Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Afaceri profitabile cu cea mai bine vanduta miere, in cantitati mari, la ora actuala in Romania.
Sunt foarte multi arbori sau arbusti care au o importanta melifera demna de luat in considerare. Dar, cea mai bine vanduta miere, in cantitati mari, la ora actuala este cea de salcam.
De obicei padurile de salcam se infiinteaza pentru producerea lemnului (aproximativ 25 de ani). Interesant este faptul ca valoarea mierii obtinuta intr-o perioada de 25 de ani o depaseste cu mult pe cea a lemnului exploatat.Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Cultura de sofran
Salcamul are mai multe varietati, cea mai prolifica fiind salcamul alb (Robinia pseudacacia) urmata de salcamul roz, galben (Laburnum anagyroides), piramidal etc.
Salcamul alb este un arbore melifer, cu tulpina inalta, pana la 25-30 de metri si ramuri spinoase rare, fiind aclimatizat in America de Nord, Europa, Africa de Sud si Asia.
A fost adus pe continentul european de catre francezi in anul 1601, iar in Romania a fost adus pentru prima data in a doua jumatate a secolului al XVIII-lea. Salcamul creste spontan pe aproape orice tip de teren putand fi privit si ca o specie inaziva. Cu o rezistenta buna la ger, iubeste lumina, suporta seceta, prefera solurile permeabile, usoare, fertile, dar nu suporta solurile calcaroase.
Salcamul creste bine pe soluri usoare, chiar si pe nisipuri nefixate, fiind cultivat pentru fixarea lor. Are capacitatea de a fixa azotul din atmosfera, iar semintele isi pastreaza multi ani capacitatea de germinare. Are frunze compuse si flori albe, in ciorchine, puternic mirositoare, iar fructele sunt pastai aplatizate, brun roscate.
Cresterea albinelor. Ghidul apicultorului de succes
Realizam de la unul pana la trei culesuri intr-un an calendaristic
Pe noi ca apicultori ne intereseaza perioada de inflorire aceasta incepand din primele zile ale lunii mai si pana la sfarsitul lunii iunie, inflorirea durand 8-20 zile. Fiind esalonata, ne este permis sa realizam de la unul pana la trei culesuri intr-un an calendaristic, acestea fiind numite de catre apicultori salcam I, salcam II respectiv salcam III.
Totusi fiecare dintre culesuri depind de un factor iar acesta este temperatura. Secretia nectarului incepe undeva de la 10 grade, atinge apogeul intre 20 si 30 de grade si scade in timp ce ne indreptam spre 35, iar mai mult de atat se stopeaza.
In conditii normale de clima se poate realiza la un cules 15-25 kg de miere pe familie. Mierea de salcam este de calitate superioara, cu aroma si gust placut, care nu cristalizeaza timp indelungat.
Zonele unde se afla paduri extinse de salcam in ordinea perioadei in care infloreste sunt, pentru culesul timpuriu, in judetul Dolj (Cerbu, Ciuperceni, Maglavit, Cioace, Dervaica, Tunari, Apele Vii, Marsani, Rudari), Mehedinti (Balta Verde, Jianu Mare, Crivina, Cureaua Lunga, Patule, Garla Mare, Vrata),Galati (Hanul Conachi; Liesti, Bucesti, Balpbanesti, Targu Bujor), Braila (Tataru, Ramnicelul, insuratei, Cioara), Buzau (Rusetu, Largu), Ialomita (Groasa, Ileana, Tamadau, Pasarea, Moldoveni, Dridu), Ilfov (Raioasa, Sabareni, Valea Mocanului), Teleorman (Cervenia, Barsesti, Branceni, Nicolae Balcescu), Dambovita (Matasaru), Constanta (Cernavoda, Viisoara, Cobadin, Cumpana, Dumbraveni, Ciocarlia, Vadu), Bihor (Valea lui MIhai, Sacuieni, Simian), Satu Mare (Careii Mari, Sanislau), Timis (Alios, Remetea Mica).
Pentru ”salcam II”, al doilea cules, sunt Mehedinti (Ilovat, Sisesti, Vodita, Colibasi, Balata), Olt (Leleasca, Samburesti, Doboroteasa, Spieni, Alunis), Valcea (Sirineasa, Brancesti, Mihaiesti, Balcesti, Livezeni, Zetreni, Stroiesti, Muereasca, Calimanesti, Olanesti, Cheia, Brezoiu, Voineasa, Horezu), Arges (Vedea, Samara, Albota, Cerbu, Mosoaia, Baiculesti, Draganu), Prahova (Izvoarele, Valeni de Munte, Predealu-Sarari, Carbunesti, Teisani, Homorociu), Alba (Vant, Mahaceni, Metesti).
Cresterea albinelor. Ghidul apicultorului de succes
Articole conexe
Afaceri profitabile in timpul liber
de Idei de afaceri3 idei de afaceri profitabile care tin cont de nevoile de baza ale potentialilor clienti
de Idei de afaceri5 idei de afaceri profitabile in 2020
de Florin Amariei6 idei de afaceri profitabile in 2020
de Florin AmarieiAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit