele. Sistemele ofera posibilitatea antreprenorului sa isi usureze munca, lucrand intr-un mod eficient si constatnt, chiar daca nu este prezent. Astfel de sisteme se pot creea pentru orice, pentru curatare, spalre, contabilitate etc.
 
5. Fii atent! Graba strica treaba, asa ca nu trebuie sa iei decizii pripite sau sa te grabesti in ceea ce privesc anumite activitati sau servicii. Gandeste-te ca timpul nu il mai poti intoarce, iar o greseala facuta poate fi greu de reparat. Mai ales, poti sa strici relatiile cu clientii, ceea ce ti-ar afecta mica afacere.
 
6. Nu te subestima! Este clar ca exista afaceri similare care au evoluat si au alte preturi si servicii. Tu nu trebuie sa crezi ca nu te ridici la rangul lor, ba din contra. Trebuie sa crezi ca serviciile tale sunt de mai inalta calitate decat ale lor.
 
7. Ai grija de angajati. Angajatii pot considera, la un moment dat, cand afacerea prinde radacini, ca datorita lor ai succes si pot avea tendinta sa nu se mai dedice muncii lor. Asa ca este bine sa ii tratezi cu respect, sa le oferi bonusuri la un anumit target, orice ce i-ar putea motiva. Cel mai important este ca ei sa furnizeze in continuare servicii de calitate.
 
8. Gaseste o nisa. Incearca sa nu faci lucrurile pentru toata lumea. Poti gasi o cale prin care serviciile tale sa se adrseze unor anumite persoane sau sa gasesti o alternativa sa le combini, insape acelasi domeniu. Nu trebuie sa incerci sa faci mai multe afaceri pentru ca nu vei mai avea profit si nici daruinta necesara.
 
9. Dezvolta-ti abilitatile pe calculator. Calculatorul a evoluat foarte mult, asa ca exista programe care te ajuta a faci salarizari, facturi etc., de care tu nu ai timp. 
 
10. Urmareste costurile fortei de munca. Forta de munca te ajuta sa te dezvolti, asa ca acorda-i cea mai mare atentie. Elaboreaza in fiecare zi un raport in care sa vezi tendintele inainte ca acestea sa devina majore. Daca munca creste, iar costurile scad, undeva este o problema si trebuie descoperita.
 
11. Investeste in relatiile cu clientii. Fii tot timpul in legatura cu clientii tai, vezi ce spun despre calitatea serviciilor si fa in asa fel incat sa fie satisfacuti tot timpul. Pastreaza legatura cu ei tot timpul pentru a vedea ce merge si ce nu.
 
12. Urmareste economia. Chiar daca oamenii au nevoie mereu de o curatatorie, economia te-ar putea impiedica sa iti dezvolti afacerea. Poate sunt unii oameni care folosesc tot timpul curatatoria, iar daca economic nu o mai duc bine, ar putea sa rareasca apelarea la serviciile tale, ceea ce duce la o decadere a afacerii.
 
13. Nu luati fiecare job. Daca nu poti face multi bani dintr-un job sau nu iti place ceea ce faci este bine sa te opresti. Focuseaza-ti energia si timpul pe o munca profiatbila si de care sa te bucuri.

 


Tags: afacereafacere de succescuratatorie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum sa alegi senzorul de temperatura potrivit pentru afacerea ta - ghid complet

de Idei de afaceri
04 Apr 2024
In domeniul industrial, monitorizarea si controlul temperaturii sunt aspecte esentiale pentru asigurarea functionarii eficiente si sigure a...

3 recomandari pentru a-ti incepe cu dreptul propria afacere

de Bianca Tila
20 Mar 2024
De la inceput afacerea ta trebuie structurata intr-un mod care va avea sanse sa produca bani, nu sa inregistreze pierderi. Principalul tau atunci...

Deschiderea unei berarii. Ce ai nevoie pentru o afacere profitabila?

de Idei de afaceri
09 Iun 2023
In lista cheltuielilor cu instalatii si echipamente necesare pentru productia de bere artizanala se numara rezervoarele de maturare. Rezervoare de...

Afacere de familie vs afacere mica cu angajati noi

de Idei de afaceri
12 Mar 2024
In cazul in care este vorba despre o afacere mica, pentru a ajunge la concluzia potrivita ar fi bine sa te consulti cu familia. Se vor implica in...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]