de Florin Amariei
17 Mai. 2021
19785
Ideea pornirii unui business de familie a trecut cel putin o data prin mintea celor care vor sa schimbe ceva in viata lor. Astazi analizam trei astfel de oportunitati.
Sunt momente si momente in viata fiecarui individ de pe planeta aceasta. Uneori iti doresti un loc de munca linistit si stabil, iar alteori visezi la momentul in care vei coordona propria ta afacere sau, de ce nu, afacerea familiei.
Ideea afacerii de familie reprezinta pentru mai multi antreprenori o modalitate buna de a le asigura viitorul copiilor si celor dragi, pastrandu-i intr-acelasi timp intr-un cadru cunoscut si oferindu-le sansa de a invata cum sa fii profesionist chiar daca nu ai experienta. In alte cazuri, poate fi vorba doar de dorinta de a realiza un ban in plus care sa ajute la schimbarea stilului de viata. Orice ai vrea sa faci impreuna cu familia ta si orice ti-ai dori sa construiesti pe viitor, noi iti oferim trei idei care s-ar putea sa iti placa sau sa te ajute sa iti gasesti propria arie de dezvoltare a unei afaceri de succes impreuna cu familia.
Sa nu uitam ca, in primul rand, o afacere de familie inseamna si o incredere mare intre parteneri care se pot baza unul pe celalalt in caz de orice.
In al doilea rand, una dintre cele mai usor de lansat idei de
afaceri de familie este
un restaurant sau o cantina. Mai ales daca mama ta se pricepe sa gateasca foarte bine! Bugetul initial variaza, in functie de cum vrei sa arate locul. Dar, odata ce pornesti afacerea, mancarea buna, curatenia si felul in care va tratati clientii vor asigura o afacere de succes! Toata lumea mananca, nu-i asa? Chiar daca optati pentru o restaurant gen cantina, mancarea ieftina nu trebuie sa fie proasta! Asa ca atentie la calitate! Si o rulota cu mancare e o varianta de afacere mica, dar profitabila! Iti pui sotul la cratita si va plimbati prin lume, la tot felul de festivaluri! Castigati bani si va distrati in acelasi timp!
Daca aveti teren in mediul rural, in al treilea rand, o ferma este o idee de afacere idela pentru aceste vremuri. De exemplu, puteti sa plantati flori pe care sa le vindeti apoi angro sau in propria voastra florarie de la oras. Daca spatiul va permite, luati in calcul si varianta unei livezi. Legumele bio sunt la mare cautare in aceasta perioada, asa ca, daca vrei sa cultivi legume, ai grija sa gandesti ecologic. Mai ales daca nu ai mult teren! Legumele bio sunt mai scumpe si o sa ai un profit bunicel daca le cultivi in fiecare sezon!
In al patrulea rand, daca va deschideti o agentie imobiliara nu va trebuie multi bani. Inchiriati un apartament mic, care sa fie sediul firmei. Apoi, nu va trebuie mai mult de doi-trei agenti, de la voi din familie, care sa intermedieze inchirieri si vanzari de apartamente si case! Diplomatia e totul in imobiliare! Cand va extindeti, puteti trece la a inchiria si alte obiecte, cum ar fi corturi de nunti.
Finalmente, inainte de a-ti ura mult succes alaturi de familie in construirea unei afaceri stabile si profitabile, trebuie sa mai punctam un lucru. Oricat de apropiati ar fi membrii unei familii care construiesc o afacere, va fi nevoie de cineva care sa conduca si sa isi asume anumite decizii. Nu poate fiecare sa ia decizii de capul sau, astfel ajungadu-se la haos. Leadership-ul firmei va trebui
Noi iti dorim mult succes!
de
Florin AmarieiPasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.
Tags: afaceri de familieafaceri cu bani putiniidei de afaceri mici