Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
6 motive frecvente pentru care start-up-urile esueaza!
Ce poate fi mai frustrant decat sa te entuziasmezi cu privire la noul tau start-up si apoi sa descoperi ca investitiile tale s-au dus pe apa sambetei? Ce poate fi mai dezamagitor decat sa descoperi ca toata energia si toate resursele tale au fost irosite in van si ca visul tau antreprenorial s-a transformat intr-un cosmar?
Si pe cat de dramatic este, pe atat este de real! O mare parte dintre antreprenori nu reusesc sa isi transforme planurile antreprenoriale in victorii, in afaceri profitabile timp indelungat! Si la mijloc exista motive bine intemeiate, motive serioase.Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
Cultura castravetelui anti-diabet
Propriul meu plan de afaceri
Iata o parte dintre motivele care duc la prabusirea unui start-up:
1. Nu esti sigur pe tine! Cu totii avem indoileile noastre, insa pentru succesul unei afaceri este nevoie de multa fermitate si mult auto-control!
2. Cheltuiesti prea multi bani! Cu totii stim faptul ca pentru a ridica o afacere, ai nevoie de multi bani! Cu toate acestea, cu totii stim si faptul ca pentru ca afacerile sa nu se surpe, este nevoie de planificare, de auto-disciplina si mult auto-control!
3. Faci rabat de la aspecte esentiale, decisive pentru afacere. Spre exemplu, multi antreprenori fac rabat de la calitatea locatiei alese. Alegeti locatia in functie de ce aveti nevoie, de target-ul vostru, de profilul audientei-tinta. Nu este cazul sa faceti rabat de la calitatea locatiei si nici de la calitatea profesionistilor cu care lucrati!
4. Nu avem un plan de afaceri si facem lucrurile din mers! Fara planificare, lucrurile nu au cum sa mearga foarte bine, cel putin nu foarte mult timp!
5. Nu punem accent pe social media, prezenta online de calitate, strategii de marketing. Se poate ca de profesie sa fim contabili si sa vrem sa ne deschidem o pizzerie. Se poate sa vrem sa ne deschidem o agentie de turism sau poate o ferma de capre. Din ce in ce mai multe afaceri, de profiluri diverse, au nevoie clara de marketing, de social media, de online. Puneti accent pe aceste aspecte care pot face diferenta dintre profitabilitate si esec rapid.
6. Nu cunoastem industria in cadrul careia trebuie sa ne dezvoltam si nu ne cunoastem nici competitorii. Nu ai cum sa dai lovitura in cadrul unei industrii si sa iti asiguri dezvoltare strategica in absenta informatiile referitoare la mersul si cerintele industriei, la competitorii tai si ofertele lor!
Desigur, nu uitati faptul ca nici cealalta extrema nu aduce niciun beneficiu. Nu pierdeti prea mut timp si prea multe resurse pentru a cunoaste totul despre concurentii dvs. Un efort justificat se poate transforma in risipa de timp si energie, bani si entuziasm!
Iata doar 6 dintre cele mai frecvente motive care iti "asigura" toate sansele sa dai gres din prima!
Sa aveti succes si afaceri profitabile timp indelungat!
sursa foto: www.sxc.hu
Articole conexe
10+ idei de afaceri pentru pasionatii de calatorii
de Bianca TilaCum sa incepi o afacere. Etape si sfaturi
de Bianca TilaAfacere cu microplante. Cum poti obtine profit dintr-un spatiu mic
de Bianca TilaRentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit