Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 greseli grave de start-up!

de Ilinca Dobrescu 18 Aug. 2014 2741
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Toate afacerile au potential? Nici chiar asa de departe nu am merge cu o astfel de afirmatie. Din pacate, numeroase afaceri cu potential urias nu ajung niciodata sa aiba succes! Cauzele sunt multiple. In randurile urmatoare va prezentam doar 7 dintre cele mai grave greseli de start-up:

1. Nu ai capital financiar suficient. Cu siguranta ca speri sa faci rost de parcurs, sa ai nevoie de mai putini bani sau sa gasesti cativa voluntari care sa nu doreasca salarii mari pentru primele luni. Din pacate, nu te poti baza pe astfel de teorii ci doar pe argumente concrete.

2. Nu ai o echipa solida pe care sa te bazezi. Daca nu ai profesionisti in echipa, inseamna ca ori ai amatori, ori esti pe cont propriu si ambele situatii sunt la fel de grave.

Tine minte ca viziunea ta trebuie pusa in aplicare de o echipa de oameni si ca singur nu ai nici cea mai mica sansa.

3. Nu intelegi foarte clar care este finalitatea ideii tale de afaceri. Daca nu detii o viziune clara in afaceri. drumul va fi dificil spre imposibil.

Stabileste in mod clar ce doresti sa realizezi, care sunt planurile tale si cum vei ajunge sa le realizezi.

4. Intri in panica de la inceput si incepi sa iti copiezi competitorii cand simti ca varianta ta originala nu functioneaza asa cum iti doresti? Mare grija la tentatia de a-ti copia concurentii.

5. Ai un partener de afaceri in care nu ai prea multa incredere. In consecinta, petreci foarte mult timp si consumi mari rezerve financiare pentru a te proteja, pentru a-l cerceta, pentru a-i verifica actiunile, pentru a discuta cu avocati si consilieri juridici. Mai usor este daca pornesti la drum alaturi de un partener onest.

6. Nu ai niciun antreprenor ca model! Daca nu incerci sa lasi un antreprenor sa iti fie model, sa te ghideze in ceea ce faci, sa te inspire, se prea poate ca planul tau sa se dovedeasca un esec.

7. Daca nu ai motivatie de luptator, orice idee de afacere ai, sunt sanse foarte mici sa reusesti. Antreprenorii adevarati sunt luptatori, profesionisti determinati sa obtina rezultatele dorite.

Mult succes si afaceri profitabile!





Tags: afaceri de successtart in afaceriafaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
17 Apr 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Strategia antreprenorului in afaceri

de Idei de afaceri
03 Feb 2023
Conform piramidei planificarii, strategia de afaceri sta la baza obiectivelor de afaceri si stabileste modalitatile de realizare a acestora. Ca si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]