Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 metode sa iti faci clientii sa te placa

de Andreea Rada 02 Iun. 2011 5503
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In zilele noastre, majoritatea se concentreaza pe cum sa adauge in portofoliu clienti noi si nu mai acorda aceeasi atentie celor existenti. Fiecare client conteaza si stim cu totii ca este mult mai greu sa fidelizezi decat sa obtii un client nou. Clientii aleg un produs nu doar pentru ca le este necesar, ci pentru ca agreeaza sau nu compania producatoare. Este, de asemenea, este foarte important nivelul calitatii contactului creat cu clientul.

Daca unui client nu ii va placea atitudinea omului de vanzare nu va cumpara nici produsul oferit de companie. Daca vorbim de monopol, atunci clientul va avea grija sa intarzie procesul de achizitie pana va cunoaste pe altcineva din cadrul companiei. Cum credeti ca reusesc companiile sa piarda din clientii actuali?



Iata 7 sfaturi pe care sa le luati in considerare pentru a va fideliza clientii si pentru a-i face sa va placa:

• Nu face presupuneri
Ai putea sa crezi ca stii ce isi doreste clientul tau. Gresit! Nu iti poti permite sa faci presupuneri in numele lui, trebuie sa afli ce isi doreste.

Majoritatea companiilor inregistreaza o rata mare de esec tocmai datorita faptului ca incearca sa creeze o oferta acolo unde nu exista cerere. Asa ca nu face si tu aceeasi greseala.

Testeaza si incepe-ti afacerea la un nivel mai restrans. Construeste-ti strategia pe baza nevoilor si dorintelor din piata tinta. Nu numai ca vei veni in intampinarea lor cu produsele dorite, dar vei putea sa anticipezi si sa inovezi.

• Livreaza intotdeauna la timp
Pentru a-ti tine clientii aproape trebuie sa iti respecti cuvantul dat. Fa livrarile la timp si la nivelul pe care l-ai promis. Daca intampini o problema, trebuie sa iti anunti clientul cat mai repede si sa incerci sa o rezolvi.

Chiar si o problema reala poate fi considerata de catre client o dovada de neseriozitate daca el are nevoie urgenta de ceea ce trebuie sa ii livrezi tu. Asa ca trebuie sa te asiguri ca ai intotdeauna si un plan B.

• Creeaza programe de fidelizare
Este foarte util sa iti creezi un sistem prin care iti poti fideliza clientii. Nu este suficient sa ii fidelizezi doar pe ei, asa ca atunci cand creezi un astfel de sistem ai grija sa iti incluzi angajatii si partenerii de afaceri in el.

• Ofera programe de training pentru angajati
Astfel de programe ii vor ajuta pe angajati, dar in primul rand iti va ajuta compania. Va creste reputatia companiei, va genera incredere, empatie si vor exista alte competente de comunicare verbala.

• Spune "Multumesc"
Incearca sa le oferi colaboratorilor tai si clientilor tai scrisori de multumire. Vor vedea ca nu ai avut ca unic scop sa le vinzi ceva, ci ca doresti o relatie solida pe termen lung. Poti face asta si cu angajatii, este foarte important sa le mentii increderea in companie prin astfel de acte de motivare.

Este foarte important sa faci asta pentru toti clientii tai. Nu face diferente intre ei, chiar daca exista. Toti clientii tai sunt importanti si trebuie tratati ca atare. Zvonurile circula foarte rapid in orice piata, asa ca nu va fi placut atunci cand un client va afla ca a primit mai putina atentie decat altul.

• Pastreaza legaturile
Frecventa acestor amanunte poate varia, dar fiecare client de-al tau trebuie sa primeasca atentie din partea ta dupa primul contact.

Chiar daca nu este nevoie in mod special sa revii la un client, trebuie sa o faci. Ofera-i atentie, invita-i la evenimentele organizate de companie, daca este cazul. Include-i in lista de mailuri pentru newsletter-uri sau pur si simplu creeaza o legatura sociala cu acestia. Se poate sa aveti lucruri in comun si sa puteti intretine discutii din alt domeniu.

• Creeaza programe VIP
Stiu ca am spus ca toti clientii sunt la fel de importanti si asa este. Poti crea in schimb diverse programe de tip VIP in care pot intra cei care vor indeplini anumite conditii. In felul acesta nu vor aparea conflicte.

Un client care are un volum mai mic nu se va simti neindreptatit daca nu primeste aceleasi beneficii cu cel care are volume triple.

Va fi foarte clar de unde apare diferentierea. Ai grija ca atunci cand concepi un astfel de program sa ii informezi pe toti de la inceput. Aceasta poate fi un bun instrument in procesul de crestere a vanzarilor.

Acei client care vor avea nevoie vor incepe sa solicite mai mult pentru a putea accesa programul VIP, iar asta nu are cum sa iti dauneze.

 



Tags: clientiprograme de fidelizareprograme viptraining

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Viata de antreprenor. Cum gasesc clienti?

de Idei de afaceri
06 Nov 2023
Pietele marilor companii sunt formate dintr-un numar imens de oameni. Pentru acestea este o adevarata bataie de cap sa gaseasca metode efective si...

Credite rapide special concepute pentru noii clienti seniori, de la Provident Financial Romania!

de Idei de afaceri
27 Mai 2021
La pensie, se spune ca ai mai mult timp la dispozitie pentru a te relaxa si a te bucura de micile placeri ale vietii. Pe de alta parte, ca bunic,...

3 idei de afaceri profitabile care tin cont de nevoile de baza ale potentialilor clienti

de Idei de afaceri
14 Aug 2020
Chiar daca in Romania, dar si pe plan international, majoritatea businessurilor au fost afectate de pandemie, in anumite domenii s-au inregistrat...

7 lucruri pe care sa nu le faci. Sunt deranjante pentru clienti

de Florin Amariei
21 Iun 2021
Stim cu totii ca afacerile nu pot exista fara clienti, asadar e bine sa ii ai tot timpul in centrul atentiei tale si al afacerii pe care o...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]