de Camelia Diaconu
20 Sep. 2019
6782
Orice afacere la inceput de drum necesita o serie de responsabilitati si decizii importante. De multe ori, oricat de mult te pregatesti se intampla sa intampini si obstacole la care nu te-ai fi asteptat, iar afacerea nou deschisa sa aiba deja pierderi mari. Iata de ce.
De multe ori, cele mai mari greseli la inceputul unei afaceri tin de partea financiara. Neorganizarea si neplanificarea tuturor elementelor din timp duce la o avalansa de cheltuieli nejustificate, de aici si pana la faliment fiind doar cativa pasi mici. Iata care sunt 5 dintre cele mai mari greseli, chiar daca vorbim despre o companie mica, cu putini angajati.
Vrei sa faci multi bani peste noapte. Chiar daca ai investiti mult, nu pleca la drum cu ideea ca iti vei recupera investitia intr-un timp foarte scurt. Porfitul nu il obtii asa usor, indiferent de domeniul in care activezi. Ca vei reusi sa castigi o suma de bani lunar, asta este un adevar, insa sa reusesti sa atingi un profit considerabil poate dura chiar si 10 ani de zile. Ai rabdare si da-ti timp sa cresti impreuna cu afacerea, pentru a ajunge la cele mai bune rezultate.
Nu cunosti competitia. Sa pornesti de la premisa ca ai cel mai bun produs este un punct de vedere, mai ales ca vei incerca din rasputeri sa vii cu calitate, insa sa nu iti cunosti competitia este un punct extrem de grav. Nu vei deveni lider de piata daca nu stii care sunt produsele concurente, ce au ei bun, dar si care sunt greselile pe care ei le-au facut, pentru a le evita tu.
Nu ai o strategie buna de promovare. Marketing-ul este una dintre principalele resurse care iti tin business-ul in picioare. Daca nu cunosti acest domeniu, atunci va trebui sa iti angajezi oameni specializati care sa te invete de ce este important sa faci o promovare corecta a afacerii tale. Beneficiile promovarii sunt multiple, in caz contrar, daca mesajul este transmis gresit, atunci nici profitul nu va fi unul bun.
Faci investitii prea mari. Daca nu ai inca un cash flow stabil, atunci evita sa faci cheltuieli mari si nejustificate deoarece acestea te pot aduce in pragul falimentului. Nu cumpara lucruri de care nu ai nevoie, mai ales la inceput de afacere, pana nu o pui pe picioare. Este important acum sa iti gestionezi foarte bine orice cost de intretinere, dar si sa reusesti sa iti achiti ratele, daca ai facut un credit pentru a-ti cumpara cele necesare.
Nu iti aleg angajatii potriviti. Pentru a face cat mai multe economii la inceput de drum, multi antreprenori nu angajeaza oameni specialisti in domeniul business-ului. Prefera sa angajeze incepatori doar pentru ca salariile sunt mai mici, insa greseala majora este la rezultatele pe care acestia le ofera. Nu resusesc sa atinga obiectivele companiei tocmai din cauza faptului ca nu au cunostintele necesare in domeniu.
Tags: afaceri micigreseli in afacerice eviti in afacerigreseli afacere mica