de Idei de afaceri
08 Feb. 2023
240
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este momentul sa detaliem partea de planificare a afacerii, adica aceea a managementului.
Pentru o reusita in afaceri, este bine sa planificati in detaliu activitatea firmei dumneavoastra si sa nu fiti orbit de viziunea unui profit imediat, ci sa urmariti profituri stabile si realizate dintr-o crestere sanatoasa a activitatii. Ca manager veti avea multe satisfactii, iar daca veti face cu pasiune ceea ce faceti nu veti simti greutatea muncii.
Dezavantajele de a fi managerul propriei dumneavoastra afaceri - riscul financiar crescut, venituri variabile (uneori chiar zero), sanse mai mici de a avea timpul liber pe care il doriti - vor fi compensate cu libertatea de actiune si avantajele pe care vi le va aduce aceasta pozitie: independenta in luarea deciziilor, inexistenta rutinei si monotoniei, siguranta locului de munca, castiguri in functie de performantele firmei etc.
Nu trebuie sa va sperie domeniile necunoscute precum marketingul sau contabilitatea, ci este bine sa le priviti ca esentiale pentru succesul dumneavoastra si sa incercati sa le cunoasteti pentru a simti cu adevarat mecanismul firmei dumneavoastra. Dumneavoastra veti fi planificatorul acestui mecanism. Veti fi soferul de la volan, iar odata ce ati bagat cheia in contact, toate piesele si rotitele se vor pune in miscare. Asa cum va cunoasteti propria masina, stiti cand scartaie, cand trebuie unsa si cat de tare trebuie sa apasati pe acceleratie, asa trebuie sa simtiti firma dumneavoastra, si cu cat o veti cunoaste mai in detaliu, cu atat o veti conduce mai bine.
Pentru acest lucru, trebuie sa priviti in ansamblu afacerea, tridimensional", nu doar din per spectiva sarcinilor de serviciu, trebuie sa priviti firma din toate punctele de vedere (atat al angajatului, al contabilului, al avocatului, al consultantului in management etc., cat si al furnizorului, distribuitorului, statului si, cel mai important, al clientului), sa evaluati corect activitatea firmei (punctele tari, punctele slabe, avantajele si dezavantajele si sa cautati sa identificati si sa fructificati oportunitatile pentru dezvoltare. Cel mai bun instrument de lucru pentru a planifica activitatea firmei dumneavoastra este planul de afaceri.
Planul de afaceri este documentul construit pentru a determina drumul de parcurs al unei intreprinderi intr-o anumita perioada de timp. El defineste metoda de derulare a unei activitati specifice pe parcursul unei perioade viitoare de ferminate.
Utilitatea planului de afaceri este atat interna (ca instrument de lucru al managerilor), cat si externa (pentru obtinerea unei finantari sau pentru a realiza un parteneriat strategic cu o alta. Structura planul de afaceri nu este standardizata. Fiecare firma are propriile nevoi de planificare. Totusi bancile ofera uneori modele proprii ale planurilor de afaceri, mai mult sau mai putin relevante din punctul de vedere al unei planificari riguroase.
de
Idei de afaceriRedactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.
Tags: afaceri cu melcimelciinceput afacere