Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Afacere in apicultura: cum a reusit o tanara sa transforme aceasta indeletnicire in sursa de venit
In ultimii ani sectorul apicol a cunoscut o dezvoltare semnificativa datorita programelor de sprijin financiar de la bugetul UE sau national, care au avut ca scop infiintarea sau modernizarea fermelor apicole, ceea ce a adus la imbunatatirea si cresterea competitivitatii acestui sector.
Romania detine o traditie indelungata in domeniul cresterii albinelor si realizarii de produse apicole, apicultura impunandu-se ca ocupatie de sine statatoare inca din cele mai vechi timpuri.Ghid practic Realizarea de sapun natural
Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Propriul meu plan de afaceri
Prin accesarea fondurilor europene, apicultorii au putut achizitiona material biologic cu valoare certificata, stupi si utilaje apicole moderne pentru dezvoltarea acestei activitati in vederea obtinerii de produse competitive atat pe piata interna cat si la export.
Propolisul, laptisorul de matca, mierea si ceara de albine sunt utilizate la prepararea unei game foarte largi de suplimente nutritive, medicamente precum si pentru productia de cosmetice.
Exemplul unei afaceri de succes
In urma cu 4 ani, Adina Todereni din localitatea Faget, judetul Timis, a preluat afacerea de la tatal ei, pasionat de apicultura. Detinea 175 de familii de albine. In plus, pentru vatra stupinei a incheiat un contract de comodat pentru 1.100 mp de tern si unul de inchiriere cu Primaria Faget pentru 1.500 mp, fiind foarte important sa existe cel putin doua suprafete pentru desfasurarea activitatilor din cursului unui an, mai ales cand se realizeaza roirea.
Avand deja cunostinte in domeniu de la tatal ei, intreprinzatoarea din Faget a accesat fonduri europene pentru modernizarea afacerii. Asadar, cu ajutorul sprijinului nerambursabil de 40.000 de euro a marit exploatatia apicola in decursul a doi ani: in primul an cu 25 de familii de albine, iar in anul al doilea cu 53 de familii de albine.
De asemenea, cu bani europeni a accesat o centrifuga, o masina de descapacit, 78 de cutii orizontale, un topitor de ceara, 30 de cutii verticale si 110 hranitoare.
Prin achizitionarea acestor echipamente a obtinut rezultate superioare atat in ceea ce priveste cantitatea si calitatea produselor, cat si optimizarea si eficientizarea muncii.
O afacere cu profituri sigure, ferma apicola este o investitie de viitor. Cine se incumeta? Cu siguranta este o afacere ideala pentru pasionati si pentru cei care deja detin terenul potrivit, pentru cei care au la dispozitie sprijin din partea unui cunoscator, evident.
Sursa: Revista Bune Practici, RNDR, nr. 15, anul II, martie 2015
Articole conexe
Afacere de familie vs afacere mica cu angajati noi
de Idei de afaceriApicultura, o afacere profitabila in Romania!
de Matei AntonescuApicultura - O afacere profitabila, ideala pentru oricine!
de Ilinca DobrescuO mica afacere de familie cu dulceturi si siropuri din fructe
de Zenobia BadescuAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2025
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit