Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 idei de afaceri in 2012, 6 afaceri profitabile pentru cei ce detin capital mic sau mediu!

de Ilinca Dobrescu 20 Feb. 2012 6900
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Nu toate ideile de afaceri ne cer capitaluri mari pentru a fi puse in aplicare. Unele idei de afaceri cer bani putini pentru a fi valorificate si pentru sustinerea afacerilor pana in momentul in care se atinge pragul de rentabilitate si linia continua de profit.

In aceasta categorie se incadreaza si urmatoarele idei de afaceri care va pot aduce bani mai multi in viitor:

1. Cresterea albinelor. Pentru cei care doresc sa se specializeze in apicultura, in cresterea albinelor pentru miere, polen, propolis sau venin, avem vesti bune. Puteti sa demarati afacerea si cu 3-4 stupi si sa va dezvoltati in timp, in masura posibilitatilor financiare. Nimeni nu va obliga sa puneti in practica aceste idei de afaceri cu bani multi si cu un numar considerabil de stupi. Astfel, va pastrati precaut, dati o sansa afacerii sa creasca in mod gradual, in mod natural.

2. Ferma de lipitori. Aceeasi situatie apare si in cazul fermelor de lipitori. Multi antreprenori straini au porni la drum cu un spatiu de 50 de mp si cu borcane de 3-4 litri. In borcane se cresc lipitorile atunci cand nu dorim sa investim in achizitionarea de acvarii sau in construirea de bazine betonate. Lipitorile medicinale se comercializeaza la preturi avantajoase si care va permit o rata convenabila de amortizare a capitalului necesar pentru demarare.

3. Ferma de porci vietnamezi. Iata una dintre ideile de afaceri noi in Romania. Porcii vietnamezi sunt cautati pentru carnea lor lipsita de colesterol. Porcii vietnamezi ajung la maturitate la greutati mai mici decat porcii pe care romanii ii cresc in ferme le lor, insa pretul de comercializare este unul foarte avantajos. Cei care doresc sa isi porneasca drumul de antreprenori cu idei de afaceri noi, originale in Romania, pot investi intr-o mica ferma de porci vietnamezi. Dezvoltarea fermei se poate produce in timp, in masura in care profiturile va ofera posibilitatea.

4. Cultivarea trufelor. Cultivarea trufelor este o activitate potrivita pentru cei cu multa rabdare. Din pacate nu putem sa investim in aceste idei de afaceri cu trufe si sa ne asteptam la profituri din primul an sau macar din primii doi ani. Expertii ne spun ca 3-4 ani sunt necesari pentru a observa primele recolte considerabile de trufe aducatoare de profituri serioase.

5. Cresterea iepurilor. Carnea de iepure este considerata de multi foarte valoroasa, foarte sanatoasa si extrem de gustoasa. De aceea este si gasita rar si la preturi foarte piperate. Cei care doresc sa investeasca bani putini intr-o afacere profitabila pot incepe cu un numar restrans de familii de iepuri. Nimeni nu va opreste sa porniti afacerea cu doua familii de iepuri si sa va dezvoltati in timp.

6. Cultivarea ciupercilor Champignon. Cultivarea ciupercilor Champignon este diferita total de cea a trufelor. Aveti de investit in achizitionarea sau inchirierea unei hale, unui grajd dezafectat, a unei pivnite nefolosite si in achizitionarea miceliului de inceput. Productiile apar din primul an si amortizarea se face rapid, in cazul acestor idei de afaceri profitabile.


Tags: idei de afaceriidei afaceriafaceri profitabileafaceriidei de afaceri 2012idei de afaceri profitabile

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Strategia antreprenorului in afaceri

de Idei de afaceri
03 Feb 2023
Conform piramidei planificarii, strategia de afaceri sta la baza obiectivelor de afaceri si stabileste modalitatile de realizare a acestora. Ca si...

Start in afaceri. Bariere la intrarea in afaceri ecologice

de Idei de afaceri
07 Feb 2024
Barierele la intrare sunt acele conditii care fac dificila sau imposibila intrarea unei firme pe piata. Daca firmele concurente din zona...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]