Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri agricole cu naut? De ce nu!

de Matei Antonescu 02 Sep. 2013 3666
3.13 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Nautul (Cicer arietinum) are o mare importanta pentru industria alimentara si persoanele care cauta alimente bogate in proteine. In mod special pentru vegani si vegetarieni, nautul este mana cereasca.

Asa se face ca in timpul in care numarul de vegetarieni si vegani creste, creste si numarul celor care incearca sa consume carne cat mai rar cu putinta. Cu ce suplimentam hrana de zi cu zi si cu ce substituim produsele de origine animala? Incercam sa mancam cat mai des naut, soia, linte, fasole si alte alimente care contin niveluri inalte de proteine, saruri minerale si vitamina B.

Toate aceste date ne ofera indicii asupra noilor oportunitati de afaceri pe care le putem valorifica in viitor, pentru profituri maxime. Putem sa ne deschidem un stand cu servire de falafel humus si alte produse vegetariene cu iz exotic, putem sa venim pe piata cu noi sortimente de chiftelute vegetariene deja preparate si ambalate, putem sa ne deschidem un fast-food special conceput pentru vegetarieni si nu numai!

Atunci cand avem teren arabil, ideea de a cultiva aceste plante aflate la mare cautare este si mai interesanta. La urma urmei, nautul, soia, lintea rosie si lintea verde vor fi mereu cumparate indiferent de sezon, la preturi atragatoare si in cantitati substantiale.

In cazul nautului, se consuma si pastaile verzi si boabele care pot fi un inlocuitor foarte bun pentru cafea. Mai mult, boabele se fierb (asemanator cu fasolea) si se consuma in salate, date la blender, in supe si tocane diverse. Rezultatul? O mancare satioasa, gustoasa, cu aspect untos, hranitor!

In Romania, zonele cele mai recomandate pentru cultura naturului sunt: Constanta, Tulcea, Calarasi, Braila, Ialomita, Giurgiu, Teleorman, Olt si Dolj. Nautul se cultiva bine in zona de stepa, are nevoie de umiditate moderata, de caldura si lumina din plin, fiind o planta rezistenta la seceta, noteaza ClubAgricultura.manager.ro.

Pentru cei interesati sa isi inceapa o afacere agricola in 2013, 2014 si nu numai, cultura de naut reprezinta o optiune demn de luat in considerare, mai ales avand in vedere faptul ca nivelul competitional din tara este unul extrem de redus. Nautul pe care il cumparam de la magazine vine din Turcia, India si din alte locatii din lumea intreaga. Naut romanesc ramane sa gasim in momentul in care agricultorii romani vor lua aceasta cultura cu toata seriozitatea in vizorul lor.

Conform sursei amintite, solurile recomandate pentru cultura de naut sunt cele cu textura mijlocie, luto-nisipoase, care sunt permeabile si se incalzesc usor. Sunt contraindicate solurile argiloase, grele, cu pericol de stagnare a apei. Luati aceste informatii in considerare in momentul in care va decideti sa incepeti investitiile in naut!

Mult succes si afaceri agricole profitabile!


Sursa foto: www.21food.com




Tags: afaceri agricole cu nautafaceri agricoleafaceri cu nautafaceri agricole naut

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.13 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Afaceri agricole cu bani putini

de Camelia Diaconu
15 Feb 2021
Deschiderea unei afaceri nu inseamna intotdeauna o investitie majora pe care sa o recuperezi intr-o perioada indelungata de timp. Tot mai multe...

Afaceri agricole de succes cu florile-confetti

de Adela Simonescu
02 Apr 2014
Micile petale de flori delphinium reprezinta cea mai noua inventie pentru infrumusetarea oricarei nunti. In loc sa folosim confetti din hartie,...

Afaceri agricole cu ... rucola!

de Ilinca Dobrescu
05 Aug 2013
Romanii ii spun voinicica insa nu o vei gasi sub aceasta denumire prea des. Mergi la supermarket si uneori dai peste ea. Cel mai des o gasesti in...

Afaceri agricole originale: 7 secrete ale fructelor Goji

de Adela Simonescu
12 Mar 2013
Goji reprezinta unul dintre cei mai atragatori arbusti pentru romani si straini. Din China si pana in Franta, din Tibet si pana in Romania, multi...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]