Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
2 cele mai frecvente greseli ale antreprenorilor incepatori
Majoritatea antreprenorilor sunt familiarizati cu procentul ridicol de mare de intreprinderi mici care vor esua in primii doi ani.
Proprietarii de afaceri care au supravietuit iti vor spune ca succesul nu a venit doar din pasiune pura. A fost nevoie de multa munca si in cele mai multe cazuri nu s-a intamplat nimic peste noapte.Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
Cresterea prepelitelor japoneze
Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Iata 2 dintre cele mai frecvente greseli pe care am obsevat ca antreprenorii incepatori le fac cu o consecventa alarmanta.
1. Incearca sa faca totul de unul singur ca sa economiseasca bani.
Daca incerci sa faci TOTUL de unul singur, nu numai ca o sa te prabusesti, ci si afacerea o sa aiba de suferit, pentru ca nu aduci suficienta expertiza in fiecare domeniu. Timpul tau inseamna bani.
Gandeste-te unde exact trebuie tu insuti sa iti investesti energia. Ar trebui sa te ocupi de dezvoltarea si perfectionarea continutului, produselor si serviciilor, de cultivarea relatiilor cu clientii importanti si actionarii, dezvoltarea credibilitatii in cadrul industriei din care face parte afacerea ta? Nimeni nu poate face asta pentru tine.
Acestea fiind spuse, altii pot sa-ti dezvolte pagina de internet, sa se ocupe de relatiile cu publicul, sa creeze sabloane pentru buletinul informativ, sa faca printuri si fotocopii si sa se ocupe de alte treburi administrative.
Sfat: Cheia succesului este identificarea lucrurilor pe care sa le externalizezi si pe cele care nu. O buna regula intuitiva este ca daca o abilitate nu face parte din competentele de baza ale afacerii tale, ai putina expertiza in acea zona, consuma mult timp si sunt multi furnizori care pot sa iti ofere serviciul pentru un cost rezonabil, ia in considerare externalizarea.
2. Se bazeaza pe ipoteze exagerat de optimiste
Cand realizeaza planul de afaceri. Vad atat de multi antreprenori incepatori care cad in aceasta capcana! Ei au o idee foarte buna si isi conving prietenii si familia ca va fi usor sa faca bani din ea.
Se arunca cu capul inainte doar pentru a realiza ca au neglijat cateva detalii care nu sunt chiar asa de neglijabile sau ca ipotezele lor au fost prea optimiste in anumite domenii, iar afacerea lor ajunge intr-un timp foarte scurt sa atarne de un singur fir.
Fii sincer cu tine insuti. Nu cumva subestimezi timpul necesar pentru a atrage primul client? Nu cumva supraestimezi cererea pentru produsul tau? iti asumi risc zero asigurandu-te ca te-ai gandit la tot ce-ar putea merge prost?
Sfat: Gaseste trei pana la cinci persoane complet obiective (care sa nu fie rude sau prieteni) si roaga-le sa joace rolul de avocat al diavolului pentru a te ajuta sa identifici punctele slabe, apoi ia masuri pentru a le imbunatati.
Articole conexe
Afacere cu microplante. Cum poti obtine profit dintr-un spatiu mic
de Bianca TilaRentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele
de Bianca TilaCum sa alegi senzorul de temperatura potrivit pentru afacerea ta - ghid complet
de Idei de afaceri3 recomandari pentru a-ti incepe cu dreptul propria afacere
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit