Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri agricole geniale - Lupinul, mai mult decat o planta decorativa!

de Maria Nicutar 08 Feb. 2013 7176
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Lupinul a intrat in atentia tuturor agricultorilor si viitorilor agricultori. Semintele de lupin nu au colesterol si sunt bogate in proteine si acizi grasi polinesaturati, acele grasimi bune pentru organismul nostru.

Conform Agroromania.manager.ro, lupinul se cultiva ca planta de nutret si pentru ingrasamant verde. Se foloseste fie in stare verde, fie ca fan, pasune sau insilozat. Plantele tinere se folosesc sub forma uscata, dupa macinare ele fiind transformate intr-o faina cu proprietati nutritive extrem de mari.


Numerosi cercetatori si oameni de stiinta afirma ca lupinul poate inlocui cu succes carnea si produsele lactate, devenind o baza ideala pentru alimentatia vegetarienilor. Conform sursei citate, exista mai multe specii si varietati de lupin, precum lupinul galben (Lupinus luteus), lupinul albastru (L. angustifolius), lupinul alb (L. albus) si lupinul peren (L. polyphyllus).

Lupinul este si o planta cultivata in mod constant in bazinul Mediteranean, pe post de sursa de hrana pentru oameni si animale. Conform cercetarilor dr. ing. Peter Eisner, din proteinele din lupin se vor putea produce branza si inghetata, fara riscul intolerantei la lactoza, noteaza sanatate.bzi.ro.

Conform cercetatorilor, dr. ing. Peter Eisner noteaza ca toata lumea are de castigat de pe urma consumului de lupin. Consumatorii mananca mai putine grasimi saturate, sunt mai sanatosi, agricultorii au pot prospera si mediul inconjurator va fi mai protejat.

Mai mult, este de notat si faptul ca lupinul nu se poate cultiva dupa alte leguminoase, fiind un bun premergator pentru graul de toamna. Productia media in Romania este de 2-4 tone la hectar.

Exigentele lupinului dulce pentru samanta, fara de conditiile de mediu.

Lupinul dulce are cerinte moderate fata de clima si sol. Pentru a da productii mari de seminte, lupinul are nevoie de o suma termina ca 2300 de grade Celsius. Lupinul se poate cultiva cu succes pe soluri acide, cu niveluri de pH intre 5,5 si 6,5, noteaza Scrigroup.com.

Conditii bune pentru cultivarea lupinului se gasesc pe "areale intinse cu precadere in nord-vestul Campiei Transilvaniei, in estul si vestul zonei centrale a Campiei Transilvaniei, in zona subcarpatica a Moldovei si in zona subcarpatica si colinara situata in nordul Campiei Romane.

Lupinul dulce nu se comporta bine pe soluri bogate in calciu si humus, situate in zonele de campie, unde precipitatiile anuale sunt mai mici de 550 mm, iar tempera­tura medie anuala este mai mare de 100C." mai noteaza scrigroup.com.

Mai mult, lupinul are pastaile indehiscente si sunt rezistente la cadere, chiar daca apar ploi si vanturi puternice in preajma recoltarii, un avantaj in plus pentru cei care vor sa investeasca in aceasta afacere agricola de viitor.

Nu in ultimul rand, conform agrointel.ro, lupinul mai este si o buna alternativa pentru soia si este si o arma buna impotriva diabezitatii, complexul diabet-obezitate.


Mult succes si afaceri agricole profitabile!


sursa foto: www.sxc.hu






Tags: lupinafaceri cu lupincultivarea lupinuluicultivare lupinafaceri agricole lupin

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]