Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Afaceri agricole inedite, in Romania - Cultivarea alunului!
Ce afaceri agricole vom lansa in 2013, in Romania? Sa fie cultivarea andivelor, a rapitei, a mustarului, a afinelor? Sa fie o investitie in cultivarea legumelor in sistem ecologic sau poate ca vom miza pe plante medicinale, asa cum procedeaza investitori puternici. O optiune neglijata de multi investitori este cea referitoare la cultivarea alunului, arborele care ofera fructe ce se comercializeaza la preturi extrem de avantajoase pentru detinatorii acestor plantatii.
"Alunul poarta denumirea de Corylus avellana, fiind un arbore care creste incet si produce alune abia dupa 4-5 ani de dezvoltare. Florile alunului apar inainte frunzelor, alunul fiind verde cca 250 de zile pe an, ceea ce il face sa fie dorit in gradini pentru efectul decorativ deosebit", noteaza site-ul gradina.acasa.ro.Mai mult, sursa citata noteaza faptul ca alunul prefera vaile deschise, acolo unde solul este usor umed. Demn de luat in considerare este si faptul ca alunul este foarte rezistent la temperaturile scazute de pana la -30 de grade. Unii aluni reusesc sa ajunga la varsta de 80-100 de ani.
"Alunul creste de regula sub forma de tufe, cu tulpini drepte, putin ramificate, ce ating o inaltime de 5 - 6 m. El creste rar ca arbore când insa poate atinge 10 m inaltime. Un arbust poate atinge varsta de 80 - 100 de ani.", descoperim pe wikipedia.org.
In ceea ce priveste seria de conditii prielnice pentru plantarea alunului, site-ul clubagricultura.ro noteaza ca "cele mai bune soluri s-au dovedit cele cu textura medie de tipul: lutoase, luto-nisipoase, nisipo-lutoase si luto-argiloase. In zona subcarpatica, precum si in zona colinara se intalnesc o serie de soluri favorabile culturii alunului ca: aluviuni, brune de padure, brun-roscat si chiar cele argilo- iluviale, cu un continut mai scazut in argila."
Mai mult, conform aceleiasi surse, alunul are mare nevoie de apa, reusind bine numai in zonele in care suma precipitatiilor anuale este de 700 - 1200 mm. Atentie la faptul ca precipitatiile in exces pot influenta in mod negativ cresterea si dezvoltarea pomilor, noteaza clubagricultura.ro. Bolile criptogamice pot aparea din cauza acestui exces de apa.
Iata o afacere agricola in care putem incerca sa investim in 2013, mai ales atunci cand detinem deja terenul potrivit si capitalul financiar necesar. Investim treptat, testam diverse soiuri si diverse concentratii de ingrasaminte, mizam pe ecologism si pe hedging, desigur.
Mult succes si afaceri agricole profitabile!
sursa foto: www.sxc.hu
Articole conexe
Afaceri agricole cu bani putini
de Camelia DiaconuAfaceri agricole de succes cu florile-confetti
de Adela SimonescuAfaceri agricole cu naut? De ce nu!
de Matei AntonescuAfaceri agricole cu ... rucola!
de Ilinca DobrescuAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit