Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Afaceri agricole cu naut? De ce nu!
Nautul (Cicer arietinum) are o mare importanta pentru industria alimentara si persoanele care cauta alimente bogate in proteine. In mod special pentru vegani si vegetarieni, nautul este mana cereasca.
Asa se face ca in timpul in care numarul de vegetarieni si vegani creste, creste si numarul celor care incearca sa consume carne cat mai rar cu putinta. Cu ce suplimentam hrana de zi cu zi si cu ce substituim produsele de origine animala? Incercam sa mancam cat mai des naut, soia, linte, fasole si alte alimente care contin niveluri inalte de proteine, saruri minerale si vitamina B.Toate aceste date ne ofera indicii asupra noilor oportunitati de afaceri pe care le putem valorifica in viitor, pentru profituri maxime. Putem sa ne deschidem un stand cu servire de falafel humus si alte produse vegetariene cu iz exotic, putem sa venim pe piata cu noi sortimente de chiftelute vegetariene deja preparate si ambalate, putem sa ne deschidem un fast-food special conceput pentru vegetarieni si nu numai!
Atunci cand avem teren arabil, ideea de a cultiva aceste plante aflate la mare cautare este si mai interesanta. La urma urmei, nautul, soia, lintea rosie si lintea verde vor fi mereu cumparate indiferent de sezon, la preturi atragatoare si in cantitati substantiale.
In cazul nautului, se consuma si pastaile verzi si boabele care pot fi un inlocuitor foarte bun pentru cafea. Mai mult, boabele se fierb (asemanator cu fasolea) si se consuma in salate, date la blender, in supe si tocane diverse. Rezultatul? O mancare satioasa, gustoasa, cu aspect untos, hranitor!
In Romania, zonele cele mai recomandate pentru cultura naturului sunt: Constanta, Tulcea, Calarasi, Braila, Ialomita, Giurgiu, Teleorman, Olt si Dolj. Nautul se cultiva bine in zona de stepa, are nevoie de umiditate moderata, de caldura si lumina din plin, fiind o planta rezistenta la seceta, noteaza ClubAgricultura.manager.ro.
Pentru cei interesati sa isi inceapa o afacere agricola in 2013, 2014 si nu numai, cultura de naut reprezinta o optiune demn de luat in considerare, mai ales avand in vedere faptul ca nivelul competitional din tara este unul extrem de redus. Nautul pe care il cumparam de la magazine vine din Turcia, India si din alte locatii din lumea intreaga. Naut romanesc ramane sa gasim in momentul in care agricultorii romani vor lua aceasta cultura cu toata seriozitatea in vizorul lor.
Conform sursei amintite, solurile recomandate pentru cultura de naut sunt cele cu textura mijlocie, luto-nisipoase, care sunt permeabile si se incalzesc usor. Sunt contraindicate solurile argiloase, grele, cu pericol de stagnare a apei. Luati aceste informatii in considerare in momentul in care va decideti sa incepeti investitiile in naut!
Mult succes si afaceri agricole profitabile!
Sursa foto: www.21food.com
Articole conexe
Afaceri agricole cu bani putini
de Camelia DiaconuAfaceri agricole de succes cu florile-confetti
de Adela SimonescuAfaceri agricole cu ... rucola!
de Ilinca DobrescuAfaceri agricole originale: 7 secrete ale fructelor Goji
de Adela SimonescuAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit