Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 idei de afaceri pe care le poti porni de acasa

de Florin Amariei 11 Iun. 2020 8012
4.2 din 61 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Daca vrei sa intri in lumea antreprenoriatului si nu vrei sa ai prea multe drumuri de facut, atunci ti-am pregatit 5 idei de afaceri pe care le poti porni de acasa.

In ziua de astazi suntem mai conectati ca oricand, iar pandemia a demonstrat utilitatea progresului tehnologic realizat in ultimii ani prin usurinta cu care a putut fi implementata telemunca sau lucratul de acasa. Pentru cei cu initiativa, insa, exista un teren inca neexploatat in domeniul afacerilor care s-ar putea dovedi a fi fertil. Munca remote a lasat cateva ore libere pe care le petreceam in trafic, timp care poate fi investit in dezvoltarea unui business nou.
 
Din start, stim ca o afacere pornita de acasa presupune cateva costuri care se elimina automat. Chiria pentru un spatiu este unul dintre ele. Deja avem o cheltuiala majora pentru o afacere noua care paraseste peisajul. 
 
Printre avantaje se mai numara si flexibilizarea programului sau/si ajutorul pe care il poti obtine imediat si fara negocieri interminabile de la familie sau cei foarte apropiati tie. Nu se stie niciodata cand o mana de ajutor in plus poate fi benefica si te poate ajuta sa te dezvolti mai rapid sau in directii profitabile. 
 
Dezavantajele sunt si ele prezente, iar din acestea aminitim faptul ca iti vei transforma casa intr-un birou si s-ar putea sa nu iti placa acest lucru pe termen lung. In plus, daca esti o fire sociabila s-ar putea sa iti lipseasca interactiunea cu colegii tai care continua sa mearga la birou sau au renuntat la telemunca. 
 
Daca ai ramas aici si esti determinat sa continui, atunci iata 5 idei de afaceri pe care le poti porni de acasa. 
 
1. Importa si vinde
Cumpara produse care sunt la mare cautare si nu necesita spatii uriase de depozitare (precum haine, incaltaminte sau cadouri pentru diverse ocazii) si vinde-le cum si unde vrei. Iti poti seta o pagina de Facebook sau iti poti crea propriul website. Sa faci un mic magazin online n-a fost niciodata mai usor. Daca ai nevoie de cateva idei cum sa faci acest lucru, atunci poti consulta acest ghid care iti arata cum sa pornesti propria ta afacere online.
 
Va trebui, insa, sa fii atent la cat cheltui si cat vinzi. E important sa nu ramai cu foarte multe iteme pe stoc. Din pretul total care include si adaosul comercial va trebui sa iti scazi costul de achizitie, transport si intretinere a platformei. Ar fi bine, insa, ca afacerea ta sa nu fie axata pe un profit rapid si imediat, ci pe crearea unei baze de date de clienti care raman alaturi de tine si apreciaza modul personalizat in care le oferi ceea ce-si doresc si nu gasesc in alta parte.
 
2. Produsele handmade
Daca locuiesti intr-o zona urbana in care exista suficiente afaceri care opereaza, vei sti ca sunt necesare cadouri si tot felul de mici atentii din cand in cand. Partenerii de business vor sa-si arate aprecierea pentru colaborare prin mici gesturi care sa intareasca relatia dintre acestia. 
 
E suficient sa realizezi cateva lucruri interesante, la un pret bun si care sa fie de calitate pentru a atrage rapid clienti. Cu putina promovare vei reusi sa ajungi imediat la viitorii tai cumparatori. Pentru a face asta eficient si fara a cheltui multi bani, consulta acest ghid. Ai la dispozitie 3 ore de Sfaturi, Exemple, Solutii si Modele cu aplicare practica imediata.
 
3. Print la comanda
Cadourile nu trebuie sa fie plictisitoare, iar hainele nu trebuie sa fie tot timpul aceleasi. Investeste intr-o presa pentru tricouri sau una de transfer termic si vei putea sa produci orice iti cer clientii. Urmareste preturile si modul in care livreaza competitia deja existenta in piata si ofera servicii mai bune. Vei vedea cat de rapid vei castiga oameni de partea ta care-ti vor aprecia produsele si vor deveni recurenti.
 
Investitiile sunt modice in cazul acestei afaceri, insa iti garanteaza ca nu vei ramane niciodata fara ceva de facut. Tricourile vor fi oricand la moda, iar un design original sau mai putin obisnuit va fi unul din ce in ce mai apreciat intr-o lume globalizata.
 
4. Abonamentul pentru cutia lunara
Intr-o lume in care rutina isi va face din nou aparitia, un pic de nou va fi la mare cautare. Nu vorbim neaparat de senzatii tari sau lucruri scumpe, insa poti pune bazele unei afaceri care sa trimita lunar sau bilunar o cutie catre cel care plateste cu diverse lucruri: produse de frumusete, bauturi, snacksuri, mancaruri bio samd. 
 
Asigura-te ca poti sa-i oferi omului variantele necesare de creionare a profilului sau pentru a-l putea surprinde placut de fiecare data. Poti seta niveluri de abonament pornind chiar de la 50 de lei cu livrare inclusa, daca se aboneaza pe minimum 6 luni sau cu plata lunara fara livrare gratuita.
 
Acest tip de afacere a prins deja in SUA si Japonia, asadar va avea in curand succes si in Romania. Surpriza unui lucru nou despre care stii ca iti va fi pe plac intr-o anumita masura va putea fi folosita oricand drept un stimulent pentru a mentine cumparatorii interesati si entuziasmati. 
 
Pentru a porni cu dreptul, e important sa realizezi un plan de afaceri. Un ghid complet gasesti aici.
 
5. Animalele de companie
Ofera-le proprietarilor solutii prin intermediul carora sa poata avea o grija si mai buna de prietenii lor. Daca te afli intr-o zona urbana, atunci stii cat de importante sunt animalele de companie pentru cei care le au si le ingrijesc. Ofera-le alternative care sa-i ajute in timpul saptamanii sa-si mentina cainii sau pisicile ocupate si ajuta-i cu sfaturi utile.
 
Poti seta un abonament lunar sau un pret per serviciu efectuat. 
 
Orice ai decide sa faci, noi iti dorim succes. Speram ca aceste 5 idei de afaceri ti-au servit macar ca inspiratie, daca n-ai gasit niciuna pe placul tau.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: idei de afaceriafaceri de acasaidei de afaceri acasa

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.2 din 5 - 61 voturi.

Articole conexe

Idei de afaceri pentru 2022

de Idei de afaceri
11 Nov 2021
Chiar daca piata de afaceri pare sa se confrunte in prezent cu un declin masiv, nu inseamna ca trebuie sa te opresti din a-ti vedea visul implinit....

4 idei de afaceri inca potrivite pentru 2021

de Florin Amariei
22 Iul 2021
A porni intr-o astfel de aventura inseamna ca iti doresti ca viata ta sa se schimbe. Antreprenoriatul nu este usor, mai ales daca nu ai multe resurse...

Cele mai profitabile 5 idei de afaceri in 2021

de Florin Amariei
19 Mai 2021
Economia da semne de revenire, restrictiile sunt inlaturate treptat si lumea pare a fi gata pentru a calatori si, mai important, gata pentru a...

6 idei de afaceri pentru 2021

de Florin Amariei
24 Feb 2021
Daca esti in cautarea unor idei de afaceri pentru 2021, atunci noi iti propunem 6 din care sa alegi! Antreprenoriatul este plin de provocari, insa...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]