Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 pericole obisnuite si omenesti care iti pot stavili progresul in afaceri

de Teo Manole 10 Mai. 2016 2506
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Orice schimbare, oricat de mare sau mica in cadrul afacerii, are potentialul de a genera conflicte in valorile si credintele existente si cele noi.

Unul dintre pericole pentru afacere apare atunci cand angajatii insista sa pastreze practicile vechi, chiar daca acestea nu functioneaza.

Etapele descrise in continuare va pot ajuta sa intelegeti schimbarea sa stiti cum sa actionati astfel incat sa treceti cu bine peste acest proces.

1. Frica.
Pentru a face fata schimbarii, oamenii trebuie de multe ori sa schimbe lucruri pe care le-au realizat in acelasi mod pentru o perioada lunga de timp.

Schimbarea comportamentului are un impact puternic asupra modului in care angajatii se percep pe sine si in care sunt perceputi de ceilalti. Totusi, majoritatea angajatilor se vad in mare in acelasi mod si cred ca pot face lucrurile la fel.

2. Amenintarea.
Constientizarea unei schimbarii minente care modifica radical deciziile viitoare este resimtita ca o amenintare. Angajatii se simt nesiguri pe capacitatea de a reactiona intr-un mediu nou, in care regulile vechi nu se mai aplica.

3. Vinovatia.
Odata ce o persoana incepe sa se descopere pe sine si analizeaza modul in care a reactionat in trecut, incepe sa redefineasca perceptia de sine.

Acest lucru insemna identificarea valorilor si modul in care o persoana a reusit sa le indeplineasca. Recunoasterea nepotrivirii dintre actiunile trecute si valorile personale conduce la sentimentul de vinovatie.

4. Depresie.
Aceasta etapa este caracterizata de lipsa motivatiei si de confuzie. Indivizii sunt nesiguri de ce le rezerva viitorul si sunt ingrijorati daca se pot incadra in noul mediu. Perceptia schimbarii este nepotrivita si lasa individul fara directie.

5. Ostilitate.
In aceasta etapa, oamenii incearca sa valideze previziuni sociale care s-au dovedit a fi esecuri.
Problema este ca indivizii continua sa repete actiuni in care au esuat in trecut. Nu au curaj sa se implice in activitatile noi care le-ar putea aduce succesul.

6. Negare.
In aceasta etapa, indivizii refuza sa accepte orice schimbare si nu mai cred ca pot atinge performante in ceea ce fac. Oamenii se comporta ca si cum schimbarea nu a avut loc si continua sa lucreze ca inainte. Ignora informatiile care le arata ca noul sistem ar putea fi mai bun.


Tags: afacereafacerischimbare

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Afacere cu microplante. Cum poti obtine profit dintr-un spatiu mic

de Bianca Tila
05 Iul 2024
Cultivarea microplantelor este o afacere simpla, cu o piata imensa. De asemenea, puteti testa aceasta idee pe balconul apartamentului, veti obtine in...

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
08 Mai 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Cum sa alegi senzorul de temperatura potrivit pentru afacerea ta - ghid complet

de Idei de afaceri
04 Apr 2024
In domeniul industrial, monitorizarea si controlul temperaturii sunt aspecte esentiale pentru asigurarea functionarii eficiente si sigure a...

3 recomandari pentru a-ti incepe cu dreptul propria afacere

de Bianca Tila
20 Mar 2024
De la inceput afacerea ta trebuie structurata intr-un mod care va avea sanse sa produca bani, nu sa inregistreze pierderi. Principalul tau atunci...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]