Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 lucuri de stiut inainte de valorificarea unei idei de afaceri!

de Adela Simonescu 25 Iun. 2012 2889
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Sa pui in practica idei de afaceri reprezinta un proces extrem de complex, chiar si cand discutam despre proiecte de anvergura redusa si cu bani putini. Exista numeroase aspecte pe care trebuie sa le cunoastem si care, odata ignorate, neglijate, ne pot distruge intreaga fundatie pe care dorim sa ne cladim micul imperiu.

Iata cele mai importante 5 lucruri de stiut inainte de valorificarea unei idei de afaceri:

1. O idee geniala nu este de ajuns.
O idee geniala nu reprezinta siguranta ca afacerea se va transforma in succes. Au existat, de-a lungul timpului, numerosi antreprenori cu idei de afaceri excelente, noi, cu sanse maxime de succes. Cu toate acestea, fara un management corect sansele de succes dispar. Este esential sa oferim unei idei de afaceri drumul corect, sprijinul specialistilor, capitalul necesar pentru a se converti in profit.

2. Relatiile conteaza mai mult decat orice. Intotdeauna vor exista antreprenori care vor reusi sa isi transforme ideile de afaceri in profit mai rapid decat multi altii si o mare parte din acestia vor reusi datorita contactelor pe care stiu sa le formeze si sa le pastreze. Avem nevoie de networking, de implicare in cadrul retelelor de socializare, de participarea la conferinte si seminarii din sfera de interes, de parteneri de afaceri si profesionisti care sa ne ajute sa ne apropiem de obiectivele propuse.

3. Banii nu sunt niciodata indeajuns de multi. Cele mai multe idei de afaceri nu reusesc sa se transforme in afaceri profitabile din cauza banilor, eterna problema cu care au de-a face antreprenorii. Si adevarul este ca nu toti ne putem lauda cu abilitati superioare de gestiune financiara. Multi aloca un buget prea serios catre eforturile de promovare si nu isi consolideaza prezenta online, altii ignora alte aspecte esentiale pentru succesul unei idei de afaceri.

La final, realizam faptul ca un fond de cheltuieli neprevazute reprezinta colacul de salvare care lipseste multor antreprenori. De asemenea, de ajutor este si procesul de usoara supraestimare a capitalului necesar pentru start-up, sustinere si dezvoltare. Aceste doua strategii ne ajuta sa nu ramanem la mijloc de drum fara "combustibil".

4. Planificarea reduce riscurile in valorificarea unei idei de afaceri. Un lucru pe care multi antreprenori il neglijeaza este planificarea. Organizarea tuturor aspectelor esentiale pentru succesul unei idei de afaceri se realizeaza prin intermediul unui plan de afaceri si cu ajutorul abilitatilor de disciplina si auto-disciplina.

5. Porneste treptat, cu resurse reduse si pastreaza-ti locul actual de munca, daca este posibil. Un alt lucru esential de retinut inainte de valorificarea unei idei de afaceri este faptul ca pastrarea unui loc de munca stabil si aducator de venituri importante poate reprezenta sansa de a trage o idee de afaceri cat mai aproape de linia rentabilitatii si apoi a profitabilitatii.

Multi antreprenori se aventureaza in mediul de afaceri cu toata increderea si fara sa isi asigure o supapa atat de utila oricarui start-up. In masura posibilitatilor, pastrati-va locurile actuale de munca pana in momentul in care afacerile incep sa lucreze pentru dvs si se pot sustine si dezvolta din incasarile stabile.


Tags: afaceriidei de afaceriidei afaceriidei de afaceri riscuri

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
08 Mai 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
09 Iul 2024
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Strategia antreprenorului in afaceri

de Idei de afaceri
03 Sep 2024
Conform piramidei planificarii, strategia de afaceri sta la baza obiectivelor de afaceri si stabileste modalitatile de realizare a acestora. Ca si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]