de Idei de afaceri
01 Oct. 2014
3738
Vrei sa incepi o mica afacere bazata pe comfectionare lumanarilor? Este cazul sa exersezi! Noi iti oferim informatiile.
Iata cum poti confectiona 6 lumanari ascutite cu lungimea de 25 cm si diametrul de 1,2-1,9 cm.
Echipamente si materiale necesare pentru confectionarea de lumanari ascutite:
vas pentru topirea cerii avand adancimea minima de 30 cm; vas de fierbere cu fund dublu; baie de racire; termometru pentru ceara; foarfece; 3 kg de parafina; 3 fitiluri subtiri avand lungimea de 60 cm; aproximativ 60 g de vopsea.
Optionale: cadru de scufundare sau suport de sustinere a fitilurilor; dispozitiv pentru formarea bazei. In caz ca nu se foloseste baia pentru racire, ceara va fi lasata sa se intareasca pe fitil, timp de aproximativ cinci minute, inaintea unei noi scufundari.
Mod de lucru:
Se scufunda fitilurile de 30-45 ori, timp de cate 3-4 secunde, in amestecul de ceara topita si vopsea. Fitilurile trebuie sa fie sustinute de mijloc astfel incat sa nu se atinga nici in timpul scufundarii, nici dupa ce au fost scoase din ceara topita. Dupa fiecare scoatere urmata de scurgerea excesului de ceara, lumanarile se agata sau se scufunda in baia de racire. In acest ultim caz, trebuie ca toata apa de pe lumanari sa se usuce inainte de a se proceda la o noua scufundare, caci in caz contrar suprafata lor poate prezenta bule de aer.
Daca se utilizeaza un cadru de scufundare, atunci bucatile de fitil trebuie sa fie taiate in jumatate, pentru a avea lumanari cu lungimea dorita. Daca in locul cadrului de scufundare se utilizeaza un suport de sustinere a fitilurilor, acestea trebuie, de asemenea, sa fie taiate in jumatate şi apoi intinse cu mici greutati prinse de capete.
Temperatura cerii trebuie verificata periodic pentru a nu se modifica prea mult. Daca lumanarile nu prind multa culoare, atunci ceara este prea fierbinte. Daca acoperirea colorata este neuniforma, atunci ceara este prea rece.
Dupa mai multe scufundari, va fi nevoie ca sa se adauge ceara in vas in locul celei dislocate cu fiecare lumanare obtinuta.
Finisarea lumanarilor
Pentru asigurarea unui finisaj lucios al lumanarilor, se mai scufunda lumanarile inca o data in ceara topita şi incalzita la 82°C. Apoi, acestea se agata şi se lasa la racit timp de zece minute. Se taie capetele fitilului cu foarfecele.
Daca lumanarile urmeaza sa fie asezate in sfeşnice sau alt fel de suporturi, capetele se zimteaza cu un dispozitiv pentru formarea bazei. In acest scop, se pune dispozitivul in tigaie si se incalzeşte la foc potrivit. Dupa ce dispozitivul s-a incalzit, se introduce in el fiecare lumanare, pentru cateva secunde. Excesul de ceara se scurge in tigaie, iar lumanarile vor avea finisarea dorita a bazei.
Prevenirea incovoierii lumanarilor la caldura
In zonele cu clima foarte calda se constata adeseori ca lumanarile au tendinta sa se incovoaie. Acest fenomen poate fi prevenit, daca inainte de ultima scufundare a lumanarilor se adauga in vas o cantitate mica de parafina cu punct de topire la 82°C. Aceasta scufundare trebuie facuta repede, caci temperatura ridicata a cerii poate sa topeasca lumanarile.
Daca nu se gaseste parafina pentru lumanari cu punct de topire la 82°C, atunci ea se poate inlocui cu un amestec format din 60 g de cristale pentru luciu cu punct de topire la 88°C, şi 30 g de parafina cu punct de topire la 60-63°C.
de
Idei de afaceriRedactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.
Tags: afacerilumanariconfectionarea lumanarilorlumanari ascutite