Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 idei de afaceri profitabile care tin cont de nevoile de baza ale potentialilor clienti

de Idei de afaceri 14 Aug. 2020 4672
4 din 36 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Chiar daca in Romania, dar si pe plan international, majoritatea businessurilor au fost afectate de pandemie, in anumite domenii s-au inregistrat profituri mult mai mari ca in trecut. Unul dintre ele este industria textila, convertita acum la productia de masti de protectie.

Daca locul tau de munca a devenit unul nesigur si poate chiar ai fost trimis in somaj tehnic, nu are rost sa iti faci scenarii negative, ci sa incerci sa gasesti solutii. Daca locuiesti in mediul rural, ai sanse mari sa poti atrage fonduri europene nerambursabile cu ajutorul carora sa iti construiesti o afacere de la zero. Daca aveai in minte ceva exclusivist, poate e timpul sa te reorientezi si sa te gandesti la ceva ce ar functiona indiferent de context.

Iata cateva idei de afaceri care se pot dovedi profitabile oricand, avand in vedere ca tin de nevoile de baza ale oamenilor:

Magazin alimentar

Indiferent daca e unul restrans sau de dimensiuni mai mari, un magazin alimentar la sat va fi mereu o sursa sigura de venit. Oamenii prefera sa isi cumpere paine si cele necesare traiului zilnic din apropiere, fara a mai face un drum pana la oras. In plus, daca produsele tale sunt bio si ajuti in acest fel producatorii locali, clientii se vor intoarce la tine pentru a cumpara produse naturale, fara adaosuri de aditivi alimentari. 

Pentru aceasta afacere, ai nevoie de un spatiu, poate fi chiar o cladire (de exemplu, o anexa a locuintei), de o retea de distribuitori pe care ti-o vei forma in timp, de case de marcat si, desigur, de adoptarea unei atitudini prietenoase fata de cei care iti calca pragul. Nu va fi un drum usor, vei avea nevoie de multe avize, va trebui sa impui reguli stricte de igiena, sa tii cont de distantarea sociala, insa vei miza pe o formula sigura de castig. Mai ales daca esti si comunicativ si iti place sa interactionezi cu diferite persoane, atunci poti sa te gandesti serios la concretizarea acestei idei.

Un atelier de croitorie

Daca ai aptitudini pentru confectiile textile si croitorie, iti va fi mult mai usor sa pornesti in acest domeniu, insa poti fi si proprietar cu un angajat sau doi. In aceasta perioada, te poti axa pe retusuri si, desigur, pe confectionarea mastilor de protectie textile, foarte usor de realizat. Pentru acestea, poti cumpara materiale diferite, dar deloc pretentioase, la preturi accesibile. Daca vei crea o linie de productie mai mare, poti distribui si in tara sau poti incheia cateva contracte cu antreprenori locali, pentru furnizarea de masti dedicate angajatilor. 

Un food truck

Mai ales daca domeniul culinar nu iti este strain sau daca pur si simplu esti expert in clatite si gogosi, cele mai simple si apreciate deserturi, cu o investitie destul de mica poti sa incepi o afacere cu un food truck. Primul pas ar fi sa cumperi o rulota pe care sa o pozitionezi strategic, in apropierea unei scoli, a unei cladiri de birouri sau intr-o zona intens circulata. Pentru a-ti fideliza clientii, alege ingrediente de calitate si incearca sa diversifici oferta, de exemplu, pe langa clatite umplute cu crema de ciocolata sau dulceata, poti sa propui si varianta celor de tip aperitiv, cu branza, legume, sunca.

Important e sa stii ce vrei, sa cantaresti dinainte avantajele si riscurile unei asemenea initiative si sa aloci toate resursele de timp si de energie pentru o perioada, cel putin la inceput, pana iti castigi clientii.



Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: magazin alimentaratelier croitoriecasa marcatfood truckrulotacase marcatatelier

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 5 - 36 voturi.

Articole conexe

Cum sa-ti amenajezi un micro atelier la tine acasa?

de Teo Manole
14 Oct 2014
Ca in cazul oricarei afaceri, vadul joaca un rol deosebit de important in atingerea succesului. Amplasamentul atelierului tau trebuie sa...

Cum sa-ti deschizi propriul atelier de biciclete

de Andrioae Ruxandra
23 Iun 2014
Daca te pasioneaza mersul pe bicicleta si nu esti adeptul circulatului prin oras cu masina, iti poti incepe propria afacere care este, fara indoiala,...

Croieste-ti o afacere pe masura ta: atelierul de croitorie

de Ana Radulescu
22 Nov 2017
Daca te pasioneaza croitoria si vrei sa faci bani de acasa, alege calea antreprenoriatului. In functie de abilitatile tale, exista mai multe tipuri...

Afaceri mici si de viitor: Cum iti deschizi un atelier de grafica publicitara!

de Ilinca Dobrescu
06 Aug 2013
Grafica publicitara reprezinta un domeniu de care suntem atrasi din ce in ce mai mult. Si cea mai neinsemnata firma va pune accentul pe grafica, pe...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]