Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 provocari majore pentru afaceri mici!

de Victor Oancea 21 Apr. 2012 4180
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Unele afaceri mici se dovedesc a fi extrem de profitabile si foarte multe detin oportunitati reale de dezvoltare pentru un timp indelungat. Cu toate acestea, nu toti antreprenorii care demareaza afaceri mici au sanse mari de succes.

Exista numeroase provocari pentru cei care cred ca pot initia si conduce afaceri mici. Iata doar 6 de provocari majore:

1. Identificarea ideilor de afaceri cu oportunitati de dezvoltare.
Chiar si cand discutam despre afaceri mici, dezvoltarea este esentiala. O afacere nu are voie sa stagneze si este nevoie de investitii serioase de timp, energie si bani pentru identificarea celei mai bune afaceri mici de demarat.

2. Stabilirea unei directii, a unor obiective si a unor strategii castigatoare. Cand vorbim despre afaceri mici discutam si despre antreprenori la inceput de drum, de cele mai multe ori. Acestia sunt afaceristi fara experienta sau cu putina experienta. Exista pericolul de a se stabili obiective irealiste, irealizabile, strategii gresite si pericolul lipsei unei viziuni clare pentru mersul afacerilor.

3. Acomodarea cu munca la domiciliu. Cele mai multe afaceri mici sunt conduse de la domiciliu si, desi poate parea raiul pe pamant, multi antreprenori realizeaza ca lucrul de acasa se poate dovedi a fi extrem de solicitant, extrem de haotic.

4. Sarcinile si responsabilitatile. O mare parte dintre antreprenorii care demareaza afaceri mici se afla in situatia in care nu pot angaja numarul necesar de specialisti, profesionisti, experti si consultanti. Prin urmare, o mare parte dintre sarcinile si responsabilitatile necesare vor fi preluate de ei insisi, chiar daca este vorba despre contabilitate, customer service, livrari sau activitati de secretariat. Foarte multi antreprenori realizeaza ca au nevoie de personal si nu detin capitalul necesar pentru salarizare.

5. Identificarea de furnizori care sa accepte colaborarea cu un start-up de proportii mici. Multe afaceri mici se lovesc si de aceasta mare provocare. Nu toti furnizorii sunt dispusi sa lucreze cu cei nou intrati pe piata si care nu pot oferi garantiile necesare pentru respectarea conditiilor contractuale.

6. Cerinte de ordin legislativ. Multe afaceri mici vor fi demarate si administrate in conformitate cu legislatii complexe, cu necesitatea de obtinere de autorizatii, avize si licente numeroase. La mijloc sunt demersuri numeroase si unele cer investitii majore de timp, energie, bani si informatii. Multi antreprenori care demareaza afaceri mici se lovesc de aceasta provocare majora si care pare fara sfarsit, uneori.


Tags: afaceri miciafacerisucces afaceriafaceri profitabile

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
17 Apr 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Strategia antreprenorului in afaceri

de Idei de afaceri
03 Feb 2023
Conform piramidei planificarii, strategia de afaceri sta la baza obiectivelor de afaceri si stabileste modalitatile de realizare a acestora. Ca si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]