Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 idei de afaceri inovative care au avut succes anul trecut

de Florin Amariei 17 Ian. 2020 6360
4.03 din 32 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Afacerile din Romania par a fi prea simple si prea aproape de conventional, asadar ne-am gandit sa iti prezentam 6 initiative antreprenoriale care au avut succes neasteptat in anul care tocmai a trecut.

La urma urmei, cine stie, poate te vei inspira din aceste scurte relatari si vei avea propria ta reteta pentru succes in business.
 
1. TaskRabbit 
Angajatorii se gasesc de multe ori in imposibilitatea de a duce la capat in timp util un anumit task si pentru asta au nevoie de o mana de ajutor. La fel se intampla si pentru cei care au un PFA sau lucreaza ca freelanceri sub alta forma legala. TaskRabbit aduna sub umbrela unei singure platforme o serie de experti si persoane cu portofolii individuale care pot fi alese pentru a realiza o anumita sarcina in schimbul unei sume de bani mult mai mici fata de ce ar insemna colaborarea pe termen scurt cu o alta persoana.
 
A castigat mult in anul 2019 la capitolul clienti, iar pentru 2020 compania si-a propus sa fie si mai prezenta in viata micilor companii si a celor care au nevoie de ajutor pentru un task specific. Este utila ambelor parti implicate in realizarea unui lucru si de aceea putem intrevede ca va avea succes in continuare.
 
2. MoviePass
Platesti un abonament lunar si mergi la cate filme vrei tu! In plus, primesti o reducere considerabila pentru un partener pe care il incluzi in contul tau. Mecanismul are succes in SUA si Canada, in 2019 reusind sa obtina vanzari de peste 8 milioane de dolari. 
 
Oamenii sunt atrasi de posibilitatea de a vedea 10 pelicule intr-o singura luna pentru un pret mult mai bun fata de cat ar costa achizitionarea individuala a biletelor. In plus, retentia este facuta simplu si eficient prin oferirea de bonusuri pentru vechime si activitate in aplicatie.
 
3. Bar cu activitati diverse
Ai auzit de cafenelele cu pisici din Japonia sau de localurile cu o singura pista de bowling din Taiwan? Ei bine, oamenii cauta sa isi diversifice activitatea atunci cand ies in oras. Un astfel de restaurant poate fi ideal pentru a creiona o astfel de "ieseala" cu amicii. In loc sa consumi doar bauturi, intreprinzi si alte activitati.
 
4. Startupperii anonimi
Functioneaza la fel ca Alcoolicii Anonimi. Doar ca aici vorbim de o comunitate online organizata, anonimizata si moderata. Cei implicati in afaceri pot veni aici sa-si spuna problemele si neajunsurile. E un loc in care esti ascultat si, cel mai important, e un loc in care poti spune orice. 
 
Sa te poti descarca poate fi esential pentru un afacerist la inceput de drum, asadar aceasta idee de afacere poate fi monetizata intr-un timp foarte scurt, avandu-i in vedere potentialul de a aduna in jurul ei oameni care fac lunar achizitii sau au nevoie de diverse servicii.
 
5. Pentru vegani!
Alternative. Despre asta este vorba aici. Ai solutiiile potrivite pentru a oferi alimente care sa fie potrivite celor care urmeaza o dieta stricta? Poti garanta pentru calitatea produselor tale si le poti demonstra parcursul curat pana in unitatea ta? Ce mai astepti? Un butic e tot ceea ce iti trebuie pentru a incepe.
 
6. Narrative Clip
Stim ca networkingul este esential pentru 99% din afaceri. Cum ar fi sa iti poti analiza discutiile si sa vezi ce poti imbunatati pentru urmatorul eveniment la care vei participa? Asta face device-ul Narrative Clip. Iti inregistreaza interactiunile si-ti ofera sansa de a fi mai bun cu fiecare discutie pe care o ai.
 
Te-am inspirat? Succes!


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: idei de afaceriafaceri inovativesuccesanul trecut

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.03 din 5 - 32 voturi.

Articole conexe

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
17 Apr 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Idei de afaceri pentru 2022

de Idei de afaceri
11 Nov 2021
Chiar daca piata de afaceri pare sa se confrunte in prezent cu un declin masiv, nu inseamna ca trebuie sa te opresti din a-ti vedea visul implinit....

4 idei de afaceri inca potrivite pentru 2021

de Florin Amariei
22 Iul 2021
A porni intr-o astfel de aventura inseamna ca iti doresti ca viata ta sa se schimbe. Antreprenoriatul nu este usor, mai ales daca nu ai multe resurse...

Cele mai profitabile 5 idei de afaceri in 2021

de Florin Amariei
19 Mai 2021
Economia da semne de revenire, restrictiile sunt inlaturate treptat si lumea pare a fi gata pentru a calatori si, mai important, gata pentru a...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]