Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacerea personalizarii - publicitate la purtator

de Andrioae Ruxandra 18 Apr. 2014 2694
4.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ideea lansarii pe piata a tricourilor personalizate a fost initial dorinta de a promova un anumit produs sau brandul unei firme. Conceptul personalizarii s-a nascut drept branding personal, ca apoi sa se extinda la nivel mondial.

Personalizarea n-a mai presupus doar reclama imprimata pe un articol vestimentar, asadar aria de productie s-a extins, ajungand de la ”tiparirea” pozelor de tip family, cu personaje animate, masini, motociclete, animale si pana la imprimarea pozelor cu trupe arhicunoscute de fanii diverselor genuri muzicale. In acest punct a intervenit dorinta clientului de a comanda orice fel de imprimeuri pe articole vestimentare, genti sau rucsacuri, astfel incat sa poata oferi persoanelor dragi cadouri inedite. Profitul si dinamica afacerii ”personalizate” au avut succes, astfel incat tot mai multe firme de imprimare termica personalizata si-au facut loc pe piata.
 
In principiu, ceea ce se petrece in spatele unei astfel de firme nu este simplu, dar nici dificil de indeplinit. Daca veniturile de baza sunt mici, este important sa existe minimum doi fondatori ai afacerii. Intai, se deschide firma. Apoi, se inchiriaza un loc accesibil ca pret si ca loc, dar aici este riscant, intrucat spatiul pentru inchirierea incintei unui mall, de exemplu, nu este atat de ieftina si tu ai nevoie de clientela. Este de preferat ca pretul chiriei sa nu fie mare. Se cumpara aparatura necesara imprimarii termice (computer, scanner, aparat foto profesional, printer color, presa pentru materialele textile, presa pentru canile care vor fi imprimate, obiectele sau accesorii de imprimat, care variaza in functie de comanda clientului).
 
Clientul avand optiunea sa aleaga un model si sa-l prezinte pentru imprimat (optiune care va spori profitul), este recomandabil sa existe alti minimum doi oameni care sa se ocupe de editarea si de prelucrarea pe computer. Afacerea, avand deja patru membri, se poate numi in prag de extindere.
 
Timpul este limitat; asociatii trebuie sa fie la curent cu faptul ca firmele vor comanda tricouri imprimate sau accesorii folosind propriul brand, pe langa comenzile obisnuite din partea clientilor. Micsorarea timpului de livrare aduce un bonus pentru cresterea incasarilor, asadar este nevoie de infiintarea unui atelier care va fi echipat tehnologic cu aparatura necesara imprimarilor.
 
Pentru ca publicitatea sa isi asume rolul de intermediar intre firma si client, este necesara tiparirea unor fluturasi, care vor fi distribuiti prin zonele apropiate locatiei. Un alt mijloc important il reprezinta site-ul web, necesar pentru a prezenta modelele, obiectele sau accesoriile de imprimat, cat si reducerile de inceput ale vanzarilor sau ofertele speciale destinate companiilor care apeleaza la serviciile firmei de imprimat. Este important sa existe comunicare in permanenta cu clientii, pentru ca altfel publicitatea isi va spune replica, iar asociatii vor ramane cu profitul.
  
Sursa:
www.think-business.ro


Tags: personalizare produsebranding personalreclama imprimataafacere imprimare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]