Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 produse cu care poti oricand sa faci afaceri profitabile

de Idei de afaceri 26 Sep. 2014 4514
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Produsele apicole, caci despre ele este vorba, isi regasesc identitatea in contextul actual printr-o afacere dezvoltata pe baze moderne.

 
O afacere de calitate, fundamentata pe produse in aceeasi termeni: tipuri de miere de calitate foarte cautate pe plan extern, tipuri de ceara  (unele bune pentru alifii sau in pomicultura), propolis s.a.m.d.! Iata cele 5 produse apicole cu care poti oricand sa faci afaceri profitabile!  
 
1. Mierea este un produs alimentar cu o mare valoare nutritiva si  curativa.

Masa principala (75–80%) se compune din glucoza si zaharoza, adica din forme de zahar mult mai usor de asimilat de organismul uman. Afara de zaharuri, in miere mai exista, in cantitati mici, albumine, fier, fosfor si alte substante pentru cresterea oaselor si formarea sangelui. Mierea este extrem de folositoare pentru copii.
 
In cantitati foarte mici, mierea contine acizi, substante colorante, minerale si mirositoare. Cercetarile au aratat ca compozitia chimica a mierii se modifica si depinde de anotimp, localitate si florile din care a fost culeasa. In fuctie de locul colectarii, mierea poate fi: de faneata, de padure, de flori.
 
Mierea de faneata si cea de padure au de obicei o compozitie omogena fiind culeasa de la acelasi tip de planta, dupa care este si denumita: miere de tei, de salcam, de trifoi etc. Cealalta are denumirea generica de flori, fiind culeasa de la diverse tipuri de plante.
Mierea se imparte in calitati si dupa culoare si anume: miere de culoare deschisa si miere de culoare inchisa.

Dupa procedeul de obtinere, mierea se imparte in miere de extractor si miere de faguri.
  • Mierea de extractor se obtine cand este extrasa din faguri la extractor. Ea se vinde lichida sau solida (zaharisita).
  • Mierea din faguri se numeste acea miere care se pune in vanzare impreuna cu fagurii. Este mai putin raspandita, fiindca astfel se utilizeaza si ceara care are o valoare ridicata.
Pastrarea mierii se face in vase inchise si incaperi uscate, care pot fi aerisite si nu ingheata iarna. Este indicat ca temperatura sa nu scada sub 5°. In incaperile umede, mierea trage umezeala si se acreste. Ea nu poate fi pastrata in acelasi loc cu obiecte ce emana miros puternic (petrol, muraturi etc).

Fermentarea incepta in miere se poate opri daca o readucem in stare lichida si o fierbem adaugand un gram de acid tetric si putina apa la fiecare kilogram de miere. Desi fierberea opreste fermentarea, nu poate restabili calitatile initiale ale mierii.

Detalii in ghidul: Cresterea albinelor

2. Otetul de miere se obtine din apa dulce cu care s-a spalat extractorul, caldarile, sitele etc. In apa cu miere, (care contine aproximativ 1,5 kg miere la 10 l apa) trebuie adaugata o lingura de drojdie si o coaja de paine; toate acestea trebuiesc puse intr-un loc cald si bine amestecate, astfel fermentarea se va produce mult mai repede. Cand se termina fermentarea, otetul este gata.

3. Otetul de vin se face adaugand la cele de mai sus o cantitate egala de vin. In stupina otetul se poate obtine practic neintrerupt. Pentru aceasta sunt necesare doua butoiase. Intr-unul se pune la fermentat, in celalalt la maturat.
 
Pentru fabricarea otetului nu trebuie utilizate vase de metal. Cele mai bune sunt damigenele de sticla si butoaiele de lemn.

4. Ceara de albine are o importanta deosebita in industrie. Este greu de indicat in ce ramuri ale industriei sa nu aiba aplicare.
Ceara de albine este de patru feluri:
 
a). Ceara de la stupine este ceara topita la diverse topitoare si stoarsa cu presa. Se obtine din materie prima foarte bogata in ceara, de aceea are o calitate deosebita.
 
b). Ceara de presa si c). Ceara extractiva se obtine in fabrici specializate.
 
d). Ceara inalbita se se deosebeste de ceara de prersa prin faptul ca este inalbita la soare sau pe cale chimica.

Detalii in ghidul: Cresterea albinelor

5. Propolisul reprezinta o substanta rasinoasa cleioasa cu care albinele astupa crapaturile si asperitatile din stup, fixeaza umerasii ramelor etc. Albinele lustruiesc cu propolis celulele fagurilor (inaintea depunerii oualelor de catre matca) si acopera cu el dusmanii de statura mare care au fost omorati (melci, soparla, serpi de casa etc).
 
Propolisul contine rasina pana la 50–55%, ceara 30%, uleiuri eterice aromate 8–10%, restul fiind gunoi de stup si polen. Strangerea propolisului este mai usoara in timpul verii cand este mai moale si se curata usor cu dalta.
 
Se intrebuinteaza la confectionarea lumanarilor aromare, ceara de lustruit si lacul de lemn. de asemenea se face o alifie de gradina care se utilizeaza la altoirea pomilor. Aceasta alifie contine 20g propolis, 30g ceara, 60g sacaz si 100g terebentina. Toate acestea se topesc si se amesteca cu grija. Trebuie mare atentie, fiindca amestecul se poate aprinde.

Cresterea albinelor
 
 


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: afaceriafaceri profiotabileafacereproduse apicoleapicolmierecearaotet de miere

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Afacere cu microplante. Cum poti obtine profit dintr-un spatiu mic

de Bianca Tila
05 Iul 2024
Cultivarea microplantelor este o afacere simpla, cu o piata imensa. De asemenea, puteti testa aceasta idee pe balconul apartamentului, veti obtine in...

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
08 Mai 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Cum sa alegi senzorul de temperatura potrivit pentru afacerea ta - ghid complet

de Idei de afaceri
04 Apr 2024
In domeniul industrial, monitorizarea si controlul temperaturii sunt aspecte esentiale pentru asigurarea functionarii eficiente si sigure a...

3 recomandari pentru a-ti incepe cu dreptul propria afacere

de Bianca Tila
20 Mar 2024
De la inceput afacerea ta trebuie structurata intr-un mod care va avea sanse sa produca bani, nu sa inregistreze pierderi. Principalul tau atunci...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]