Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri inedite in 2013: Cresterea ... mistretilor!

de Adela Simonescu 24 Ian. 2013 9797
4.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Mistretii sunt crescuti de sateni in libertate. Carnea lor este de doua ori mai scumpa decat a porcilor domestici, iar cheltuielile sunt la jumatate, noteaza EVZ. Iata o afacere inedita pentru 2013, una dintre cele mai interesante proiecte in care ne putem investi banii pentru sanse mari de profitabilitate.

De aproape sase ani de zile, hunedoreanul Ian Nasta, din Cucuis, creste mistreti si este foarte multumit de faptul ca nu trebuie sa le acorde prea multa atentie. "Ii lasa liberi prin padurea din jur si nu le duce grija: cuminti, se intorc seara acasa sau cand trebuie sa manance.", noteaza EVZ.

Desi a fost mereu preocupat de zootehnie, Ioan Nasta nu a reusit niciodata sa faca profit. Ideea de a creste mistreti i-a fost sugerata de un german stabilit in Romania. "Am inceput sa ma plang ca nu-mi iese deloc. Cat cheltuiam, tot atata scoteam. Uneori si mai putin. Cum ma plangeam, neamtul mi-a spus sa incerc sa vand ce nu se mai gaseste in alta parte. Mi-a spus sa cresc mistreti.", noteaza Nasta pentru EVZ.

Dupa cateva luni, fermierul a vazut in targ trei pui de porc mistret si i-a cumparat. Acum are in jur de 10 porci mistreti dupa ce a mai vandut din cei 15. Afaceristul afirma ca mereu vinde purcelusii, pastrand cele doua scroafe si mistretul mare.

Conform afirmatiilor antreprenorului, scroafele nasc cam de doua ori pe an si dau amandoua maxim 15 pui la nastere.

Un pui se vinde la pretul estimativ de 100 de euro si un porc matur ajunge si la pretul de 2.200 de lei, porc ce ar ajunge la cca 200 de kilograme.

"Am unul in curte de 300 de kilograme, pe care il tin de prasila. Cam in doi ani ajunge un mistret la 300 de kilograme", noteaza Nasta pentru EVZ.

Un avantaj urias al mistretilor este ca mananca putin si cresc repede, carnea lor fiind si lipsita de colesterol. Mai mult, costurile pentru ingrijirea unui mistret sunt mult mai mici decat in cazul unui porc domestic. "Un porc obisnuit ma costa cam 450 de lei pe an ca sa il cresc, un mistret maximul 200 de lei", mai afirma Nasta pentru EVZ.

Iata o idee de afacere pe care putem sa o valorificam in 2013, una extrem de inedita si care ne poate aduce profituri substantiale.


Mult succes si afaceri profitabile!


sursa foto: www.sxc.hu





Tags: cresterea mistretilorafaceri cu mistretiafacere mistreti

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]