Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 aspecte-cheie pentru orice afacere abia pornita!

de Maria Nicutar 20 Aug. 2013 2343
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Afacerile la inceput de drum sunt deosebit de riscante. Sunt proiecte care inca nu isi au fundatia asezata in mod cert, care inca nu sunt conduse in totalitate de echipe de oameni de cursa-lunga. Evident, afacerile abia demarate trebuie sustinute cu cea mai mare putere pentru a se transforma in proiecte care sa merite continuate.

Iata si care sunt cele 3 aspecte-cheie pe care mizam in afacerile la inceput de drum:

1. Pune banii acolo unde se simte pentru clientul tau!
Daca ai o firma de avocatura, cu siguranta vei investi mult in modul in care arata birourile avocatilor tai si in costumele pe care le vei purta la intalnirile cu orice potential. Daca tocmai ti-ai deschis o covrigarie, banii tai se vor duce pe acele cuptoare de ultima generatie, cuptoare care te vor ajuta sa realzezi pe banda rulanta cei mai faini covrigi din oras. Clientii tai nici nu trebuie sa te vada in costum si nici nu vor afla ca iti tii contabilitatea acasa la tine, in bucatarie!

2. Cauta sa cresti la orice pas. Oricat de riscant ar putea parea, oricat de frustrant ar fi, trebuie sa nu mai cauti acel confort de inceput si sa pleci in identificarea de noi si noi oportunitati din care sa poti sa produci venituri si sa mai tai din cheltuieli.

Stim cu totii cum este perioada de inceput a unei afaceri. A fost anul cu planificarea si cu strangerea banilor. Acum tocmai ti-ai deschis unitatea si incepi sa vinzi. Ai vrea sa vezi toate lucrurile asezate si crescand din ceea ce ai plantat pana acum! Din pacate, trebuie sa plantezi in continuu si sa ii lasi pe ceilalti sa supravegheze cat se produce! Tu cauta noi terenuri pe care sa le cultivi!

In cazul in care consideri necesar un shift de perspectiva si de roluri, se prea poate ca rolul potrivit pentru tine sa fie cel de manager si nu cel de antreprenor. Antreprenorii joaca uneori si rolul de manageri, insa cel mai des sunt investitori!

3. Asteapta-te la cheltuieli... neasteptate! Din toate directiile, de peste tot, de unde ti-ai fi imaginat cel mai putin vei observa cum apar noi si noi cheltuieli. Iti fac bugetul praf, asta este clar, insa ele sunt normale. Cu totii am trecut prin aceasta perioada in care si aerul pare sa coste prea mult si cand te trezesti ca negociezi la ultimii zeci de ron orice cheltuiala.

Vital este sa intelegem ca majoritatea afacerilor au o capacitate uriasa de absorbtie de capital banesc, de timp si energie. Minimalizeaza cheltuielile in masura in care poti, alaturi de consultanti financiari si contabili cu experienta.

Mai mult, lucreaza cu profesionisti care isi ofera serviciile pro-bono, cu voluntari si persoane care pun mai presus de salarii, propriile pasiuni si ascensiunea in cadrul unei companii tinere!

Mult succes si afaceri prospere!

sursa foto: www.sxc.hu



Tags: afaceriafaceri de succesminimalizeaza cheltuielile

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Strategia antreprenorului in afaceri

de Idei de afaceri
03 Feb 2023
Conform piramidei planificarii, strategia de afaceri sta la baza obiectivelor de afaceri si stabileste modalitatile de realizare a acestora. Ca si...

Start in afaceri. Bariere la intrarea in afaceri ecologice

de Idei de afaceri
07 Feb 2024
Barierele la intrare sunt acele conditii care fac dificila sau imposibila intrarea unei firme pe piata. Daca firmele concurente din zona...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]