Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
5 produse cu care poti oricand sa faci afaceri profitabile
Produsele apicole, caci despre ele este vorba, isi regasesc identitatea in contextul actual printr-o afacere dezvoltata pe baze moderne.
Propriul meu plan de afaceri
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Masa principala (75–80%) se compune din glucoza si zaharoza, adica din forme de zahar mult mai usor de asimilat de organismul uman. Afara de zaharuri, in miere mai exista, in cantitati mici, albumine, fier, fosfor si alte substante pentru cresterea oaselor si formarea sangelui. Mierea este extrem de folositoare pentru copii.
Dupa procedeul de obtinere, mierea se imparte in miere de extractor si miere de faguri.
- Mierea de extractor se obtine cand este extrasa din faguri la extractor. Ea se vinde lichida sau solida (zaharisita).
- Mierea din faguri se numeste acea miere care se pune in vanzare impreuna cu fagurii. Este mai putin raspandita, fiindca astfel se utilizeaza si ceara care are o valoare ridicata.
Fermentarea incepta in miere se poate opri daca o readucem in stare lichida si o fierbem adaugand un gram de acid tetric si putina apa la fiecare kilogram de miere. Desi fierberea opreste fermentarea, nu poate restabili calitatile initiale ale mierii.
Detalii in ghidul: Cresterea albinelor
2. Otetul de miere se obtine din apa dulce cu care s-a spalat extractorul, caldarile, sitele etc. In apa cu miere, (care contine aproximativ 1,5 kg miere la 10 l apa) trebuie adaugata o lingura de drojdie si o coaja de paine; toate acestea trebuiesc puse intr-un loc cald si bine amestecate, astfel fermentarea se va produce mult mai repede. Cand se termina fermentarea, otetul este gata.
3. Otetul de vin se face adaugand la cele de mai sus o cantitate egala de vin. In stupina otetul se poate obtine practic neintrerupt. Pentru aceasta sunt necesare doua butoiase. Intr-unul se pune la fermentat, in celalalt la maturat.
4. Ceara de albine are o importanta deosebita in industrie. Este greu de indicat in ce ramuri ale industriei sa nu aiba aplicare.
Detalii in ghidul: Cresterea albinelor
5. Propolisul reprezinta o substanta rasinoasa cleioasa cu care albinele astupa crapaturile si asperitatile din stup, fixeaza umerasii ramelor etc. Albinele lustruiesc cu propolis celulele fagurilor (inaintea depunerii oualelor de catre matca) si acopera cu el dusmanii de statura mare care au fost omorati (melci, soparla, serpi de casa etc).
Cresterea albinelor
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.
Articole conexe
10+ idei de afaceri pentru pasionatii de calatorii
de Bianca TilaCum sa incepi o afacere. Etape si sfaturi
de Bianca TilaAfacere cu microplante. Cum poti obtine profit dintr-un spatiu mic
de Bianca TilaRentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2025
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit