Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

2 planuri de actiune pentru a-ti creste afacerea

59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pentru a-ti creste afacerea, in primul rand reanalizeaza-ti misiunea profesionala. Daca nu te mai regasesti in ea sau nu e suficient de specifica, rescrie-o.

 Declaratia de misiune trebuie sa inceapa intotdeauna cu beneficiile pe care le au clientii tai (si cine sunt acesti clienti), urmate de motiv(e). Va trebui sa aiba o insemnatate pentru tine, fie ca vine din pasiune sau din nevoia de dezvoltare profesionala.

Spre exemplu, „ABC International are ca scop oferirea de consultanta asupra investitiilor straine pentru microintreprinderi si intreprinderi mici (cu mai putin de 20 de angajati) in Statele Unite si Canada, pentru a impulsiona valoarea lor financiara si pentru a contribui la cresterea veniturilor si a afacerii in general.”

Prezinta-ti declaratia de misiune profesionala in fata noilor angajati si explica-le ce inseamna pentru tine personal, dar si profesional. Atunci cand vor realiza de ce e importanta, vor putea sa o includa in cadrul actiunilor lor.

Pasul de actiune nr. 2

Daca vei invata sa-ti clarifici punctele tari si punctele slabe ale afacerii tale, vei descoperi mult mai usor cum sa o duci spre succes. Ia o coala de hartie si imparte-o in doua. Enumera punctele tari in partea din stanga si punctele slabe in dreapta.

Spre exemplu, sa zicem ca numarul de clienti nu creste suficient de mult pentru ca nu esti eficient la incheierea negocierilor.
Clientii te plac, serviciile pe care le oferi sunt bune, dar nu scot banii din buzunar.

In acest caz, ai nevoie de un membru de echipa care este bun pe vanzari. Va trebui sa aiba o personalitate sociabila, placuta, dublata de experienta in vanzari. Nu ar fi inspirat sa angajezi o persoana timida, introvertita sau nesigura.

Pe de alta parte, daca ai nevoie de cineva care sa se ocupe de latura administrativa, vei vrea sa angajezi o persoana care este atenta la detalii, care prefera sa lucreze din umbra si pe care te poti baza.

Acorda in permanenta atentie elementelor care contribuie la cresterea punctelor tale tari, precum si ale echipei, pe fondul diminuarii punctelor slabe. Cu cat esti mai consecvent in privinta acestui efort, cu atat mai eficient va creste afacerea ta.



Tags: afaceredezvoltarea afaceriicresterea afaceriiafaceriplan de dezvoltare

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]