Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 intrebari pe care sa ti le adresezi inainte de a incepe o afacere la domiciliu!

de Adela Simonescu 09 Oct. 2013 2551
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cu totii ne dorim una... Insa nu toti suntem pregatiti sa incepem una. Acest lucru este esential de constientizat pentru ca multi sunt cei care cred ca o afacere la domiciliu vine la pachet cu zero riscuri asumate.

Din pacate, pentru ca multi nu cunosc totul despre acest domeniu, apar probleme, neajunsuri, crize financiare, lipsuri, amenzi si se ajunge chiar si la faliment, evident.

Din fericire, foarte multi viitori antreprenori se pun la punct cu informatiile necesare inainte de a incepe orice investitie. Aflam totul despre legislatia in vigoare cu privire la domeniul in cadrul caruia dorim sa ne dezvoltam. Aflam ce autorizatii ne sunt necesare, unde obtinem avizul de functionare si cum ne putem ocupa de contabilitate. Aflam ce forma legala sa alegem si care este cea mai avantajoasa dintre toate.

In cateva cuvinte, aflam totul pentru ca succesul nostru sa fie asigurat. Inainte de toate, ne informam pentru ca informatia este regina pe care vom miza in acest joc de sah. Si nu va fi unul simplu, chiar daca multi tind sa creada acest lucru.


Pentru cei care au de gand sa inceapa o afacere acasa, iata cele 3 intrebari esentiale:

1. Sunt gata sa depun dublu de eforturi fata de cele depuse pe vremea cand eram un simplu angajat?
Ca si angajat, munca ta este mai simpla, te asiguram noi! Chiar daca pare ca sta degeaba, stresul sefului tau este cat se poate de fioros.

Sunt responsabilitati, decizii, raspunsuri de dat, sarcini de detasat, lucruri de organizat. Cel care le organizeaza are parte de cel mai mare stres cu putinta. Iar timpul pe care il aloca acestor sarcini este cu adevarat greu de neglijat.


2. Sunt in stare sa nu trag chiulul niciodata? Zilele de absenta sunt oarecum scuzabile atunci cand esti angajat. Cineva iti tine locul si asta este. Nu o sa cada afacerea daca nu esti tu la birou, cel mai probabil!

Dar cand esti fondatorul afacerii, cel care decide ce face fiecare si cum se desfasoara sarcinile si responsabilitatile, cel care ia deciziile? Atunci afacerea are mult de suferit. Nu iti mai permiti sa lipsesti de la munca nici atunci cand esti gripat, nici cand ai o arsura solara din concediu, nici cand copilul tau are preselectie la grupul de baschet.


3. Sunt in stare sa fac multe compromisuri? Se spune ca viata este mai buna atunci cand nu faci compromisuri. Din pacate, nu se poate fara! Daca nu am face compromisuri, lumea s-ar duce de rapa. Asa ca le facem si nu ne plangem.

Iar cand incepi o afacere, compromisurile se tin lant. Auzi un angajat care spune lucruri negative despre tine. Afli ca partenerul de afaceri ar dori sa intre in tabara competitorilor daca nu primeste sarcini mai importante. Stii ca angajatii tai nu stau chiar 8 ore pe zi in fata calculatoarelor ca sa munceasca cu maxim de entuziasm.

Le stii pe toate, insa nu poti sa le taxezi pe toate sau sa le iei ca afronturi personale. Trebuie sa faci compromisuri, sa treci peste refuzuri, sa stii sa pierzi si sa stii sa castigi!


sursa foto: www.sxc.hu



Tags: afaceriafacerestart afaceristart afacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
17 Apr 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Cum sa alegi senzorul de temperatura potrivit pentru afacerea ta - ghid complet

de Idei de afaceri
04 Apr 2024
In domeniul industrial, monitorizarea si controlul temperaturii sunt aspecte esentiale pentru asigurarea functionarii eficiente si sigure a...

3 recomandari pentru a-ti incepe cu dreptul propria afacere

de Bianca Tila
20 Mar 2024
De la inceput afacerea ta trebuie structurata intr-un mod care va avea sanse sa produca bani, nu sa inregistreze pierderi. Principalul tau atunci...

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]