Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 greseli in orice afacere mica

de Camelia Diaconu 20 Sep. 2019 6766
4.47 din 33 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Orice afacere la inceput de drum necesita o serie de responsabilitati si decizii importante. De multe ori, oricat de mult te pregatesti se intampla sa intampini si obstacole la care nu te-ai fi asteptat, iar afacerea nou deschisa sa aiba deja pierderi mari. Iata de ce.

De multe ori, cele mai mari greseli la inceputul unei afaceri tin de partea financiara. Neorganizarea si neplanificarea tuturor elementelor din timp duce la o avalansa de cheltuieli nejustificate, de aici si pana la faliment fiind doar cativa pasi mici. Iata care sunt 5 dintre cele mai mari greseli, chiar daca vorbim despre o companie mica, cu putini angajati. 
 
Vrei sa faci multi bani peste noapte. Chiar daca ai investiti mult, nu pleca la drum cu ideea ca iti vei recupera investitia intr-un timp foarte scurt. Porfitul nu il obtii asa usor, indiferent de domeniul in care activezi. Ca vei reusi sa castigi o suma de bani lunar, asta este un adevar, insa sa reusesti sa atingi un profit considerabil poate dura chiar si 10 ani de zile. Ai rabdare si da-ti timp sa cresti impreuna cu afacerea, pentru a ajunge la cele mai bune rezultate.
 
Nu cunosti competitia. Sa pornesti de la premisa ca ai cel mai bun produs este un punct de vedere, mai ales ca vei incerca din rasputeri sa vii cu calitate, insa sa nu iti cunosti competitia este un punct extrem de grav. Nu vei deveni lider de piata daca nu stii care sunt produsele concurente, ce au ei bun, dar si care sunt greselile pe care ei le-au facut, pentru a le evita tu.
 
Nu ai o strategie buna de promovare. Marketing-ul este una dintre principalele resurse care iti tin business-ul in picioare. Daca nu cunosti acest domeniu, atunci va trebui sa iti angajezi oameni specializati care sa te invete de ce este important sa faci o promovare corecta a afacerii tale. Beneficiile promovarii sunt multiple, in caz contrar, daca mesajul este transmis gresit, atunci nici profitul nu va fi unul bun.
 
Faci investitii prea mari. Daca nu ai inca un cash flow stabil, atunci evita sa faci cheltuieli mari si nejustificate deoarece acestea te pot aduce in pragul falimentului. Nu cumpara lucruri de care nu ai nevoie, mai ales la inceput de afacere, pana nu o pui pe picioare. Este important acum sa iti gestionezi foarte bine orice cost de intretinere, dar si sa reusesti sa iti achiti ratele, daca ai facut un credit pentru a-ti cumpara cele necesare.
 
Nu iti aleg angajatii potriviti. Pentru a face cat mai multe economii la inceput de drum, multi antreprenori nu angajeaza oameni specialisti in domeniul business-ului. Prefera sa angajeze incepatori doar pentru ca salariile sunt mai mici, insa greseala majora este la rezultatele pe care acestia le ofera. Nu resusesc sa atinga obiectivele companiei tocmai din cauza faptului ca nu au cunostintele necesare in domeniu.


Tags: afaceri micigreseli in afacerice eviti in afacerigreseli afacere mica

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.47 din 5 - 33 voturi.

Articole conexe

Sase idei de afaceri mici din care sa te inspiri

de Idei de afaceri
21 Ian 2021
Daca iti doresti sa treci de la statutul de angajat la cel de sef propriu, poti opta pentru o afacere de mici dimensiuni, in care munca ta poate fi...

6 idei de afaceri mici care pot fi pornite acum

de Florin Amariei
11 Aug 2020
Daca vrei sa obtii un venit suplimentar, atunci avem 6 idei de afaceri mici care pot fi pornite acum drept sugestii pentru tine. Inspira-te, creeaza...

7 idei de afaceri mici care te vor ajuta sa ai mai multi bani

de Florin Amariei
29 Apr 2021
De ce 7 idei de de afaceri mici? Avand in vedere conditiile actuale ale pietei fortei de munca, anticipam ca vor exista romani doritori sa porneasca...

3 idei de afaceri mici pentru un venit in plus

de Florin Amariei
06 Feb 2020
Daca tot ceea ce-ti doresti este sa obtii un venit suplimentar, atunci poti arunca o privire asupra acestor 3 idei de afaceri mici. Sunt ideale...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]