Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 lucruri pe care sa nu le faci. Sunt deranjante pentru clienti

de Florin Amariei 21 Iun. 2021 6290
4.78 din 18 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Stim cu totii ca afacerile nu pot exista fara clienti, asadar e bine sa ii ai tot timpul in centrul atentiei tale si al afacerii pe care o administrezi. Iata 7 lucruri pe care sa nu le faci!

Inainte de toate, evident ca exista lucruri care ii pot indeparta pe clienti si nu le poti controla. Se intampla tot timpul. Ceea ce poti, insa, manageria... Iti apartine in totalitate.
 
1. Targetarea
Nimeni nu-si doreste sa primeasca materiale publicitare sau alte forme de ads-uri cu care nu se identifica deloc sau care nu le acopera nicio nevoie. Daca un om vrea peste si tu vinzi branza de capra, iti va desconsidera brandul.
 
Pune la cale o analiza serioasa a publicului tinta si nu arunca la intamplare banii pe publicitate pentru "potentiali".
 
2. Un site "obosit"
Daca ai cautat macar o data o informatie de care aveai nevoie rapid, stii cum e sa se incarce greu un site. E frustrant si te poate chiar enerva. Evident, nu vei mai reveni la acea sursa vreodata. De aceea, este foarte important sa ai un hosting bun. Totodata, trebuie sa te asiguri ca ceea ce ai realizat sau codul pentru care ai platit functioneaza impecabil si pe mobil, si pe desktop, si pe tableta si chiar pe smart TV. Daca ai audiente mari peste tot, nu ezita sa investesti in a functiona impecabil cu site-ul afacerii tale. Este prima carte de vizita pe care o observa clientul. 
 
3. Click acum! Click aici! Ia-l acasa! Nu rata!
Sa fortezi o vanzare poate fi benefic uneori, insa in 85% din cazuri asta te va face sa pierzi un client. Accepta un refuz. Daca nu iti iese acum cu acest produs, cauta metode noi prin care sa poti remarketiza eficient valoarea acestuia. 
 
E imperativ, insa, ca acel client care a spus deja "nu" sa nu fie agasat. 
 
4. Raspunde clar la toate intrebarile
Daca tu sau unul dintre angajatii tai de baza si care au contact cu clientii nu pot sa lamureasca pe cineva cu curiozitati rapid, atunci veti avea parte de indoieli peste indoieli. Pregateste-te din timp pentru "interogatoriu" si asigura-te ca atat tu, cat si angajatii tai puteti raspunde cu brio oricaror intrebari venite de la toti cei interesati de afacerea ta.
 
5. Esti nepoliticos...
Asta nici n-ar trebui sa fie in aceasta lista, insa nu uita ca amabilitatea este sfanta!
 
6. Rezolvarea plangerilor
Ai primit critici de la clienti? Nu le lasa deoparte. Rezolva-le! Asigura-te ca totul este bine pe viitor si vor observa prograsul pe care l-ai facut.
 
7. Nu ridica preturile dintr-o data
E usor de observat, mai ales in aceasta lume complicata a shopping-ului online. Anunta clientii, daca e posibil, despre o majorare a preturilor si ofera-le motive temeinice. 
 
Comunicarea e importanta!
 
Succes!


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: 7 lucrurinu le faciclienti

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.78 din 5 - 18 voturi.

Articole conexe

Viata de antreprenor. Cum gasesc clienti?

de Idei de afaceri
06 Nov 2023
Pietele marilor companii sunt formate dintr-un numar imens de oameni. Pentru acestea este o adevarata bataie de cap sa gaseasca metode efective si...

Credite rapide special concepute pentru noii clienti seniori, de la Provident Financial Romania!

de Idei de afaceri
27 Mai 2021
La pensie, se spune ca ai mai mult timp la dispozitie pentru a te relaxa si a te bucura de micile placeri ale vietii. Pe de alta parte, ca bunic,...

3 idei de afaceri profitabile care tin cont de nevoile de baza ale potentialilor clienti

de Idei de afaceri
14 Aug 2020
Chiar daca in Romania, dar si pe plan international, majoritatea businessurilor au fost afectate de pandemie, in anumite domenii s-au inregistrat...

Reguli importante pentru orice start-up in relatia cu clientii

de Camelia Diaconu
02 Aug 2019
Intreg efortul de a incepe si a dezolta o afacere poate fi inutil daca nu dezvolti de la bun inceput o relatie buna cu clientul. Daca ai clienti...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]