Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 orase - 3 idei pentru start in afaceri

de Julian Manescu 25 Mar. 2014 4216
4.45 din 10 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Orasele mici par sa castige teren tot mai mult pentru start-up-uri, insa, nimic nu se compara cu o afacere intr-un oras mare. Desi concurenta pare sa existe la fiecare colt de strada sau bloc, in astfel de orase iti poti deschide un business mic, de familie, care sa-ti aduca un profit decent. Totul tine de domeniul ales, de viziunea pe care o ai si de modalitatea prin care iti doresti sa o pui in practica.

Dintr-un top realizat de Forbes reiese ca Bucurestiul a detronat anul acesta Timisoara si a devenit cel mai bun oras pentru afaceri din Romania. In realizarea acestui top, cei de la Forbes au tinut cont de criterii cantitative (PIB-ul regional, PIB-ul pe cap de locuitor, media salariului net, rata somajului si investitiile straine), calitative (existenta infrastructurii – acces la autostrada, sosea de centura, port, aeroport), stoc rezidential, poli de business (cladiri de birouri, spatii logistice si industriale), facilitati educationale cu impact in piata muncii (scoli profesionale, universitati) si deschiderea autoritatilor locale fata de investitori.

Astfel, daca Bucurestiul ocupa locul fruntas avand o concentratie de 24% din comerciantii activi din Romania si 21% din totalul salariatilor la nivel national, celelalte doua pozitii sunt ocupate de Timisoara si Cluj-Napoca.

Pentru cele 3 orase de top din Romania in care merita sa iti deschizi un business, iata si cateva idei practice in domenii la care poate nu te-ai gandit pana acum:

1.    Creeaza continut

Media online si social media ne ocupa mare parte din timp. S-a dovedit statistic ca 2 din 3 romani cu acces la internet fie de la calculator, fie de pe smartphone folosesc retele de socializare si acceseaza site-uri. Cum ziarele tiparite devin tot mai subtiri, indreapta-ti atentia spre online. Daca esti pasionat de journalism poti oricand crea o revista online sau un site de stiri. Gandeste-te doar ce s-ar cauta mai mult si ce servicii ai putea oferi dincolo de continut.

2.    La plimbare de patrupezi

Daca tot se bate moneda pe implementarea sistemului de politie canina, daca posesorii animalelor de companie sunt obligati sa iasa cu punga dupa ei, nu vad de ce nu te-ai gandi la o afacere in care sa oferi astfel de servicii. Este mai mult decat evident ca oamenii nu mai sunt reticenti. Multi dintre posesori sunt ocupati si si-ar dori sa angajeze pe cineva care sa plimbe cainele in locul lor. Pe modelul american, deja am vazut “plimbatori de patrupezi” cum imi place sa-i numesc. Iar daca oferi si alte servicii precum ingrijire, tuns, administrare medicamente, vei avea si mai mare cautare.

3.    Consultata ecologica

Marile orase se confrunta cu cea mai mare problema si, de altfel, cel mai mare inamic al sanatatii noastre – poluarea. Desi cu totii ne dorim sa traim eco-frendly, inevitabilul se produce. Pentru a combate aceasta problema, te poti dezvolta in consultanta eco. Astfel, le poti oferi oamenilor solutii optime pentru case si birouri. De la folosirea eficienta a energiei la sisteme de reciclare, orice poate contribui la starea noastra de bine.


Tags: orase miciideiafaceristartstart-upbusinessfamilieprofit

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.45 din 5 - 10 voturi.

Articole conexe

Greseli pe care sa le eviti atunci cand incepi un business

de Bianca Tila
21 Dec 2023
Demararea unui business este provocatoare, insa la inceput de drum esti predispus multor greseli. Stim cu totii ca un lucru nou nu iese perfect din...

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Deschiderea unei berarii. Ce ai nevoie pentru o afacere profitabila?

de Idei de afaceri
09 Iun 2023
In lista cheltuielilor cu instalatii si echipamente necesare pentru productia de bere artizanala se numara rezervoarele de maturare. Rezervoare de...

Metoda Critical Path Method. Drumul critic in business

de Idei de afaceri
06 Feb 2024
Principiul analizei drumului critic consta in divizarea unui proiect (actiuni complexe) in parti componente, la un nivel care sa permita corelarea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]