Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 moduri de a supravietui si a avea succes intr-un start-up

de Anca Raileanu 11 Mar. 2015 2485
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Mass-media tinde sa exagereze avantajele si lejeritatea lucrului intr-un start-up, dar de fapt un astfel de job nu este deloc floare la ureche. Vei vedea ca majoritatea celor din acest domeniu au o mentalitate de tipul "muncesc mult, ma distrez mult", astfel ca desi te vei bucura de multe happy hours si concursuri de ping-pong, vei avea parte si de o munca solicitanta - probabil mult mai solicitanta decat orice alta experienta anterioara.

Pune in aplicare aceste sfaturi si vei fi gata oricand sa faci fata provocarii de a lucra intr-un start-up si a profita de aceasta experienta extraordinara.

1. Umple spatiile goale.
in lumea start-up, prioritatile si proiectele se pot schimba peste noapte. Comunica des si deschis cu toata lumea pentru a evita confuziile si verifica in mod regulat daca tu si echipa din care faci parte sunteti pe aceeasi lungime de unda si tintiti acelasi obiectiv.

Cand nu esti sigur daca se ocupa cineva de un anumit lucru de pe ordinea de zi, intreaba si mai ales nu presupune ca se ocupa altcineva de asta. E mai bine sa comunici prea mult decat sa lasi ceva sa-ti scape printre degete.

2. Incearca sa atingi un echilibru.
Nu o sa mint: nu e deloc usor sa atingi un echilibru intre munca si distractie, dar multumita tehnologiilor mobile este mai usor ca niciodata. Identifica lucrurile care conteaza cel mai mult pentru tine si cauta metode creative de a-ti face timp pentru ele.

De exemplu, afla daca poti lucra de acasa in anumite seri ca sa iei masa cu cei dragi si sa si ajungi la video-conferinta de la ora 8 seara alaturi de colegii tai. Daca nu se poate, profita de aplicatiile mobile de genul FaceTime pentru a pastra totusi legatura cu familia in timp ce lucrezi peste program.

3. Nu uita sa iei o pauza.
Sigur ca jobul tau va fi stresant din cand in cand. De aceea este important sa mai si pleci de la laptop ca sa te poti intoarce cu un nou punct de vedere. Gaseste o supapa pentru a te elibera de stres, fie ca te apuci de cantat la tobe, ca meditezi 10 minute intr-un colt al biroului sau ca joci un joc de tras la tinta cu un coleg. Reincarca-ti bateriile si intoarce-te la birou gata sa abordezi noua provocare ivita peste noapte cu sange rece si inventivitate.



Tags: start-upafaceremunca

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

3 recomandari pentru a-ti incepe cu dreptul propria afacere

de Bianca Tila
20 Mar 2024
De la inceput afacerea ta trebuie structurata intr-un mod care va avea sanse sa produca bani, nu sa inregistreze pierderi. Principalul tau atunci...

Deschiderea unei berarii. Ce ai nevoie pentru o afacere profitabila?

de Idei de afaceri
09 Iun 2023
In lista cheltuielilor cu instalatii si echipamente necesare pentru productia de bere artizanala se numara rezervoarele de maturare. Rezervoare de...

Afacere de familie vs afacere mica cu angajati noi

de Idei de afaceri
12 Mar 2024
In cazul in care este vorba despre o afacere mica, pentru a ajunge la concluzia potrivita ar fi bine sa te consulti cu familia. Se vor implica in...

Ponturi si greseli - sfaturi pentru o afacere de catering

de Idei de afaceri
29 Ian 2024
Atunci cand demarati o firma de catering, trebuie sa evitati unele greseli. De cele mai multe ori, puteti observa lucrurile care nu va fac placere ca...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]