Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 intrebari la care sa raspunzi inainte sa renunti la job pentru o afacere!

de Ilinca Dobrescu 17 Sep. 2013 2744
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Multi romani deja au renuntat la joburile lor pentru a-si incepe o afacere. Multi altii abia asteapta sa faca marele pas. Cu toate acestea, pasul nu este intotdeauna atat de simplu pe cat ar putea sa para. Adevarat, pare simplu sa incepi o mica afacere, insa exista numeroase aspecte pe care sa le luam in considerare pentru ca drumul de la idee, la afacere, sa fie unul cat mai facil de parcurs.

Iata doar 3 intrebari serioase la care sa oferim raspuns inainte de a renunta la jobul prezent, in favoarea unei afaceri:

1. Sunt pregatit sa devin propriul meu sef?
Adevarul este ca multe persoane sunt excelente in domeniul lor de referinta. Poate ca sunt traducatori exceptionali, marketeri cum rar descoperim, bucatari formidabili. Ceea ce lipseste foarte multor profesionisti este capitolul referitor la abilitatile si competentele de management.

Abilitatile de management si de leadership sunt cu adevarat esentiale pentru orice persoana care doreste sa motiveze si sa conduca o echipa de angajati pentru indeplinirea unor obiective clare.

2. Detin abilitati solide de management al finantelor? Planificarea financiara reprezinta o prioritate pentru oricine doreste sa detina control absolut asupra afacerii sale. Nu avem cum sa ne crestem proiectele, sa ne dezvoltam afacerile, sa ne punem ideile in practica, decat in conditiile in care suntem capabili sa ne gestionam finantele in mod optim.

3. Sunt gata sa muncesc mai mult decat pana in acest moment? Iata intrebarea pe care multi antreprenori ajung sa o descopere abia in punctul in care dau drumul jobului actual in favoarea unei afaceri. Din pacate, prea multi cred ca pasul de a porni o afacere reprezinta calea catre o vacanta placuta, in care faci bani din pasiunea ta. Adevarat, insa acest lucru se intampla peste ani de zile, ani in care vei munci mai mult decat atunci cand erai un simplu angajat. Acum, la mijloc exista investitii banesti, de timp si energie, soarta angajatilor tai si reputatia ta de om de afaceri.

Nu uita ca un om de afaceri care a incasat cateva lovituri dure, care a trecut printr-un esec rasunator, isi va gasi mai greu un partener de afaceri, asociati, investitori sau chiar angajati de top!

sursa foto: www.sxc.hu



Tags: afacerimici afaceriafaceri acasaafaceri de succesplanificare financiaraplanificare afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
17 Apr 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Strategia antreprenorului in afaceri

de Idei de afaceri
03 Feb 2023
Conform piramidei planificarii, strategia de afaceri sta la baza obiectivelor de afaceri si stabileste modalitatile de realizare a acestora. Ca si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]