Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 idei de afaceri mici care te vor ajuta sa ai mai multi bani

de Florin Amariei 29 Apr. 2021 16201
4.18 din 169 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

De ce 7 idei de de afaceri mici? Avand in vedere conditiile actuale ale pietei fortei de munca, anticipam ca vor exista romani doritori sa porneasca o alta activitate din care sa obtina un venit suplimentar. Asadar, ne-am orientat catre ce s-ar putea face usor in tara noastra pentru sume care sa poata fi considerate decente.

Sa pornesti o noua afacere nu e o misiune usoara pe care ti-o vei asuma. Trebuie sa fii constient de faptul ca o aventura antreprenoriala presupune riscuri pe care tu trebuie sa le iei in calcul inca dinaintea inregistrarii firmei. Pentru ca acest lucru sa fie facut ca la carte ai nevoie de un plan de afaceri in care trebuie sa fii complet sincer cu tine si cu ceea ce vrei sa realizezi.
 
Din momentul in care ti-ai asezat in fata punctele tari, punctele slabe, un buget pentru cheltuieli neprevazute si reusesti sa iti calculezi venitul astfel incat sa ramana o suma si pentru investitii, poti porni. 
 
Daca ai ales sa fii in continuare determinat sa intri in lumea businessului, atunci iata 7 idei de afaceri mici care te vor ajuta sa ai mai multi bani. Alege una dintre acestea si concentreaza-ti o parte din timpul liber asupra ei. Nu trebuie sa te incarci cu prea multa munca, intrucat la un moment dat vei claca. 
 

7 idei de afaceri mici

 
1. Antrenor personal (fizic sau online)
Miscarea e un lucru de care aproape toti cei care lucreaza in marile aglomerari urbane uita. Pur si simplu, nu o considera o prioritate si nu-i dau importanta. De aici, apar probleme de sanatate sau se constata o luare in greutate surprinzatoare. Moment in care oamenii se hotarasc sa faca o schimbare. 
 
Aici poti interveni tu. Daca ai fost si tu in situatia asta si ti-ai schimbat stilul de viata, atunci ii poti ajuta si pe altii sa isi revina din punct de vedere fizic, sa ajunga din nou la silueta dorita sau sa isi schimbe obiceiurile cu privire la activitatile pe care le intreprind.
 
E suficient sa iti pui la punct un site, o pagina de Facebook si un cont de Instagram pentru a putea fi gasit mai usor. Apoi poti stabili preturi in functie de cata asistenta din partea ta are nevoie persoana respectiva. Nu uita ca si un simplu contact cu cineva ii poate ajuta sa isi schimbe modul in care traiesc prin faptul ca ii inspiri sa faca alegeri mai bune.
 
Daca nu stii ce si cum sa faci, poti gasi inspiratie in acest Ghid pentru relaxare prin yoga. Te va sprijini sa iti realizezi propriul plan pe care sa il poti marketiza, pe langa faptul ca afli tehnici noi si utile. 
 
2. Scriitor de CV-uri
Prima impresia conteaza. Oricine stie acest lucru. Unii oameni chiar nu stiu cum sa-si faca un CV prin care sa atraga atentia angajatorului pentru a fi chemati la interviu si asta le poate dauna in cariera. Daca ai experienta in resurse umane, angajare sau, pur si simplu, ai fost angajat in mai multe locuri pana acum, e clar ca poti sa ii ajuti pe cei mai neinspirati sa isi puna cariera mult mai bine pe foaie.
 
Startul pentru aceasta afacere nu presupune costuri mari si poti avea un venit destul de bun prin recomandarea celor care ti-au fost deja clienti. 
 
La fel ca la punctul 1, asigura-te ca esti si poti fi vazut. Poti folosi acest curs video prin care ti se ofera 3 ore de Sfaturi, Exemple, Solutii si Modele – cu aplicare practica imediata – pe care le poti pune oricand in practica pentru a atrage mai multi clienti. 
 
3. Scriitor freelancer/copywriter
Ai scris sau scrii si iti place sa faci asta? Ei bine, de ce sa nu obtii bani pentru aceasta activitate. Copywriting-ul combina foarte multe elemente. Cei ce au aceasta profesie trebuie sa scrie (evident), sa cerceteze subiectul despre care scrie, sa editeze, sa corecteze ceea ce au scris, sa urce pe internet text-ul, sa adauge imagini care sa completeze articolul, iar acesta nu este decat inceputul.
 
Apoi urmeaza adaptarea textului astfel incat motoarele de cautare sa poata gasi articolul respectiv (acel SEO despre care se poate sa fi auzit), crearea unei strategii SEO pentru urmatoarele postari sau pentru intreg site-ul, crearea de pagini de social media si a unor campanii de marketing bune etc.
 
Concluzionand, cu toate ca principala unealta cu care lucreaza un copywriter este cuvantul, nu scrisul ne ocupa cea mai mare parte a timpului, ci activitatile conexe.
 
4. Fotograf
Nu a fost niciodata mai usor pentru o persoana sa devina fotograf, indiferent de calitatile pe care le poseda. Ai nevoie, intr-adevar, de o camera buna si de cateva abilitati de editare, insa acestea pot fi deprinse rapid. Mai ales, cand stii ca exista Ghidul Photosop pentru incepatori care te ajuta sa obtii cunostintele necesare pentru a realiza imagini exceptionale. 
 
Exista numeroase siteuri care accepta incarcare de fotografii si se ocupa de comercializarea lor in schimbul unui mic comision. Este poate cea mai buna metoda prin care poti deveni antreprenor fara sa iti dai seama. Prestezi un serviciu care iti place si este remunerat fara batai de cap.
 
5. Curatenie la domiciliu
Daca esti mai activ/a, atunci poti oferi astfel de servicii prin care ajuti oamenii sa isi mentina casa sau alte spatii curate. Este o munca care, evident, necesita mai mult efort fizic, insa va fi oricand cautata. In mod surprinzator, functioneaza la fel de bine in oras, precum si in afara lui.
 
Vei avea nevoie sa poti fi gasit/a online, asadar nu uita sa iti pui la punct o strategie de prezenta in acest mediu. Fotografiile cu activitatile pe care le-ai intreprins si recomandarile reale de la fosti sau recurenti clienti iti vor fi de mare ajutor. 
 
6. Pet sitter/ingrijitor de animale de companie
Timpul limitat al celor angajati nu le permite sa petreaca timpul pe care l-ar dori cu necuvantatorul lor preferat. De aceea, tu poti interveni si le poti arata ca animalul lor de companie poate avea o viata activa si poate fi fericit, daca petrec timp cu tine. Plimba-i, du-i la veterinar, da-le mancare si asigura-te ca sunt curati.
 
Vei primi bani frumosi pentru serviciile de pet sitting, intrucat exista proprietari care tin la caini/pisici mai mult decat la oameni.
 
7. Cazare
Daca ai o garsoniera sau un apartament care e gol, atunci nu-l mai lasa in chirie. Ofera-l turistilor! Asigura-te ca e cochet si primitor, stabileste un serviciu de pick-up&return prietenos, ofera posibilitatea a le include si un mic-dejun rapid si vei vedea ca vei obtine mai mult asa decat din chirie. 
 
Orice ai alege, noi iti dorim succes!


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: idei de afaceriafaceri miciidei de afaceri mici

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.18 din 5 - 169 voturi.

Articole conexe

Idei de afaceri pentru 2022

de Idei de afaceri
11 Nov 2021
Chiar daca piata de afaceri pare sa se confrunte in prezent cu un declin masiv, nu inseamna ca trebuie sa te opresti din a-ti vedea visul implinit....

4 idei de afaceri inca potrivite pentru 2021

de Florin Amariei
22 Iul 2021
A porni intr-o astfel de aventura inseamna ca iti doresti ca viata ta sa se schimbe. Antreprenoriatul nu este usor, mai ales daca nu ai multe resurse...

Cele mai profitabile 5 idei de afaceri in 2021

de Florin Amariei
19 Mai 2021
Economia da semne de revenire, restrictiile sunt inlaturate treptat si lumea pare a fi gata pentru a calatori si, mai important, gata pentru a...

6 idei de afaceri pentru 2021

de Florin Amariei
24 Feb 2021
Daca esti in cautarea unor idei de afaceri pentru 2021, atunci noi iti propunem 6 din care sa alegi! Antreprenoriatul este plin de provocari, insa...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]