Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
4 studenti de la Universitatea Politehnica au demarat o afacere inedita in Romania
4 studenti de la Universitatea Politehnica din Bucuresti au demarat o afacere interesanta in Romania, ce combina tehnologiile digitale cu agricultura.
Tehnologiilor digitale au un impact semnificativ asupra agriculturii, unul dintre cele mai importante sectoare din economia romaneasca.Pe blogul companiei de tehnologii Cisco Romania este prezentata povestea unor tineri care au inceput o afacere interesanta: cu ajutorul tehnologiei digitale, ei monitorizeaza si asista electronic culturile agricole.
Anul acesta, in luna februarie, Vlad Florea si colegul sau Denis Ilie-Ablachim, studenti la Universitatea Politehnica din Bucuresti au deschis afacerea Green Leaf. Mai tarziu, li s-au alaturat alti doi colegi, Iulia Florea si Cristian Patru.
Agricultura romaneasca are un potential mare de dezvoltare, iar pentru a reduce costurile si a mari productivitatea, tinerii antreprenori vin in sprijinul fermierilor care au nevoie de date pentru dezvoltarea optima a culturii, de-a lungul ciclului de productie.
Afacerea are la baza un sistem de senzori care colecteaza date din sol, le centralizeaza in cloud, apoi le compara cu parametrii de calitate de la cateva mii de specii de plante pentru a analiza sanatatea plantei si, eventual, genereaza recomandari de imbunatatire a procedurilor agricole.
Vlad Florea explica intregul proces: ”Prelevam date din sol(temperatura, umiditate, PH, electroconductivitate, macroelemente) si aer(temperatura, umiditate, luminozitate), le transmitem prin Lora(LongRange) in cloud, unde le prelucram si comparam cu o baza de date de 16000 de plante, unde ne sunt specificati parametrii de crestere in diverse etape de dezvoltare a plantei; notificam agricultorul daca ceva nu este in regula, pe site-ul GreenLeaf sau pe propriul dispozitiv. Daca trebuie modificat ceva din cloud, transmitem date inapoi catre partea de automatizare a serei(caldura, irigatie, substante chimice adaugate in apa de irigat, umbritoare, ventilatie) pentru ca totul sa fie in parametrii din baza de date. Mai mult, daca pe parcursul recoltelor observam ca au fost rezultate bune ,alti parametri sunt invatati pentru acea zona geografica specifica”.
Astfel, pentru a permite transmiterea datelor pe distante mari ei folosesc tehnologia Cisco.
Sursa: http://gblogs.cisco.com
Articole conexe
Deschiderea unei berarii. Ce ai nevoie pentru o afacere profitabila?
de Idei de afaceriAfacere profitabila cu doua specii de arbusti fructiferi: afine si capsuni
de Alina ConstantinescuCresterea oilor - o afacere profitabila pentru fermierii romani
de Alina ConstantinescuCum se poate transforma pasiunea ta intr-o afacere profitabila?
de Silviu Marian BanilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit