Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
6 pericole obisnuite si omenesti care iti pot stavili progresul in afaceri
Orice schimbare, oricat de mare sau mica in cadrul afacerii, are potentialul de a genera conflicte in valorile si credintele existente si cele noi.
Unul dintre pericole pentru afacere apare atunci cand angajatii insista sa pastreze practicile vechi, chiar daca acestea nu functioneaza.Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Propriul meu plan de afaceri
Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Etapele descrise in continuare va pot ajuta sa intelegeti schimbarea sa stiti cum sa actionati astfel incat sa treceti cu bine peste acest proces.
1. Frica.
Pentru a face fata schimbarii, oamenii trebuie de multe ori sa schimbe lucruri pe care le-au realizat in acelasi mod pentru o perioada lunga de timp.
Schimbarea comportamentului are un impact puternic asupra modului in care angajatii se percep pe sine si in care sunt perceputi de ceilalti. Totusi, majoritatea angajatilor se vad in mare in acelasi mod si cred ca pot face lucrurile la fel.
2. Amenintarea.
Constientizarea unei schimbarii minente care modifica radical deciziile viitoare este resimtita ca o amenintare. Angajatii se simt nesiguri pe capacitatea de a reactiona intr-un mediu nou, in care regulile vechi nu se mai aplica.
3. Vinovatia.
Odata ce o persoana incepe sa se descopere pe sine si analizeaza modul in care a reactionat in trecut, incepe sa redefineasca perceptia de sine.
Acest lucru insemna identificarea valorilor si modul in care o persoana a reusit sa le indeplineasca. Recunoasterea nepotrivirii dintre actiunile trecute si valorile personale conduce la sentimentul de vinovatie.
4. Depresie.
Aceasta etapa este caracterizata de lipsa motivatiei si de confuzie. Indivizii sunt nesiguri de ce le rezerva viitorul si sunt ingrijorati daca se pot incadra in noul mediu. Perceptia schimbarii este nepotrivita si lasa individul fara directie.
5. Ostilitate.
In aceasta etapa, oamenii incearca sa valideze previziuni sociale care s-au dovedit a fi esecuri.
Problema este ca indivizii continua sa repete actiuni in care au esuat in trecut. Nu au curaj sa se implice in activitatile noi care le-ar putea aduce succesul.
6. Negare.
In aceasta etapa, indivizii refuza sa accepte orice schimbare si nu mai cred ca pot atinge performante in ceea ce fac. Oamenii se comporta ca si cum schimbarea nu a avut loc si continua sa lucreze ca inainte. Ignora informatiile care le arata ca noul sistem ar putea fi mai bun.
Articole conexe
Afacere cu microplante. Cum poti obtine profit dintr-un spatiu mic
de Bianca TilaRentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele
de Bianca TilaCum sa alegi senzorul de temperatura potrivit pentru afacerea ta - ghid complet
de Idei de afaceri3 recomandari pentru a-ti incepe cu dreptul propria afacere
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit