Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 pasi de la stadiul de angajat la cel de om de afaceri!

de Ilinca Dobrescu 23 Oct. 2013 2402
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ar fi un vis devenit realitate ca de maine sa putem sa ne trezim, sa ne imbracam cat de casual se poate, sa ne bem cafeaua si apoi sa punem tara la cale. Nu discutam despre jobul nostru, ci despre afacerea pe care tocmai am pornit-o si pe care ne straduim sa o aducem la pragul de rentabilitate.

Deja ne imaginam ziua in care vom ajunge pe plus, cand vom ajunge sa incasam bani pe care sa nu mai trebuiasca sa ii tot redirectionam catre mersul afacerii.

Pana atunci mai avem putin de rabdat si foarte mult de muncit. Iata si care sunt cei 5 pasi pe care trebuie sa ii indeplinesti pentru a deveni om de afaceri, de la stadiul de simplu angajat in afacerea altcuiva:

1. Realizeaza un plan bine pus la punct.
Nu iti da demisia decat in momentul in care stii clar ce idee de afacere vei valorifica, in ce maniera vei proceda, cine te va ajuta, daca ai banii de care ai nevoie si nu numai.

2. Obtine capitalul banesc necesar. Nu porni la drum daca nu ai suma baneasca de care ai nevoie! Este esential sa te asiguri ca dispui de capitalul financiar necesar si de un fond de cheltuieli neprevazute de care sa te poti folosi oricand.

3. Asociaza-te cu cine trebuie. Daca iti imaginezi ca vei da lovitura pe cont propriu, iti dam vesti proaste. Nu vei reusi pentru ca victoriile sunt intotdeauna, fie ca realizezi sau nu, efortul combinat al mai multor maini, mai vizibile sau mai putin vizibile.

Aduna profesionisti care sa te ajute sa pui afacerea pe picioare si apoi sa o administrezi in mod corect. Se poate sa ai nevoie de un contabil care sa te ajute la capitolul finante, un jurist pentru ca afacerea sa fie 100% legala si cu taxele platite la zi, un marketer care te ajute sa asiguri vizibilitate maxima afacerii tale, samd.

4. Gandeste-te bine ce strategii de exit ai la dispozitie. In cazul in care afacerea nu se va dovedi a fi cea mai buna decizie a ta, este intotdeauna esential sa ai la dispozitie un plan B, o varianta de rezolvare a situatiei in care te gasesti.

Poate ca te-ai putea intoarce la fostul loc de munca, poate ca vei incepe o alta afacere, poate ca un partener de afaceri deja are o optiune de backup si te poate integra si pe tine. Pune pe hartie ce optiuni ai la dispozitie si verifica-le pentru a intelege care sunt cele mai inspirate.

5. Da-ti demisia si lasa loc de buna ziua. Nu uita ca ai fost angajat in cadrul unei companii care, mai mult sau mai putin, a investit in tine. Ai invatat multe si te-ai dezvoltat din punct de vedere profesional si din punct de vedere personal. Oricare ar fi situatia in care te afli, oricare ar fi motivul pentru care iei decizia sa parasesti compania, asigura-te ca relatia voastra ramane una cat se poate de buna.

Nu uita ca la mijloc se afla reputatia ta, imaginea ta.


sursa foto: freegreatpicture.com


Tags: afaceriafaceremanagement afaceriafaceri profitabile

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Afacere cu microplante. Cum poti obtine profit dintr-un spatiu mic

de Bianca Tila
05 Iul 2024
Cultivarea microplantelor este o afacere simpla, cu o piata imensa. De asemenea, puteti testa aceasta idee pe balconul apartamentului, veti obtine in...

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
08 Mai 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Cum sa alegi senzorul de temperatura potrivit pentru afacerea ta - ghid complet

de Idei de afaceri
04 Apr 2024
In domeniul industrial, monitorizarea si controlul temperaturii sunt aspecte esentiale pentru asigurarea functionarii eficiente si sigure a...

3 recomandari pentru a-ti incepe cu dreptul propria afacere

de Bianca Tila
20 Mar 2024
De la inceput afacerea ta trebuie structurata intr-un mod care va avea sanse sa produca bani, nu sa inregistreze pierderi. Principalul tau atunci...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]