Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Abilitati pe care trebuie sa le ai daca iti doresti succes in afaceri

de Camelia Diaconu 10 Ian. 2020 3003
3.06 din 9 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Indiferent de domeniul ales, orice antreprenor care isi doreste sa porneasca o afacere pe cont propriu, are nevoie sa stie ca exista cateva abilitati determinante in cariera succesului. Nimic nu se obtine usor, la fel cum niciun drum nu este presarat doar cu beneficii. Esecurile fac parte din ansamblul afaceri, dar cel mai important este cum stii sa gestionezi totul. Abilitatile se aplica in toate cazurile de business, iata care sunt!

Nu este usor sa lucrezi cu oamenii, sa gestionezi activitati pe care nu ai fost obisnuit sa le faci pana acum, sa iei legatura cu oameni noi si sa incerci sa pastrezi o relatie cat mai corecta. Insa, dincolo de toate obstacolele, sentimentul de a reusi este unul unic, care nu are grad de comparatie. Si, pentru a reusi, ai nevoie de urmatoarele:
 
Puterea de a gestiona emotiile. Fie ca vorbim despre emotiile pozitive sau cele negative, capacitatea de gestiona aceste trairi trebuie sa fie una dintre abilitatile principale ale oamenilor care isi doresc sa reuseasca. Invata sa iti recunosti greselile, dar si sa iti apreciezi reusitele si nu uita ca:
 
- nu trebuie sa iei decizii cand esti suparat;
- nu trebuie sa actionezi doar din teama sau presiunea pusa pe tine;
- Nu mergi mai departe intr-un business daca nu ai incredere;
- Nu negociezi afaceri pe care nu le poti sustine.
 
Ai suficient curaj. Auzim des, “daca nu risti, nu castigi”. Ei bine, este una dintre cele mai adevarate si aplicabile zicale. Curajul de a spune ce simti, de a merge mai departe intr-o afacere sau de a te opri atunci cand simti ca lucrurile nu duc intr-o directive buna, este una dintre abilitatile esentiale ale unui antreprenor de succes.Ai curaj sa intri intr-o idee in care iti este frica, dar cu toate astea ai incredere in ea. Poti obtine beneficiile cele mai mari.
 
Perseverenta. Merge mana in mana cu celelalte abilitati deoarece este calitatea pe care trebuie sa o intrunesti atunci cand iti doresti o afacere de succes. Este o calitate pe care trebuie sa ti-o arati in permanenta, sa nu renunti niciodata, indiferent de obstacolele pe care le intalnesti si sa nu incetezi niciodata sa crezi in tine.
 
Productivitatea. Intotdeauna trebuie sa fii determinat sa muncesti pentru a-ti atinge scopurile. Trebuie sa te asiguri ca ai un interval zilnic in care porductivitatea este la cote maxime sit e poti baza pe puterea de concentrare a celor din jur.
 
Comunicare asertiva. Sa lucrezi cu oamenii poate fi una dintre cele mai dificile activitati. Cu totii suntem diferiti, avem opinii, sentimente si trairi diferite, tocmai din acest motiv, de multe ori apar conflictele. Ei bine, asigura-te ca stii sa ii asculti pe cei din jur si ca esti capabil sa le oferi ajutor atunci cand au nevoie, indiferent de disputele care se creaza. Fii cat mai efficient, intelege si comunica pentru toata lumea un mesaj clar, concis, care poate fi usor inteles de oricine. 


Tags: abilitati in afacericalitati de antreprenorafaceri de succes

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.06 din 5 - 9 voturi.

Articole conexe

3 reguli de aur pentru afaceri de succes in 2018

de Alina Constantinescu
28 Feb 2018
Chiar daca orice nou drum in business contine si obstacole, anumite elemente care lipsesc risca sa inchida afacerea inainte de a fi cunoscut macar un...

Cum sa incepi afaceri de succes in spatii protejate? Interviu cu Viorel Ionescu

de Zenobia Badescu
26 Iun 2015
Agrocon BVBA este un constructor de sere integral cu o experienta de peste 30 de ani in domeniu. In afara de echiparea completa pentru sere, Agrocon...

Idei noi pentru afaceri de succes - tehnologia touchscreen (ecran tactil)

de Dan Icobescu
21 Dec 2014
In urma cu cca 3 ani, Vodafone a inceput sa foloseasca ecranele Touchpoint in 55 de magazine de pe teritoriul Irlandei pentru a permite clientilor sa...

Afaceri de succes: Antreprenoarea care a luat start-ul la 14 ani iar acum este lider de nisa

de Ilinca Dobrescu
30 Apr 2014
A intrat in afaceri la 14 ani si acum vinde cele mai frumoase haine din Romania, cu rulaj financiar impresionant, noteaza BusinessMagazin.ro. Este...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]