Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Afaceri agricole cu ... rucola!
Romanii ii spun voinicica insa nu o vei gasi sub aceasta denumire prea des. Mergi la supermarket si uneori dai peste ea. Cel mai des o gasesti in cadrul hipermarket-urilor, in cadrul sectiunilor de legume-sosuri-salate ambalate. Aici gasesti frunzele de rucola, asa cum ii spun italienii.
Frunzele de rucola se vand putin cam scumpicel pentru buzunarele romanilor nostri. Vizibil mai ieftin este sa cumperi o salata verde, mare, suculenta, proaspata, la pret de 4-7 ori mai redus decat dai pe o casoleta de rucola.Cresterea prepelitelor japoneze
Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Adevarat, nutritionistii ne spun ca frunzele de rucola nu se aseamana cu nimic altceva nici in ceea ce priveste gustul si aromele inconfundabile si nici in ceea ce priveste multitudinea de beneficii pentru intreg organismul.
Sub denumirea ei latineasca, Eruca Sativa, planta este una cultivata cu usurinta in majoritatea zonelor din lume, in tari cu climat mediteraneana. temperat, temperat-continental si temperat oceanic. Interesant este faptul ca este o planta care se adapteaza conditiilor geo-climatice existente si reuseste sa dea productii importante pentru investitorii care cred in ea.
Rucola se consuma in stare proaspata, in salate, pasata marunt in ciorbe si tocane, blenduita in supe-creme de legume, pe pizza si in paste, in diverse feluri si combinatii. Gustul frunzelor tinere si proaspete este unul usor picant, suculent, asemanator cu nuca proaspata.
In cazul in care pamantul a fost irigat din plin, frunzele de rucola tind sa isi dilueze aroma si sa devina mai amare decat ar trebui sa fie in mod natural.
Atentie! Multa lume confunda frunzele de rucola cu frunzele de papadie. Seamana, insa nu sunt identice nici ca gust si nici in ceea ce priveste natura beneficiilor pentru organism.
Pentru cei interesati, rucola se poate cultiva si la noi. Este o planta anuala, din familia cruciferelor, alaturi de varza, ridiche, mustar si nu numai. Rucola creste in ritm rapid si atinge lungimea de 80-100 de cm in unele cazuri de exceptie.
Cu toate ca nu este o planta pretentioasa, rucola ofera productii optime atunci cand este cultivata pe soluri bogate in nutrienti, bine drenate si cu un pH intre 6 si 7, noteaza Gradini.Acasa.ro.
De asemenea, sursa amintita mai noteaza faptul ca rucola se cultiva in mod ideal primavara sau toamna, cand temperaturile sunt moderate, potrivite. Rucola rezista pana la -4 grade Celsius s pana la +25 de grade Celsius. Atunci cand planta este expusa la temperaturi mai ridicate de aceste maxime, frunzele devin prea picante!
V-ati gandit sa cultivati rucola? Aveti o parcela de pamant pe care sa testati aceasta idee de afacere?
sursa foto: www.sxc.hu
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit