Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 greseli de start-up de care trebuie sa te temi

de Maria Nicutar 15 Dec. 2011 3388
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Start-up-urile nu vor fi niciodata pe atat de simple pe cat le consideram. Incercam sa intram intr-o nisa cu dreptul si stim ca intregul succes al afacerilor noastre depinde de maniera in care dam start-ul.

Iata 6 greseli de start-up de care trebuie sa te temi si pe care trebuie sa le eviti:


1. Nu ti-ai evaluat si testat ideile de afaceri. Ai o idee de afaceri si ti se pare ca este geniala, ca este cea mai tare idee de afaceri pe care a vazut-o mediul business de la inventia retetei Coca-Cola. Este bine sa fim entuziasmati de ideile noastre de afaceri, sa fim motivati sa reusim si sa credem in proiectele pe care dorim sa le consolidam. Chiar si asa, trebuie sa ne pastram pragmatismul si sa gandim realist si obiectiv. Nu uitati ce ati pus in joc odata cu start-up ideilor dvs de afaceri.

2. Nu ai o echipa de oameni care sa te ajute sa iti cresti proiectul catre succes. Nu neglijati procesul de cooptare de specialisti si profesionisti care sa va dea mana de ajutor de care aveti nevoie pentru a va transforma ideile de afaceri in afaceri rentabile si apoi in afaceri super-profitabile si de succes. Nu va bazati ca stiti putina programare, web-design-ul e simplu, de marketing se ocupa varul Nicu.

3. Nu va bucurati de sprijinul familiei sau a partenerului de viata? Mare greseala comiteti cand incercati sa intrati in afaceri fara sa va atrageti opiniile favorabile ale celor care conteaza pentru dvs cel mai mult. Sotii/sotiile, copiii, parintii, prietenii sunt printre cei care ne pot ajuta cel mai mult sa muncim in favoarea proiectelor noastre.

4. Nu aveti un plan de afaceri, un plan de actiune. Fara strategie nu exista jocuri, nici cel mai simplu joc. Afacerile sunt asemanatoare si sportului si razboielor. Intram in lupta pentru marele premiu si ne folosim de uneltele pe care le avem la dispozitie in cea mai buna maniera.

5. Nu va temeti de competitori? Mare greseala este si aceasta si intotdeauna trebuie sa stiti cu cine aveti de-a face pe piata pe care va dezvoltati. Cercetati terenul si veti descoperi numeroase surse de teama cand vine vorba de competitia dvs. Din teama se naste precautie, element vital in afaceri.

6. Nu va ganditi pe termen lung? Afacerile devin rentabile si apoi profitabile si de succes in timp. Nu va permiteti sa ganditi in termeni de one-shot-deal si sa sperati la profituri peste noapte si apoi punct. Daca doriti sa detineti profituri mari si acest lucru sa se intample pentru un interval de timp lung, trebuie sa ganditi pe termen lung, sa veniti cu solutii care sa isi aiba impactul si peste cateva luni sau ani buni.


Tags: afacericompetitie afaceristart-up afacerigreseli afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
08 Mai 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
09 Iul 2024
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Strategia antreprenorului in afaceri

de Idei de afaceri
03 Sep 2024
Conform piramidei planificarii, strategia de afaceri sta la baza obiectivelor de afaceri si stabileste modalitatile de realizare a acestora. Ca si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








[x]