Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 lucruri la care sa te gandesti inainte de a deveni propriul tau sef

de Andrioae Ruxandra 27 Mai. 2014 3079
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Multe visuri se pot transforma in afaceri, oferind posibilitatea antreprenorilor sa aiba sub control carierele si sa-si faca propriul program, fiind raspunzatori de propriile decizii. In momentul actual, in care economia este nesigura, a-ti incepe propria afacere este mult mai riscant ca un job full time.

 
In timp ce angajatii tind sa isi extinda cariera, nu toata lumea prefera sa faca asta. Unii oameni sunt capabili sa renunte la o cariera stabila si de succes, in timp ce altii, la fel de priceputi, devin adeptii unui stil de viata in care prefera sa fie propriii lor sefi pentru a avea un job mai bine organizat.
 
Daca vrei sa incepi propria afacere, trebuie sa raspunzi la sapte intrebari:
 
1. De ce vrei sa lucrezi pentru tine?
 
Intrebarea suna foarte simplu, dar nu este chiar asa. Adesea, oamenii vor sa fie propriii lor angajati in momentul in care sunt nemultumiti de jobul actual. Afacerea pe care vrei s-o incepi reprezinta ceva ce vrei sa faci intr-adevar sau doar incerci sa eviti altceva? Daca esti intr-adevar pasionat de ideea de afacere, este minunat. Dar daca esti doar furios pe seful tau, nu este un motiv serios pentru care sa devii antreprenor.
 
2. Cat de disciplinat esti?
 
Daca vrei sa lucrezi pentru tine, ai nevoie sa fii motivat. Este important sa ai incredere in tine, mai ales la inceput, cand nu vei avea clienti sau comenzi de preluat. Trebuie sa fii capabil sa investesti timp pentru personalizarea site-ului tau, a marketingului, blogului, etc - si va trebui sa te implici in afacere, chiar daca nu exista vreun sef care sa-ti faca programul.
 
3. Iti place varietatea?
 
Oamenii care aleg calea unui job propriu se satura de monotonie. Prefera sa lucreze cu oameni noi si sa deprinda noi abilitati. Cand ai propria afacere, trebuie sa indeplinesti mai multe roluri, de la vanzari, la serviciul clienti  si la IT. De exemplu, cand esti detinatorul unei afaceri, nu poti fi nemultumit atunci cand trebuie sa repari imprimanta fara ajutorul unui specialist in IT.
 
4. Te poti ocupa singur de vanzari?
 
Poti deveni un planificator de petreceri minunat, un designer grafic, PR, fotograf, dar a fi propriul sef si propriul angajat implica mult mai multe. Trebuie sa te descurci cu toate aspectele financiare ale afacerii: negocieri, contracte etc. Daca nu te simti comod cerand bani, va trebui sa inveti sa iti fie comod.
 
5. Poti face rost de bani pentru o perioada?
 
Unul dintre principalele motive din cauza caruia un inceput de afacere esueaza este ca nu exista suficient capital la inceput. Ar trebui sa fii capabil sa te sustii pe tine insuti cel putin 6 luni pentru a face rost de bani pe alte cai - economii, imprumutul unui partener sau un job part time. 
 
6. Iti poti sacrifica stilul de viata normal?
 
Gandeste-te cat de importante sunt urmatoarele lucruri pentru tine: un venit normal, 4 saptamani de concediu sau asigurarea de sanatate? Majoritatea antreprenorilor sunt nevoiti sa renunte la asemenea lucruri pentru primii ani de afacere. Trebuie sa fii capabil sa te descurci si sa castigi timp, trebuie sa te descurci si financiar, si psihic.
 
7. Iti place ceea ce faci?
 
A incepe o afacere din nimic reprezinta munca asidua, dar daca iti place ceea ce faci te vei identifica complet cu afacerea ta. Clientii platesc bani pe servicii si produse care le indeplinesc dorintele si nevoile. Pentru a avea profit, trebuie sa te concentrezi pe faptul ca iti place ceea ce faci. Cand decizi daca "auto-angajarea" este potrivita pentr tine, asigura-te ca iti consulti mintea si inima. Apoi, pregateste-te sa incepi o cursa care presupune provocari, oboseala, dar care iti va aduce si recompense.
 
Sursa.: smallbiztrends.com
 


Tags: afaceriantreprenorileadershipafaceri de successfaturi afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

10+ idei de afaceri pentru pasionatii de calatorii

de Bianca Tila
19 Dec 2024
Un mod bun de a explora lumea si de a fi propriul tau sef este de a avea o afacere concentrata pe travel. Infiintarea unei afaceri nu tine cont de un...

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
08 Mai 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
09 Iul 2024
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Antreprenoriat la inceput de drum. Carti utile despre business

de Bianca Tila
17 Feb 2023
Suntem in 2023, iar acum modul de lucru s-a schimbat. Multi tineri doresc sa-si schimbe viata sau locul de munca incepand o mica afacere. Viitorul...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]