Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacerea unei familii de pensionari: cultivarea legumelor in sera

de Alina Constantinescu 04 Nov. 2016 3716
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ileana si Domitian Nistor din comuna Balanesti au infiintat in 2015 doua sere de legume. Pentru ca s-au pensionat si doreau sa aiba propria afacere, au decis sa deschida o afacere cu legume bio (rosii si ardei kapia).

"Am iesit la pensie si ne-am hotarat, tot stand acasa, sa facem ceva. Ne-am mutat la tara de doi ani pentru ca am stat in Targu Jiu. Eu am lucrat la Rovinari, la Intreprinderea de Utilaj Minier, timp de 34 de ani. Sotul mai are si o firma de constructii, realizeaza un bloc la Bustuchin. Si asa am realizat solariile. Noi ne ocupam de ele, ne mai ajuta si niste vecini", a declarat Ileana Nistor pentru Pandurul.ro.

Pentru materialele necesare au investit 20.000 de lei. Pe viitor vor sa acceseze fonduri europene pentru a extinde afacerea.

Au folosit ingrasamant natural, asadar productia din acest an este una impresionanta. Pentru ca sunt la inceput, nu au punct de desfacere a acestor legume si le vand la strada, in fata solariilor. Kilogramul de rosii se vinde cu 3 lei, iar unul de ardei kapia, cu 4 lei.

"(...) Sunt legume produse ecologic. Se si vede. Toata lumea opreste si se uita. Am pus mult pamant de apa. Am sapat cu sapatoarea, cu motocultorul pana l-am maruntit. Eu si sotul ne ocupam. Suntem la inceput dar n-am crezut ca facem recolta asa frumoasa, mai ales la ardei.", a mai spus pensionara.

Solarul de legume este o afacere excelenta pentru fermierii care detin o suprafata mica de teren agricol. Conditiile pedoclimatice din tara noastra se preteaza la obtinerea cu usurinta a unor culturi ecologice variate si atat de dorite de piata europeana! Indiferent ca sunt tomate, ardei, vinete, pepeni galbeni si verzi, se pot obtine productii de calitate. Ce inseamna asta pentru dvs.? Bani, foarte multi bani!

Cei interesati de o afacere cu legume bio pot accesa fonduri europene prin Submasura 6.3 - Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici. Sprijinul nerambursabil este de maximum 15.000 de euro.

Daca aveti cel mult 40 de ani, o alta varianta de a accesa banii europeni este prin submsura 6.1 - Instalarea tinerilor fermieri. Sprijinul nerambursabil este de maximum 50.000 de euro.



Tags: afacere cu legumecultivare legume in serefonduri europeneafacere cu legume bio

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]