Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 tipologii de parteneri de afaceri si modul in care ii poti aborda

de Marinache Horia Cristian 25 Sep. 2015 2927
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ai nevoie de un partener de afaceri serios si de incredere? Dar, cum sa recunoasti tipul de partener de afaceri potrivit si sa actionezi corespunzator?

Ei bine, iti prezentam 5 tipologii de parteneri de afaceri si modul in care ii poti aborda.

1. Partenerul primitor
Este bucuros sa va vada si sa se intretina cu tine. Asculta argumentatia si propunerile producatorului, dar nu este interesat sa cumpere.

Cum trebuie abordat?
S-ar putea ca partenerul sa nu aiba competenta sa incheie contractul.  Va trebui sa-i puI intrebari la care acesta va fi obligat sa-i raspunda, de genul:
- cum va utiliza produsul oferit?
- cand intentioneaza sa cumpere?
- poate sa se refere la cineva care ar efectua cumpararea?

2. Partenerul vorbaret
Este vesel si de multe ori se departeaza de tema negocierilor. Daca nu estI atent, discutia cu partenerul vorbaret poate sa se scurga rapid fara a se atinge scopul tratativelor - incheierea contractului de vanzare.

Acestui tip de partener i se va acorda un timp rezonabil pentru discutia generala, dar tu trebuie sa exploatezi orice ocazie, pentru a-l aduce la subiectul tratativelor. Nu trebuie sa incetezi sa-ti prezinte argumentatia in maniera proprie.

3. Partenerul impulsiv
Pare nerabdator si-l va intrerupe des pe specialist. Se poate intampla ca dupa ce isi da acordul pentru cumparare sa revina asupra deciziei, incercand sa amane discutia. Se enerveaza usor.

Trebuie sa incercI sa tratezI rapid cu acest gen de oameni, subliniind avantajele si facand incercari multiple de a incheia vanzarea. Ca urmare, nu vei inceta sa-l presezi, intr-o maniera amicala, dar serioasa, de a lua o decizie potrivita. Daca pare suparat, se va renunta la detalii, vor fi subliniate avantajele principale si se va forta finalizarea.

4. Partenerul cumpatat
Manierele, cuvintele, actele sale sunt calme, serioase. El asculta cu grija, pune intrebari detaliate si studiaza in profunzime fiecare element al propunerii.

Trebuie sa cunoasti bine comparatia dintre produsul propriu si cel oferit de concurenta. Vor fi prezentate numeroase dovezi pentru a sublinia valoarea avantajelor produsului oferit.

Vei incerca sa-i furnizezi toate datele solicitate, deoarece acest tip de partener intentioneaza realmente sa cumpere. Singurul mijloc de influentare a acestui tip de cumparator este evidentierea de fapte.

5. Partenerul tacut
Ramane tacut, fara sa se pronunte, fara sa ofere prin gest sau mimica cel mai mic indiciu care sa permita a se stabili gandurile sale.
Singurul mijloc de influentare a acestui tip de cumparator este evidentierea de fapte.

Acestuia trebuie sa i se furnizeze dovada avantajelor pe care le va obtine acceptand propunerea. Trebuie tratat cu atentie si respect. Este necesar sa i se puna intrebari. Trebuie determinat sa vorbeasca utilizand propria lui tactica. Cand va raspunde, trebuie sa fi mai tenace cu el.






Tags: afaceripartener de afacerivanzaripartener

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
08 Mai 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
09 Iul 2024
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Strategia antreprenorului in afaceri

de Idei de afaceri
03 Sep 2024
Conform piramidei planificarii, strategia de afaceri sta la baza obiectivelor de afaceri si stabileste modalitatile de realizare a acestora. Ca si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]