Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri de succes cu... gaini Brahma!

de Victor Oancea 05 Feb. 2014 9949
2.77 din 11 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ne gandim serios sa incepem o afacere si sa o transformam intr-un veritabil motor de obtinut profit. Si nu neglijam nici mediul rural, locatia in care afacerile au toate sansele sa se dezvolte in mod avantajos.

O idee de afacere pe care suntem tentati sa o valorificam este cea de a creste gaini Brahma. Graina Brahma mai este denumita si "uriasul gainilor" sau gaina-curcan, datorita greutatii impresionante pe care o poate atinge, informeaza Agrointel.

De asemenea, nu doar greutatea impresionanta reprezinta o atractie la acest tip de gaini, ci si gustul carnii si calitatea ei.

Agrointel prezinta povestea unui crescator de gaini Brahma, din Alexandria, Teleorman. Nicu Traistaru are 29 de ani si detine o micro ferma de pasari, preferata lui fiind gainile Brahma.

”Am trecut de nivelul de hobby. Ceea ce fac acum e o combinatie frumoasa între pasiune si business. Nu particip la concursuri cu gainile mele, desi cu siguranta ar câstiga multe premii. Am si rase de talie mare, cat si rase de talie mica. Asa cum este evident, gaina Brahma se incadreaza in categoria gainilor de talie mare”, explica Nicu Traistaru pentru cititorii Agrointeligenta.

Cocosii ce apartin acestei rase ajung la greutatea de 8 kilograme iar gainile ajung la greutatea estimativa de 5 kilograme. "Nu sunt deloc pretentioase la mancare, dar ajung lent la maturitate. Ajung sa aiba sapte kilograme si dupa doi ani de zile.", noteaza crescatorul din Teleorman, citat de Agerpres.

"Nici nu prea sunt ferme sa creasca gaini Brahma in numar prea mare. Cunosc insa cativa ce si-au inceput o astfel de afacere si le merge bine.", mai sublinieaza antreprenorul.

Un avantaj major la rasei Brahma este gustul deosebit si fragezimea incredibila a carnii. De asemenea, gainile Brahma dau oua si iarna, chiar daca in cantitati mai mici. Media productiei de oua este de 140-150 de oua pe an, mai multe primavara si toamna.

In prezent, un oua se vinde la pretul estimativ de 7 lei. Puii se dau la 17 lei bucata. Crescatorul recomanda aceasta activitate pentru cei cu pasiune si care pot identifica un veterinar cu experienta in domeniu.

Gaina Brahma poate fi considerata rasa de carna, dar si pentru expozitii. A fost formata in China, adusa in SUA, ameliorata si apoi adusa in Europa in anul 1850, noteaza Agrointel.


sursa foto: pagina de Facebook a crescatorului Nicu Traistariu


Tags: gaini brahmaafaceri cu gaini brahmapret gaini brahmaferma de gaini brahma

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.77 din 5 - 11 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]