Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 pasi pentru dimineti productive in afaceri

de Idei de afaceri 26 Nov. 2020 5688
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cele mai neproductive si nesanatoase atitudini sunt rezultatul alegerilor facute in timp, devenind obiceiuri proaste, asa se intampla sa avem dimineti nereusite. Vestea buna este ca rezultatele exceptionale sunt, de asemenea, rodul alegerilor zilnice, iar acest lucru se vede cel mai bine in functie de modalitatea in care iti incepi ziua. De cele mai multe ori aceasta dicteaza felul in care ti-o vei termina.

In randurile de mai jos, iata 7 pasi pentru dimineti productive in afaceri:

1. Gestioneaza fluxul de energie, nu timpul

Daca te gandesti putin, vei realiza ca faci anumite lucruri mai bine intr-un anumit interval orar. De exemplu, creativitatea maxima a cuiva este in timpul diminetii, astfel ca acesta este momentul din zi in care alege sa scrie. Astfel, isi foloseste seara pentru a sustine
interviuri, pentru a da telefoane sau pentru a scrie e-mailuri. In general, nu este nevoie de prea multa creativitate pentru a indeplini aceste sarcini, asadar profita de momentul zilei in care energia creativa este la cote mai scazute.

2. Organizeaza-te cu o noapte inainte

Daca faci un singur lucru pe zi, gandeste-te cu o seara inainte ce ai de facut in ziua urmatoare. Sa zicem ca iti propui sa scrii un articol maine. Atunci fa-ti o lista cu toate subpunctele care trebuie atinse si care te vor ajuta sa-ti indeplinesti obiectivul.
Dureaza 3 minute daca faci acest lucru cu o seara inainte si salvezi 3 ore din ziua urmatoare.

3. Nu verifica e-mailul in prima parte a zilei

Suna simplu, insa nimeni nu face asta. Unul dintre cei mai bogati oameni ai planetei afirma de curand ca i-a luat ceva vreme sa treaca peste necesitatea de a raspunde urgent la e-mailuri, dar a realizat ca orice lucru poate astepta cateva ore. Nimeni nu iti va trimite un e-mail pentru o urgenta adevarata, de exemplu un deces in familie, asa ca uita de aceasta sarcina in prima parte a zilei. Foloseste diminetile pentru ceea ce este important, nu pentru a raspunde la ceea ce este „urgent.”

4. Inchide-ti telefonul si uita de el

Sau pe biroul unui coleg. Sau macar pune-l intr-un loc in care nu poate fi vazut. Acest lucru elimina nevoia de a verifica mesajele primite, activitatea pe site-urile sociale si asa mai departe.
Aceasta strategie simpla elimina posibilitatea de a petrece o mare parte a timpului facand lucruri total inutile.

5. Atentie la temperatura optima a mediului de lucru

Te-ai simtit vreodata ametit si lent intr-o camera prea calduroasa? Daca incerci sa faci din biroul tau un spatiu racoros si respirabil, vei observa ca mintea si corpul tau se vor concentra mai bine asupra lucrurilor care trebuie facute.

6. Fa sport

Evita munca statica. Creierul tau are nevoie de oxigen pentru a functiona asa cum trebuie. Plamanii trebuie sa fie capabili sa lucreze in cele mai bune conditii pentru ca trupul tau sa beneficieze de oxigen. Suna foarte simplu, insa problema principala este ca cei mai multi oameni petrec foarte mult timp stand pe scaun, uitandu-se la monitor si tastand.

Cand stai cocosat vreme indelungata, pieptul tau este intr-o pozitie incomoda, iar diafragma apasa pe partea inferioara a plamanilor, ceea ce iti blocheaza capacitatea de a respira adanc si corect. Aseaza-te sau ridica-te si respira asa cum trebuie. Creierul tau va beneficia de cantitatea de oxigen necesara si vei fi capabil sa te concentrezi mai bine.

7. Dezvolta o rutina premergatoare fiecarui inceput de zi

Rutina de dimineata poate insemna sa bei un pahar cu apa rece. Alti oameni prefera 10 minute de meditatie. Acelasi lucru trebuie sa faci si tu, pentru ca aceasta rutina, oricare ar fi ea, te face sa realizezi ca ziua a inceput, iar tu trebuie sa muncesti serios pentru a
obtine rezultatele pe care ti le-ai propus. Acest lucru functioneaza chiar si atunci cand nu simti ca ai dorinta sau energia necesara de a face ce trebuie, pentru ca te ajuta sa gasesti motivatia de care ai nevoie.

Iata exemplul lui Jack LaLanne, cunoscut in Statele Unite ca fiind parintele fitnessului. Acesta se trezea dimineata foarte devreme, la ora 4 si petrecea primele 90 de minute ale zilei ridicand greutati. Apoi, innota sau alerga timp de 30 de minute. A petrecut mai mult de 60 de ani din viata facand acest lucru in fiecare dimineata. Pe langa faptul ca a fost unul dintre cei mai influenti oameni din lumea fitnessului in ultimii 100 de ani, LaLanne a trait pana la varsta de 96 de ani.

Nu este o coincidenta. Ceea ce faci dimineata se va reflecta asupra intregii zile. Calitatea vietii pe care o avem este dictata de alegerile pe care le facem frecvent si care devin rutina zilnica a fiecaruia dintre noi.

Citeste si: Ce poti face astazi pentru ca ziua de maine sa fie mai productiva?


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: productivitatemotivareantreprenoriat

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Antreprenoriat la inceput de drum. Carti utile despre business

de Bianca Tila
17 Feb 2023
Suntem in 2023, iar acum modul de lucru s-a schimbat. Multi tineri doresc sa-si schimbe viata sau locul de munca incepand o mica afacere. Viitorul...

Proiectul Critbiz ofera programe gratuite de antreprenoriat si fonduri nerambursabile

de Florin Amariei
27 Iul 2018
Circa 400 de participanti vor putea accesa cursuri gratuite de antreprenoriat si o finantare nerambursabila de pana la 40.000 de euro prin programul...

Lectia de antreprenoriat: care este diferenta dintre administratorul unei afaceri si Directorul General

de Idei de afaceri
26 Feb 2018
Daca un antreprenor nu face diferenta intre rolul de proprietar si rolul de CEO, compania in care este implicat este pe un drum gresit. Directorul...

Creative START, proiect pentru incurajarea antreprenoriatului in Romania

de Idei de afaceri
08 Feb 2018
Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) implementeaza in perioada ianuarie 2018 - ianuarie 2021...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]