Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 sfaturi care ii ajuta pe cei care conduc afaceri sa functioneze la cote maxime

de Anca Raileanu 29 Iun. 2015 3349
4.46 din 12 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

A conduce o afacere implica deseori stres, emotii specifice lansarii unor produse sau servicii noi pe piata, lupta cu concurenta, grija pentru finantarea si gestionarea businessului s.a.md.

Poate fi tentant sa lucrezi tot timpul. Uneori ai impresia ca orice minut in care nu lucrezi este un minut pierdut. Insa, desi de cele mai multe ori nu s-ar zice, antreprenorii nu sunt masinarii. Au nevoie de momente de pauze, de a face ceva pentru a-si reincarca bateriile.

Iata 4 sfaturi care te ajuta vor ajuta sa functionezi la cote maxime!

1. Fa sport si hraneste-te corect.
Ca antreprenor, este usor sa renunti la ideea de a nu face efort fizic intr-un cadru organizat, dand vina pe lipsa timpului. De fapt, contrariul este adevarat.

Renunti la a face miscare si pierzi oricum acel timp nefacand nimic constructiv.

Indiferent de preferintele tale – poate ca iti place yoga, ori gimnastica, sau joggingul – incearca sa introduci sportul in rutina ta zilnica pentru a-ti pastra mintea si trupul in cea mai buna forma.

Sportul ajuta la destresare, in timpul practicarii acestuia crescand in corp nivelul serotoninei si endorfinei, fapt ce te ajuta sa te relaxezi. Te vei intoarce la munca mult mai energic si vei avea o eficienta superioara.

De asemenea, faptul ca vei arata mai bine decat inainte va reprezenta un factor esential in ceea ce inseamna increderea in sine, cu atat mai mult cu cat ai de-a face zilnic cu intalniri cu investitori si parteneri de afaceri, sau sedinte de recrutare.

2. Nutritia este un alt factor major.
Productivitatea ta se afla in legatura directa cu ceea ce mananci. Mancarea procesata, fast food-ul sau bauturile carbogazoase iti pot diminua considerabil nivelul de energie pe tot parcursul zilei. Ar trebui sa le elimini in totalitate.

De asemenea, este important sa bei multa apa. Aceasta ajuta la eliminarea toxinelor si iti ajuta corpul sa functioneze la cote maxime.

3. Pastreaza legatura cu prietenii si familia.
Oamenilor care au propria lor afacere le place sa se gandeasca la ei ca la insule indepartate. Cu nopti pierdute si dimineti si weekenduri pe care le petrec raspunzand la e-mailuri, stilul de viata al antreprenorilor pare sa nu aiba nicio legatura cu mentinerea unei vieti sociale normale.

Insa, sa fim seriosi: oamenii au nevoie de interactiune sociala pentru a functiona. De fiecare data cand am un minut liber, sun un prieten. Petrec duminicile cu mama si sora.

Folosind sprijinul pe care il primesti din partea celor la care tin la tine cel mai mult, poti avea rezultate mai bune la locul de munca, trecand mai usor peste micile esecuri iminente atunci cand muncesti atat de mult.

4. Renunta la tehnologie de fiecare data cand ai ocazia.
Cand iei o pauza asta nu presupune sa te uiti la TV stand pe canapea si raspunzand la e-mailuri, ci efectiv un moment de odihna care sa nu implice folosirea laptopului, televizorului, telefonului sau a tabletei.

Pana nu demult, am avut 3 joburi, 7 zile pe saptamana. Am crezut ca nu voi avea niciodata o zi libera, doar pentru mine. Ceea ce am realizat a fost ca am devenit mult mai productiva, fericita si sanatoasa dupa ce am luat decizia de a ma odihni duminica.

Atunci cand iei decizia de a te indeparta de tot ce inseamna munca sau tehnologie, realizezi ca ai mult mai mult timp pentru a te relaxa, a citi, a gati, pentru a merge la biserica, la sala, pentru a medita, a iesi in natura, pentru a petrece timpul cu persoanele dragi sau pentru a trage un pui de somn asa cum nu ti-ai mai permis de atat de multa vreme.


Tags: afaceriafacereantreprenoriconduci afacerisfaturi pentru antreprenori

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.46 din 5 - 12 voturi.

Articole conexe

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
17 Apr 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Cum sa alegi senzorul de temperatura potrivit pentru afacerea ta - ghid complet

de Idei de afaceri
04 Apr 2024
In domeniul industrial, monitorizarea si controlul temperaturii sunt aspecte esentiale pentru asigurarea functionarii eficiente si sigure a...

3 recomandari pentru a-ti incepe cu dreptul propria afacere

de Bianca Tila
20 Mar 2024
De la inceput afacerea ta trebuie structurata intr-un mod care va avea sanse sa produca bani, nu sa inregistreze pierderi. Principalul tau atunci...

Greseli pe care sa le eviti atunci cand incepi un business

de Bianca Tila
21 Dec 2023
Demararea unui business este provocatoare, insa la inceput de drum esti predispus multor greseli. Stim cu totii ca un lucru nou nu iese perfect din...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]