Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 lucruri pe care le au in comun start-up-urile de succes

de Alexandra Popescu 10 Iul. 2014 2248
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

De multe ori te-ai intrebat de ce unele start-up-uri au succes, iar altele nu. Poate te gandesti ca acest succes tine de ideea de afacere, daca aceasta este buna sau rea, insa nu are de-a face cu acest caz. Antreprenorii de succes sunt capabili sa ruleze cu concepte uimitoare si sa pivoteze atunci cand este nevoie. Exista, totusi, unele principii care contribuie la succesul unei companii.

 
In continuare sunt detaliate 4 lucruri pe care start-up-urile de succes le au in comun:
 
1. Fondatorii sunt incredibil de pasionati de idee
O afacere se incepe din pasiune, iar daca aceasta nu exista, atunci nu are rost sa intri in lumea afacerilor. Multi fondatori ai unor start-up-uri de succes au inceput sa caute solutii pentru o problema de care le pasa si care i-a tinut concentrati.
 
Fondatorii care au o mare pasiune au tendinta de a-i inspira si pe altii pentru a avea succes extraordinar si se uita ca nou-venitii sa aiba aceleasi trasaturi. Pasiunea permite inovare si creativitate si ii face pe angajati sa isi doreasca sa ramana la locurile de munca si sa contribuie, chiar si atunci cand nu se simt cel mai bine.
 
2. Nu incearca sa faca prea multe dintr-o data
Concentrarea laser este cruciala pentru succesul fiecarei afaceri noi. Start-up-urile trebuie sa se concentreze pe un singur lucru care le face sa iasa in evidenta. Toti antreprenorii start-up-urilor de succes si foarte cunoscute fac acest lucru in zilele noastre.
 
Exista mai multe lucruri importante intr-un start-up, insa fondatorii trebuie sa se concentreze pe cel mai important dintre ele. De exemplu, Snapchat stie ca o imagine face cat o mie de cuvinte, asa ca permite utilizatorilor sa trimita fotografii si videoclipuri care dispar in cateva momente.
 
3. Valorifica clientii pe care ii au si le acorda o foarte mare atentie
Antreprenorii start-up-urilor de succes sunt mereu in cautarea satisfacerii clientilor lor. Importanta consolidarii customer service-ului trebuie sa fie clara si in randul angajatilor. Clientii sunt ascultati si primesc raspuns la nevoile si asteptarile lor.
Depune eforturi pentru a le arata consumatorilor ca tu ai fost cea mai buna decizie pe care au facut-o si vei fi bucuros sa ii ai aproape cat mai mult timp. Creeaza o relatie stransa cu ei si valorifica feedbackul acestora.
 
4. Antreprenorii nu uita de importanta culturii
In start-up-urile de succes se stabileste si se mentine cea mai buna cultura a companiei care ii promoveaza si ii motiveaza pe angajati. Echipa din spatele unui produs sau serviciu este unul dintre cei mai importanti factori ai unei afaceri de succes. Primii oameni pe care ii angajezi sunt critici pentru succesul start-up-ului. 
 
Oamenii cu aptitudinile si personalitatea potrivite sunt mult mai buni pentru a influenta echipa ta mica catre una minunata. Cultura are nevoie de timp si efort pentru a fi construita, dar atat timp cat nu o pierzi din vedere, esti pe cale sa construiesti o companie mare.
 
Sursa: entrepreneur.com
 


Tags: afaceristart in afaceristart-upafaceri de successtart-up de succesmanagement

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
08 Mai 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
09 Iul 2024
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Strategia antreprenorului in afaceri

de Idei de afaceri
03 Sep 2024
Conform piramidei planificarii, strategia de afaceri sta la baza obiectivelor de afaceri si stabileste modalitatile de realizare a acestora. Ca si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]