Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 motive pentru care ar trebui sa iti lansezi afacerea

de Florin Amariei 21 Nov. 2019 4220
4.61 din 14 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Nu ai gasit inca motivul pentru care sa pornesti pe calea antreprenoriatului? Iata 6 motive la care ar trebui sa te gandesti.

In Europa, 37% din populatie doreste sa lucreze pe cont propriu, fata de 51% in SUA si China.
 
In Romania, apetenta pentru antreprenoriat este mai mare (48%), iar 44% nu vad probabila aceasta optiune, din diferite cauze (lipsa banilor sau teama de necunoscut).
 
Provocarile sunt comune tuturor celor care vor sa initieze o afacere, iar ceea ce ii diferentiaza pe antreprenori este atractia pe care acestia o au pentru a incepe un business si puterea de a-si invinge temerile. Pe cat de multe sunt riscurile si piedicile, sunt tot atat de multe motive pentru a demara si derula o afacere.
 
1.Beneficiaza de pe urma viselor tale!
Primul motiv ar trebui sa plece de la faptul ca ai observat cum visele tale sunt puse in practica de altii. Ideile plutesc in aer, se discuta cu prietenii, le vezi pe internet, si deodata, dupa doi ani, au prins viata, se scrie despre ele. Da, ai avut si tu ideea aceea, dar altii au facut o afacere din ea. In loc de asta, poti fi tu acela care o pune in practica si poate culege beneficiile.
 
2.Esti independent
Al doilea motiv este si cel mai des mentionat de antreprenorii de succes, si anume independenta, sentimentul de control asupra propriului destin. Parasirea unui mediu planificat sau cu o cultura organizationala adesea rigida, lipsa unui sef care sa dicteze sarcini si obiective, iti poate oferi satisfactii majore si imediate, atunci cand tu esti cel care stabileste regulile.
 
3.Program flexibil
Flexibilitatea programului si mai mult timp liber reprezinta al treilea motiv pentru care merita sa iti lansezi propria afacere. Desi la inceput vei lucra probabil mai mult decat inainte, in timp, dupa ce lucrurile incep sa se aseze, vei avea libertatea de a-ti gestiona propriul program si chiar de a te retrage din activitatea curenta. In plus, poti delega catre altii unele activitati.
 
4.Castigi mai mult
Castigurile potentiale sunt cu siguranta un alt motiv de luat in considerare, pentru ca depinde numai de tine cat de mult iti vei dezvolta afacerea. Nu la fel se intampla ca angajat, cand veniturile sunt de obicei limitate prin grilele salariale sau maririle sunt subiect de negociere. Mai mult, probabilitatea de a castiga la loterie este de milioane de ori mai mica decat aceea de a castiga din afaceri.
 
5.E bine sa fii sef
Atunci cand tu esti seful, iti alegi cu cine sa lucrezi. Tu esti cel care isi alege colaboratorii si face recrutarile.
De asemenea, este foarte probabil sa intalnesti mult mai multe persoane interesante cu care vei interactiona.
 
6.Poti fi un om de succes
Succesul afacerii aduce cu sine cresterea respectului de sine, mandrie si recunoastere in societate. In plus, satisfactia de a sti ca prin ideile tale ai contribuit la crearea de locuri de munca si la succesul angajatilor tai merita tot efortul!


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: motiveafacereantreprenor

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.61 din 5 - 14 voturi.

Articole conexe

Cum sa alegi senzorul de temperatura potrivit pentru afacerea ta - ghid complet

de Idei de afaceri
04 Apr 2024
In domeniul industrial, monitorizarea si controlul temperaturii sunt aspecte esentiale pentru asigurarea functionarii eficiente si sigure a...

3 recomandari pentru a-ti incepe cu dreptul propria afacere

de Bianca Tila
20 Mar 2024
De la inceput afacerea ta trebuie structurata intr-un mod care va avea sanse sa produca bani, nu sa inregistreze pierderi. Principalul tau atunci...

Deschiderea unei berarii. Ce ai nevoie pentru o afacere profitabila?

de Idei de afaceri
17 Apr 2024
In lista cheltuielilor cu instalatii si echipamente necesare pentru productia de bere artizanala se numara rezervoarele de maturare. Rezervoare de...

Antreprenoriat la inceput de drum. Carti utile despre business

de Bianca Tila
17 Feb 2023
Suntem in 2023, iar acum modul de lucru s-a schimbat. Multi tineri doresc sa-si schimbe viata sau locul de munca incepand o mica afacere. Viitorul...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]