Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 Reguli de aur pentru succesul unui start-up

de Camelia Diaconu 30 Apr. 2021 5297
4.53 din 15 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In ceea ce priveste antreprenoriatul, posibiliatile sunt multiple si nu se cunosc limite. Insa, dupa cum bine stiti deja, antreprenoriatul nu este pentru toata lumea, si nu pentru ca ai nevoie de diplome speciale, ci pentru ca ai nevoie de un plan extrem de bun si de o incapatanare de fier pentru a duce la bun sfarsit planul de business.

Orice afacere inceputa poate avea succes daca stapanesti cunostintele de baza, muncesti si ai incredere ca poti transforma o idee intr-un business profitabil. Insa, daca nu stii sa iti construiesti pasii pe care ii vei urma, riscul de a esua este tot mai mare, acesta fiind si motivul pentru care multe afaceri falimenteaza in primii ani de la deschidere. Mai jos iti spunem cativa pasi mici, dar esentiali pe care trebuie sa ii urmezi pentru a avea un start-up de succes!

 
Plan de business bine pus la punct. Orice idee pe care vrei sa o transformi in afacere trebuie sa inceapa cu un plan, indiferent de domeniul de activitate preferat.  Ideal este sa incepi un business intr-un domeniu cunoscut, pe care il stapanesti deja, ori intr-un domeniu care te pasioneaza. Planul de business trebuie sa fie gandit atat pe termen scurt, cat si pe termen lung, iar cel mai important aspect este bugetul. Aloca-ti un buget pentru cheltuielile neprevazute pentru o perioada de cel putin 6 luni, care sa iti asigure chiria, angajatii, promovarea, etc. 

 
Oamenii potriviti. Oamenii calificati si competenti te vor ajuta sa iti dezvolti afacerea mult mai usor. Alege-ti o echipa de oameni pe care sa ii pregatesti adecvat cu ajutorul training-urilor speciale, care sa ii invete ce resurse sunt cu adevarat importante pentru cresterea afacerii.

 
Dezvoltarea serviciilor. Dupa planul de business si alegerea echipei, ai nevoie de timp si ajutor pentru a-ti lansa si dezvolta serviciile. Invata cum este cel mai bine sa implementezi ideea de business pentru a fi usor de inteles pentru toata lumea, iar ulterior care sunt pasi care te vor ajuta sa vinzi.

 
Plan de marketing. Fara o promovare inteligenta, nicio afacere nu poate avea succes. Un plan te marketing te va ajuta sa iti determini publicul tinta, sa iti identifici potentialii clienti, sa le stabilesti nevoile acestora si sa iti promovezi serviciile. Atrage-ti clientii cu ajutorul canalelor principale de promovare, prin intermediul mediul online si a cuvintelor cheie potrivite. 

 
Investeste inteligent. Gandeste-te la solutii care sa te avantajeze pe termen lung, in functie de bugetul disponibil. Daca este mult mai avantajos sa inchiriezi un spatiu in care sa iti desfasori actiivitatea decat sa il cumperi, atunci nu iti cheltui tot bugetul cumparand acel spatiu. Calculeaza-ti fiecare investitie pentru a te asigura ca bugetul iti este suficient cel putin 6 luni, iar afacerea va fi lansata in timp util.
 


Tags: start-upplan de afaceriidei pentru start-up

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.53 din 5 - 15 voturi.

Articole conexe

Estimarea corecta a costurilor unui start-up

de Idei de afaceri
30 Nov 2022
Pentru a-ti da seama exact de cati bani vei avea nevoie, va trebui sa faci o estimare a costurilor pe care afacerea ta le implica in cel putin...

Ministrul Finantelor anunta continuarea Start-Up Nation, desi a taiat bani de la MMACA

de Florin Amariei
06 Aug 2019
Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, anunta ca Start-Up Nation va continua, in ciuda taierilor de fonduri de la Ministerul pentru Mediul...

Realizarea unui plan de afaceri eficient - solutia succesului in business

de Florin Amariei
12 Mai 2021
De la esec, pe culmile succesului! Planul de afaceri face diferenta! Te sperie doar gandul de a pune pe hartie cate ceva despre afacerea ta? Nu te...

Reguli importante pentru orice start-up in relatia cu clientii

de Camelia Diaconu
02 Aug 2019
Intreg efortul de a incepe si a dezolta o afacere poate fi inutil daca nu dezvolti de la bun inceput o relatie buna cu clientul. Daca ai clienti...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]