Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 studenti de la Universitatea Politehnica au demarat o afacere inedita in Romania

de Alina Constantinescu 26 Iul. 2016 3980
3 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

4 studenti de la Universitatea Politehnica din Bucuresti au demarat o afacere interesanta in Romania, ce combina tehnologiile digitale cu agricultura.

Tehnologiilor digitale au un impact semnificativ asupra agriculturii, unul dintre cele mai importante sectoare din economia romaneasca.

Pe blogul companiei de tehnologii Cisco Romania este prezentata povestea unor tineri care au inceput o afacere interesanta: cu ajutorul tehnologiei digitale, ei monitorizeaza si asista electronic culturile agricole.

Anul acesta, in luna februarie, Vlad Florea si colegul sau Denis Ilie-Ablachim, studenti la Universitatea Politehnica din Bucuresti au deschis afacerea Green Leaf. Mai tarziu, li s-au alaturat alti doi colegi, Iulia Florea si Cristian Patru.

Agricultura romaneasca are un potential mare de dezvoltare, iar pentru a reduce costurile si a mari productivitatea, tinerii antreprenori vin in sprijinul fermierilor care au nevoie de date pentru dezvoltarea optima a culturii, de-a lungul ciclului de productie.

Afacerea are la baza un sistem de senzori care colecteaza date din sol, le centralizeaza in cloud, apoi le compara cu parametrii de calitate de la cateva mii de specii de plante pentru a analiza sanatatea plantei si, eventual, genereaza recomandari de imbunatatire a procedurilor agricole.

Vlad Florea explica intregul proces: ”Prelevam date din sol(temperatura, umiditate, PH, electroconductivitate, macroelemente) si aer(temperatura, umiditate, luminozitate), le transmitem prin Lora(LongRange) in cloud, unde le prelucram si comparam cu o baza de date de 16000 de plante, unde ne sunt specificati parametrii de crestere in diverse etape de dezvoltare a plantei; notificam agricultorul daca ceva nu este in regula, pe site-ul GreenLeaf sau pe propriul dispozitiv. Daca trebuie modificat ceva din cloud, transmitem date inapoi catre partea de automatizare a serei(caldura, irigatie, substante chimice adaugate in apa de irigat, umbritoare, ventilatie) pentru ca totul sa fie in parametrii din baza de date.  Mai mult, daca pe parcursul recoltelor observam ca au fost rezultate bune ,alti parametri sunt invatati pentru acea zona geografica specifica”.

Astfel, pentru a permite transmiterea datelor pe distante mari ei folosesc tehnologia Cisco.

Sursa: http://gblogs.cisco.com


Tags: agriculturaafacere profitabilaproductie agricolaafacere inedita

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

Deschiderea unei berarii. Ce ai nevoie pentru o afacere profitabila?

de Idei de afaceri
09 Iun 2023
In lista cheltuielilor cu instalatii si echipamente necesare pentru productia de bere artizanala se numara rezervoarele de maturare. Rezervoare de...

Afacere profitabila cu doua specii de arbusti fructiferi: afine si capsuni

de Alina Constantinescu
22 Nov 2016
In ultimii cinci ani cultura arbustilor fructiferi s-a dezvoltat foarte mult in Romania, fiind sprijinita de trei factori importanti: fondurile...

Cresterea oilor - o afacere profitabila pentru fermierii romani

de Alina Constantinescu
31 Oct 2016
Auzim in media despre romani cu afaceri de succes, cu afaceri profitabile la tara, cu miza mare pe capre, oi si bivolite. Si aflam ca cei care au...

Cum se poate transforma pasiunea ta intr-o afacere profitabila?

de Silviu Marian Banila
15 Oct 2015
Sa presupunem ca pasiunea ta este designul vestimentar sau croitoria. Este doar un exemplu, strategiile sunt cam aceleasi, indiferent de afacere....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]